Anyukák, kismamák, apukák! Milyen véleménnyel vagytok a védőnőtökről? Mennyire tartjátok be a tanácsait?
Semennyire sem tartom hasznosnak. Már 2 védőnőnk volt, mert költöztünk. Az egyik ugyan jött szépen, rendszeresen, de a tanácsaival nem sokra mentem. A netről sokkal több dolgot megtudtam, mint tőle.
A második védőnőnkkel 2x találkoztam, elég is volt.
Vannak biztos problémás családok, akik talán hasznukat veszik, de szerintem túl van értékelve a szerepük.
Ne haragudj, hogy ezt írtam, biztos lehet ezt jól is csinálni...
A miénkről semmilyen vagyis nem túl jó. Soha nem adott egy normális tanácsot a 16 hónap alatt. Ez idő alatt 2x, ha volt nálunk. Ha hívom se mindig veszi fel a telefont.
De ez ne vegye el a kedved, minden jót!
két gyermekem van, egy 3 éves és egy 1,5 éves. Az elmúlt 4 évben 3 lakásban laktunk, tehát 3 védőnőről van elég markáns véleményem (mindegyik Budapest kiemelt kerületeiben dolgozik). Az első egy ötvenes nő volt, gyerek nélkül, nem tudta a vizsgálatok időpontját, hogy mikor mit vizsgálnak pontosan, pedig akkor még érdekelt volna, hiszen az első terhességem volt. Amikor megszületett a gyermekünk, rendszeresen kijárt, elüldögélt nálunk, ha bármi kérdésem volt, egy idő után inkább a gyerekorvosnak tettem fel minden kérdést (pl. a következő oltás miket tartalmaz?) Gőze nem volt, azt tanácsolta, kérdezzem meg majd a gyo-t. Megnéztem neten...
A második egy nálam fiatalabb leányzó volt, tapsikolt örömében ,amikor kiderült, hogy egy napon születtünk, csak 3 év különbséggel. Akkor egy 1 évessel és egy pocaklakóval mentem hozzá, a kérdéseim száma szignifikánsan lecsökkent, inkább ő kérdezett. A válaszom általában azt volt, hogy a gyerekorvos ezt meg ezt mondta a dologra. Ja, akkor legyen úgy. Ennyi volt a válasz, de legalább nem nyavalyogtunk sokat. A második terhességem toxikózissal terhelt volt, 2 naponta kellett volna mennem fehérjét kerestetni a vizeletben, a nőgyógyász a védőnőhöz irányított, a védőnő pedig közölte, hogy elfogyott a tesztcsík, elfelejtett rendelni, és most ideje sincs, kb 1 hónap múlva menjek vissza, hátha addigra lesz. Amikor venni akartam a gyógyszertárban, akkor nem tudta megmondani, hogy mit vegyek, mert kidobta már a dobozt, nem tudja a teszt nevét. Köszi. Néhány nappal később be is fektettek a kórházba, ahol 2 hét megfigyelés után indítani kellett a szülést, mert vészesen leesett a baba szívhangja. Amikor hazaértünk, akkor felhívtam, hogy megvan a baba, mondta, hogy most akart hívni, hogy megérkezett a tesztcsík. Ja, hogy már nincs rá szükségem? Akkor ő minek rendelte be? (Gondolom talán nem én vagyok egy forgalmas kerületben az egyetlen kismama, akinek fehérjetesztre van szüksége.)
A harmadik pedig azt mondta, hogy ő fel nem jön a János hegyre, ahol most lakunk, megcsinálta a kicsi státuszfelmérését, bár még soha nem látta a gyerekeket. Több, mint 1 éve lakunk itt. Én nem keresem, ő sem. Ennyi, talán ez a legnyugisabb, de ha kérdésem vagy problémám lenne, akkor is meg lennék vele elégedve vajon?
Bp.16.kerület
Az én védőnőmet ki kéne tüntetni,egy tündér,nagyobb segítség mint egy orvos.Bármikor hívható,éjjel-nappal.Csak jó tanácsai vannak.
Hú,jó kérdést tettél fel.Én meghallgattam a tanácsait és én inkább átgondoltam,átfontoltam miket mondott.Rám szánta az időt,amiket nem tudtam,korrektül megválaszolta.Nem erőltetett rám semmit,hogy ezt pedig így kell csinálni...
Én kisközségben lakom,itt tényleg baráti a viszony a védőnővel,de tesóm utálja (város) a védőnőjét,sok kérdést feltesz neki és nem kapja meg rá a választ (ő még nem hallott ilyet...),nem figyel eléggé rá és úgy érzi csak ki akarja pipálni a naptárban,hogy megjelent a tanácsadáson és kész.
Kései babám van,a védőnőm kb.10 évvel fiatalabb nálam,frissdiplomás,nincs gyereke.EGY ANGYAL!!!!!Nagyon sokat segített nekem,pedig nem vagyok egy elveszett ember.Soha még egyetlen rossz tanácsot nem adott az elmúlt 2 évben...
Sokszor az is baj hogy nagyon sok anyuka túl okosnak gondolja magát és ,nehogymá' egy védőnő mondja meg a tutit,mikor nincs is gyereke...
Én ezt nem így látom,mert az a védőnő azt tanulta,hogy igenis tudjon vagy legalább is megpróbáljon segíteni nekünk anyukáknak.
Persze biztos van olyan,hogy kioktató a stílusa,és fölényes,de Te Kedves Kérdező ne legyél ilyen és akkor szeretni fognak az anyukák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!