Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, kismamák, apukák!...

Anyukák, kismamák, apukák! Milyen véleménnyel vagytok a védőnőtökről? Mennyire tartjátok be a tanácsait?

Figyelt kérdés
Védőnő szeretnék lenni, lassan, az is leszek, és csak az érdekelne,h milyen az általános véleményetek a védőnőkről, és mennyire találjátok hasznosnak a tanácsokat, a családlátogatásokat... Tehát minden érdekel, ami a védőnőről eszetekbe jut.
2011. jún. 18. 17:52
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Semmilyen. Jopofizik ha jon, aztan kozli, hogy hat nem tud nekunk semmi tanacsot adni...most mar egyre kevesebbszer jon. Meg semmit sem mondott ami uj lett volna vagy hasznos.
2012. márc. 21. 20:06
 42/46 anonim ***** válasza:
Én unszimpatikusnak tolakodónak és meglehetősen ostobának tartom a védőnőnket. Az első családlátogatáskor leírta nálam magát, ugyanis ahelyett hogy tanácsot adott volna, kioktató volt és lekezelő és mindent megkritizált, úgy járt kelt körbe a lakásba, mint valami felügyelő. Aztán látta, hogy nem veszem jó néven és legközelebb visszavett magából egy kicsit. A legnagyobb problémám az, hogy nem túl okos, de engem rendszeresen hülyének néz és kioktat. Több és nagyobb fokozatú iskolai végzettségeim vannak mint neki, mind gyerekneveléssel kapcsolatos, és védőnői diplomám is van (de nem dolgozom védőnőként és nem is szeretnék) ezzel elvileg tisztában van mert többször szóba került már és az adataim felvételekor is feljegyezte magának. Ennek ellenére olyan magától értetődő dolgokat kezd el nekem magyarázni, és hiába mondom hogy értem, tudom, igen ismerem stb csak azért is végig mondja a monológját. A tanácsait nem tartom se fontosnak sem követendőnek, nem ő vette észre a gyerekem köldöksérvét, három napos lázát, sem semmit. Igazából maximálisan eltudom látni a gyereket, hiszen ez a szakmám és ebben dolgoztam 12 évet, így nem értem hogy miért néz akárki is hülyének és oktat ki minden egyes alkalommal?! Ja és persze elvárja hogy pénzt és ajándékot adjunk neki a szolgálataiért. Hát köszönöm ebből én nem kérek!
2012. márc. 21. 20:10
 43/46 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm,fiatal ,nem régen végzett,gyermektelen.

Nyilván hiányoznak az anyai tapasztalatok a szakmai mellé...de...

Egy tündér,felkészült,nem ijesztget feleslegesen,kompromisszum képes,naprakész.

Bármikor hivhatom,higgadt és érdeklődő.

Soha nem éreztette velem,h esetleg elege van,ha valamiért felhivom!

Én akkor sem bánnám,ha minden héten jönne..kölcsönösen "tanitgatjuk" egymást:)órákat is képesek vagyunk elcsacsogni...:)

Eleinte voltak kétségeim,hogy olyan fiatal stb...de nagyon hamar eloszlatta :)

Nagyon kedvelem és a kislányom is,mert vele is játszik ha nálunk van:)

Aki előtte volt,Ő elköltözött...Őt is kedveltem!:)

Szerencsés vagyok miattuk is:)

2012. márc. 21. 22:25
 44/46 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Szekszárdon élek a kisfiam 21 hónapos és ugy érzem jobb védönőm nem is lehetne.Igaz az első pillanatban nem volt szimpatikus valamiért de a második találkozás után már olyan volt mintha kb 30 éve ismerném.A terhességem alatt maximálisan minden információt megkaptam tőle a kérdéseimre a választ mindent.Ha esetleg olyan dologrol beszéltünk amit nem tudott pontosan(nem biztos,hogy pont a terhességgel,gyermekemmel kapcsolatban)mindig vette a fáradságot és utána nézett!Igazábol ugy érzem mondhatom,hogy a köztünk lévő "kapcsolat"nem egy kényszeres valami hanem egy kötetlen beszélgetés két édesanya között.A terhesség vége felé volt kint megnézni hova is születik a mi kis babánk,számomra egyálltalán nem volt zavaró sőt minden további nélkül szereltük tovább össze a kiságyat amivel már órák óta bajlodtunk és közben beszélgettünk.Késöbb volt olyan is,hogy bejelentkezés nélkül is jött abbol sem csináltam gondondott pedig még igencsak pizsiben és köntösben voltam mert éppen huzos éjszakánk volt.De ugy vettem észre ő sem csinált ebböl ügyet.Az oltásokkal kapcsolatban minden egyes oltás elött felkeresett és elmondta,hogy mi az amit éppen fog kapni a fiam mire számithatok utána.

Öszintén sokáig tudnám még írni mert én tényleg maximálisan megvagyok vele elégedve!Sőt ha lenne ilyen kategória valahol,hogy az év védőnője én tuti rá szavaznék!!!!:)

2012. márc. 21. 22:29
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

Én már a 3. védőnőt "fogyasztom" költözések miatt :)

Az első a terhességem 8. hónapjáig volt. Nem volt vele semmi gondom, de nem volt túl szimpatikus sem. Csak a kórházi rendelésen találkoztunk, elmondta, amit el kellett, és ennyi.

A következő védőnőnk egy tündér volt :) Nincs még gyereke, fiatal, de mégis imádtuk! Nagyon sokat segített a tanácsaival, ha nem tudott valamire válaszolni, utánanézett. Bármikor felhívhattam, rendszeresen kijött látogatni. A kisfiam imádta. Mosolygós, mindig kedves, maximálisan segítőkész védőnő. Sosem éreztem tehernek, ha jött, inkább vártam, mikor jön már legközelebb. Mindig egyeztetett időpontban találkoztunk, szerintem ez így korrekt.

A kisfiam 13 hónapos volt, amikor ismét elköltöztünk. A mostani védőnőnk is fiatal és gyermektelen, de nem számít, ő is nagyon szimpatikus, aranyos. Még nem sokszor találkoztunk, de eddig minden rendben volt vele, és a kisfiam is szereti.

Szerintem a jó védőnő szereti a gyerekeket, jól kijön az emberekkel, nem ijesztgeti feleslegesen az anyukákat, szakmai téren folyamatosan fejleszti magát, napközben elérhető telefonon, lehetőség szerint alkalmazkodik a családok igényeihez.

Sok sikert a hivatásodhoz, szerintem nagyon szép szakma!

2012. márc. 22. 00:49
 46/46 anonim ***** válasza:
A mi védőnőnk egy tündér.50 év körüli.Maximálisan segít mindenben tanácsot ad.Ha gondom van akár este10-kor is rátelefonálhatok.Nagyon meg vagyok vele elégedve.
2012. máj. 19. 07:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!