Miért fura, ha valaki örökbe szeretne fogadni gyermeket, úgy, hogy már van sajátja?
Mi nem azért fogadnánk örökbe, mert nem lehet sajátunk, hanem azért mert azt gondoljuk, hogy mindenkinek jár egy család.Mindenki le akar minket beszélni róla....
Tényleg annyival nehezebb egy örökbefogadott gyerekkel mint egy sajáttal? Van tapasztalat valakinél?
Én nagyon örülök, hogy vannak még olyan emberek, mint ti! én őszintén gratulálok ehhez a döntéshez!
Én is gondoltam már erre, de ha vkinek említettem szinte hülyének néztek :(
Személyes tapasztalatom nincs, nekem a legjobb barátnőm örökbefogadott, őt anyukája azért fogadta örökbe, mert a saját fiát elvesztette :(
Szerintem csak azért, mert M.o-on hihetetlenül nehéz az örökbefogadás, és fura, hogy valaki ennek kiteszi magát, úgy, hogy már van saját gyermeke. De persze nagyon nemes gesztus!
Benne van egy rizikó, hogy nem tudod milyen géneket örökölt.( pl.: volt egy oszt. társam, akit a testvérével együtt örökbe fogadott egy orvos házaspár, csecsemő ill. 2 éves korukban. Általános isk. nem tudta befejezni velünk, mert javítóba került a sorozatos lopások miatt, pedig semmi, de semmi szüksége nem volt rá, hiszen mindent megkapott. Mellesleg agyilag sem volt teljesen ép sajnos egyik sem.
Nálunk a nagy családban volt, aki bevállalt egy nagyon beteg gyereket, mert megismerte és megszerette a közös munka során. Nem lett jó vége, mert elváltak a férjével, sajnos kicsinálta őket a gyerek 24 órás felügyelete. Szóval nem mindig fenékig tejfel a dolog.
A másik lehetőség, kivenni nevelőszülőként a gyerekeket, akik nem örökbe fogadhatóak (miattuk gondoljátok, hogy sok az örökbe fogadható gyerek), hiszen hazánkban ők vannak sokan, de ők azok, akik ilyen feltétellel nem kellenek szinte senkinek, hiszen bármikor visszavehetik őket. Gondolj bele, nevelsz, szeretsz évekig valakit, és egyszer csak jön egy csavargó, aki addig csak 3 havonta küldött egy képeslapot, de soha nem hívta fel, és elválaszthatja tőled, és te nem tehetsz semmit. (Ezeknek a gyerekeknek szinte csak már abban a korban van esélyük, ha koleszba dughatók, és felveszik utánuk a havi fejkvótát azok, akik ebből élnek. Rengeteg ilyet láttam már.) Szóval az örökbe fogadható gyerekek száma kevés, és rájuk éveket kell várni. Sokszor 4-5öt is.
Utolsóval nem értek egyet.
Szerintem csudabogárnak tartanak, ez érthető, de ez nem a ti hibátotok, hanem a társadalomé. Ha hívők a kritizálók, simán mondhatsz néhány idézetet a Bibliából, de érvelhetsz olyasmivel is, hogy még most is az állami gondozottaknak határozottan nagyobbak az esélyei az elkallódásra, utcai bűnözésre, és ezzel egyszerre okoztok magatoknak is, a gyereknek is, az embereknek is és az államnak is örömöt, hasznot...
Volt egy osztálytársam, akinek a testvérét így fogadták örökbe. Nem titkolták előtte, és teljesen természetesen kezelte olyannyira, hogy ő sem titkolta mások előtt.
Légy bátor és kitartó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!