Észre fogom venni az orvoson ha nem tetszett neki az összeg?
Mindíg meg kell kérdezni :D
hallomások alapján :D:D:D
vicces vagy...
Mondja meg mi a tarifa, és ha valami nem tetszik akkor merd kinyitnia szádat!
"Miért ilyen egyértelmű, h adunk hálapénzt? a dokit az állam fizeti, azt meg mi. neki elvileg tilos elfogadnia, neked elvileg tilos adnod. ez szerintem döbbenet, h még te félsz, h túl kevés pénzt adtál."
Ja, csakhogy az orvos ugy all hozza, hogy ez alap es elvarja, nem pedig elutasitja (talalkozott valaki olyan nogyogyasszal, aki szules utan nem igy tett?). Meg van a tarifajuk sajnos. Meg is halhatsz a szuloagyon, senkit nem fog erdekelni, ha nem adsz penzt. Ez Magyarorszag.
Mar megszultel, max. majd mas dokihoz mesz kerdezo. Annyit adsz, amennyit tudsz. Az pont eleg lesz. Ha az orvos szemetlada, van masik orvos.
Én csak azt vettem észre, hogy a 6 hetes kontrollon majdhogynem szó szerint "kinyalta a f.nekemet", nagyon undorító volt a viselkedése! 100 ezret kapott egy fél órás szülésért (kb. annyit volt bent, ráadásul pont a fogadott dokim volt az ügyeletes aznap este). A szülés utáni 3. napon a varratszedésen adtam oda a borítékot, akkor ugye nem nézett bele, de kaptam érte puszit tőle... (!?!)
A kontrollon meg azt se tudta, hogy ugráljon körbe, nagyot csalódtam benne... Előtte nem volt mézesmázos és puszizkodós. Megutáltam. Váltottam azóta!
Szóval ha bunkó, érezni fogod rajta ha nem tetszik (vagy tetszik) az összeg... Akkor ott kell hagyni. Annyi más nőgyógyász van!
Igen, beszól majd valami hülyeséget vagy pofát vág.
Én 50 ill. 80ezret adtam, ez vidék. Nem tervezett császár volt, először szabiról jött be és éjfélkor műtött, másodszor az ügyeleti idejében. Mindkét alkalommal meg volt elégedve a pénzzel, pedig ő a főorvos és rengeteg betege van. Aki 100ezret kér, az eléggé pénzéhes, hiszen sokan nem is keresnek ennyit, hogy adhatnának!!
Ha nem mondott előre tarifát, az jó jel, van, aki meg is mondja, hogy 100 alatt nem vállal.
Vannak a pénzéhes orvosok és vannak az okos orvosok. A pénzéhes egyszerre akar sokat szakítani, de kockáztatva azt, hogy többet a büdös életbe nem látja azt a kismamát. Az okos pedig elégedett, bármennyit kap is, mert így jó esélye van rá, hogy az illető a második, harmadik babájával is hozzá jár magánrendelésre, ami ugye folyamatosan csordogáló fix összeg.
Mi 50 ezret adtunk, mert nem mondott előre tarifát.
Egyébként ez a hálapénz dolog... Ha ügyeletesnél szülsz, nem vagy köteles adni. De ha felkérsz egy dokit, hogy akár a Holdról is, de legyen ott, akkor azt illik megfizetni. Nem kötelező orvost fogadni, akkor fizetni sem kell.
A dokim vasárnap délután, vidékről, egy családi rendezvényről robogott be és csinált sürgősségi császárt. A varratszedéskor kapta a pénzt, lezárt borítékban, előttünk bele sem nézett. A 6 hetes kontrollon csak a babánkat ugrálta körbe, velünk továbbra is ugyanaz a figyelmes, gondos, de nem nyalizós doki volt.
"Miért ilyen egyértelmű, h adunk hálapénzt? a dokit az állam fizeti, azt meg mi. neki elvileg tilos elfogadnia, neked elvileg tilos adnod. ez szerintem döbbenet, h még te félsz, h túl kevés pénzt adtál."
Igen, de ez nem minősül a szó klasszikus értelmében hálapénznek. Itt egy fogadott orvosról van szó, akinek azért fizetnek, hogy kimondottan Ő legyen bent a szülésnél, és ne más, akár az éjszaka közepén is bemenjen.
Ügyeletes orvosnak én sem fizetnék (nem is fizettem), hiszen megkapja a fizetését érte. De ha valakinek fogadott orvosa van, az azért FOGADOTT, mert meg is fizetik érte, hogy ő legyen ott.
Ettől még ez persze nem legális, hiszen számlát nem ad róla, nem adózik utána.
Azt is gáznak tartom, hogy nem mondják meg az orvosok, mennyit kérnek, csak sunnyognak ezzel az "amennyit gondolnak" szöveggel. Akkor ilyen alapon kap egy ezrest, és ennyit gondoltam, nem? Mondja meg szépen, hogy mennyi az a pénz, amennyiért akár vasárnap hajnali háromkor is hajlandó bejönni, az ember meg majd eldönti, hogy ennyiért megéri-e neki annál az orvosnál szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!