Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kornyeketeken sokan lettek...

A kornyeketeken sokan lettek neveloszulok mostanaban?

Figyelt kérdés

Mi Szabolcs megyeben lakunk es itt nagyon sokan hoznak ki gyerekeket mostanaban.

Alapban ez jo dolog, de a legtobb helyen annyira latszik, hogy nem azert csinaljak, mert szeretik ezt az eletformat, hanem azert, mert penzkereseti forras.

Nem tudom, hogy mennyit kaphatnak ezert ugy osszessegeben, mennyi penz marad meg a gyerekek utan, de biztosan megeri, mert aki eleinte csak 1-2 gyereket hozott, az vett meg ki hozza, altalaban 3 gyerek van egy csaladnal.

Az is kulonos nekem, hogy foleg olyanok vagnak ebbe bele itt, akik eddig mondjuk leszazalekoltak voltak, vagy most is azok, tehat elvileg csokkent munkabirasuak az egeszseguk miatt.

En 30 alatt vagyok, ket kicsi gyermekem van, de a ket gyerek koruli munka fizikai resze, a haztartas es a kerti munka (es utobbi szinte mindenkinek van itt videken) meg nekem is nehez. Nem is ertem, hogy aki alig bir jarni (elvileg papir szerint), vagy evente mutik valamivel az hogyan bir el 2-3 gyerekkel es az egyeb munkakkal.

Nalatok is "divat" lett ez?

Tenyleg meg lehet ebbol elni?

2011. jún. 20. 10:35
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos sokan vannak, hiszen kb havi 100 ezer ft/hó kapnak utánuk. És alig költenek rájuk. Szakadt, lerongyolódott ruhákat hordanak, és sokszor enni is alig kapnak. Az ilyen emberek legtöbbször nagy gyerekeket vesznek ki, akit havi 15 ezerért bedugnak kollégiumba és szociális alapon alig kell utánuk fizetni bármit.(Ők azok, akiknek a kolesz megváltás, és nem akarnak pénteken elmenni, és ők az elsők, akik vasárnap már ott vannak. De ez is jobb, mint az árvaház.) Abban a régióban, ahol semmi munka, ott ez kemény megélhetési forrás. SAJNOS!!
2011. jún. 20. 11:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja a legjobbat kihagytam. Valaki szül 5 gyereket beadja árvaházba, tesó kihozza őket, úgyis egy fedél alatt laknak. Havi 500 ezer tiszta bevétel. Az állam meg nem tesz különbséget.
2011. jún. 20. 11:34
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Ajánlom figyelmetekbe ezeket az oldalakat. Nagyon el vagytok tévedve, ha azt hiszitek, hogy a nevelőszülőségből meg lehet élni. Lehet, hogy a hivatásosból igen, de a simából semmikép. Hivatásos állomány meg elég kevés van.

2011. jún. 20. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!