Mi a véleményed az olyan nőkről, akik éheznek maguk is vhol a 3. világban és ezek ellenére mégis egy csomó gyereket bevállalnak a nyomorban?
Szeretném, ha csak kulturált érveléseket írnátok, nem beszólogatást, hogy ne nézzek le senkit, mert erről szó nincs, csupán sajnálom azokat a szegény gyerekeket és értetlenül állok a jelenség előtt.
Előre is köszönöm.
Így van, ők sokkal boldogabbak mint mi. Más az értékrendjük. Ők nem a javaktól boldogok. Ők nem sírnak a munkától.
De ha visszagondolsz nagyanyáink is szerintem boldogabbak voltak nálunk. Ebbe a rohadt anyagias világban mindenki önzővé, siránkozóvá válik. Csak az számít hogy kinek milye van és kiről mit lehet mondani, ócsárolni.
Ha egészségügyi szempontól nem lenne ilyen nagy szegénység náluk komolyan még irigyelném őket.
Ők aidsben halnak meg, mink meg rákban, strokban, vagy 220-al belénkszáguld egy bmw. Ennyi. Ők meg beszélhetnének rólunk, hogy minek veszünk ilyen meg olyan autókat, mert a végén valaki úgyis belehal egy balesetben. Vagy épp minek a mikro, mobiltelefon, még erősítsük a rák kockázatát és még sorolhatnám.
Hidd el sokkal boldogabban eljátszanak azok a gyerekek a folyóparton a fadarabbal, mint a mienk a hiper szuper FP játékokkal.
Kösz, hogy nem haraptátok le a fejemet, vannak itt jó dolgok, érvek, de én ammondó vagyok, hogy azokkal semmi bajom, akik szegénységbe szülnek, ahol csak alapvető élelmiszerekre van pénz,a ruha az nem számít, mert a babámat én is kapott, csoró cuccokba öltöztetem, sőt, talán megköveztek, de olyan helyen lakom, ahova a kuka mellé - nem a kukába! - rendszeresen kitesznek gyermekholmikat, na én gondolkodás nélkül felhozom ezeket, rögtön fertőtlenítem őket és nem azért, mert nincs rucija, hanem élelmességből, nade visszatérve az eredeti témához: szóval a mélyszegénységben élő, akik mégis boldogok, azok okék, csak azok nem, akik szó szerinti éhinségben élnek, és ezek ellenére megtartják a terhességüket, így a babájuk ki sem tud normálisan fejlődni, alapból csontsoványan jön a világra és úgy is marad, úgy nő fel.Ennek mi értelme?Mert ha még ehhez optimistán tud vki hozzá állni, főként a SZÜLŐ, azelőtt én emelem meg a kalapomat.
Egyébként kérdezte itt vki, hogy mégis ki és mi szabályozná?Hát a KORMÁNY!Nézd, ha Kínában szabályozni tudják a születéseket olymódon, hogy max.2-t vállalhatsz be, különben fizess adót, akkor ezt is lehetne.4 gyereked van és csont és bőr mindegyik, alultáplált bizonyítottan?!Már sterlizáltatnám is.Lehet, hogy genocid gondolkodásmódom van, de nem tudok fejet hajtani az emberi butaság és PRIMITIVÍTÁS előtt.Sajnálom.
A JOGOKról meg annyit, hogy nehogymár ott kezdődjön a jog, hogy téged a szülöd bevállalhat, akkor is, ha két éves korodra - ha megéred - megnyomorodsz testileg az éhezéstől, mert neki JOGA van szülni, na nem!Ha a gyermekek jogait vennék valóban figyelembe a törvényhozók, akkor nem úgy kezdődne, hogy minden embernek, beleértve a csecsemőt joga van az élethez, hanem úgy, hogy minden gyereknek van az élethez, ha a létszükségletéhez szükséges alapfeltételek biztosítva vannak.Ennyi.
Végezetül egy oldal, érdemes olvasni:
Bocsi, nem találom az oldalt, inkább egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=tCUq7Yd6oPI
És akkor ők boldogok?!
Szerintem nem érted. Aki annyira a nyomorban él, nem "megtartja" a terhességet, hanem nincs igazán más választása. Gondolom ott sem ingyen van az abortusz.
Arról nem is beszélve, hogy az összes kommentedből az jön le, hogy egy gyerek születéséért csak és kizárólag a nőt teszed felelőssé, a nőket is akarod sterilizáltatni. Vagyis szerinted ez lenne a megoldás. A fogamzásgátló, az abortusz, a nő sterilizálása.
És a férfiak?
Én is örülök az értelmes eszmecserének.
Már több véleményem is leírtam, de még egy dolog eszembe jutott.
Mi ugyebár fejlett civilizációban élünk. Köztünk is akadnak olyan emberek akiket érdemes lenne elkötni. Tudom ez durván hangzik, de a mi civilizációnk számomra inkább feltételezi ezt a fajta drasztikus módszert. Mert lehetőséged inkább van a fogamzásgátlásra, mint nekik.
Az a baj, hogy ezeken a helyeken kórház sincs. Abban a néhányban pedig életükért küzdő emberek vannak. Végstádiumban lévő aidsesek, maláriások, meg én nem tudom milyenek. Ott nincs ilyenre lehetőség, hogy abortusz, hogy sterilizálás vagy fogamzásgátlás. A férfiak meg mit tudnak arról hogy vegyék ki időbe pl.
Innen a hűvös szobából, a friss ivóvizünk mellől az internet mellett ülve sose fogod, fogjuk ezt megérteni, hogy milyen ez.
Ők sexelnek, terhesek lesznek..ennyi. Nem az emberi butaságról van itt szó. Te is segítséggel tudtál/tudsz védekezni, nem terhes lenni. Nekik nincs meg ez a segítség. Sem tárgyilagosan, sem szellemileg.
Ha te beteg vagy elmész orvoshoz kapsz gyógyszert. Náluk ez nem így műkodik. Legalábbis nem ilyen egyszerűen. Ha nem akarsz terhes lenni pénzért kapsz fogamzásgátlót. Ott hogy lenne ilyen, amikor még ivóvizük sincs..érted??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!