Mi történik ha terhes leszek határozott munkaidő alatt?
bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de ez engem is érdekelne:)-babát tervezünk mi is, de csak 2012 márciusában leszek 1 éves a munkahelyemen.
Én úgy tudom, hogy 1 év lejárta után a munkáltatód felmondhat neked függetlenül attól, hogy gyesen vagy. Tehát megszűnik a munkaviszonyod:(
De azért remélem, hogy nem jól tudom:)
Első vagyok
Szóval a lényeg hogy biztosított legyél, és akkor jár minden. Én most így vagyok, járatos vagyok a témában. Határozott után munkanélkülire mentem, az is biztosítottnak számít. A 2010-es évet vették alapul, dec. 11ig volt munkaviszonyom.
A határozott idejű munkaviszony felmondási védelem szempontjából a határozott idő lejártáig viselkedik ugyanúgy, mint a határozatlan idejű.
Ha teherbe esel, akkor él a munkaviszony a határozott idő lejártáig, utána azonban nem köteles a munkáltató hosszabbítani.
Elmehetsz álláskeresésire, ha megvan a szükséges feltétel (4 éven belül 365 munkaviszonyban töltött nap).
Az ellátások attól függnek, hogy van-e a szülést megelőzően 2 éven belül 365 nap biztosítotti jogviszonyod, illetve hogy szüléskor/igényléskor biztosított vagy-e.
Ha nem, akkor gyes jár, alanyi jogon.
Gyed akkor jár, ha megvan a szükséges idő, plusz igényléskor biztosított vagy, illetve ha a jogviszony a tgyás alatt szűnik meg. A tgyásnak kevesebb a feltétele, mert akkor is jár, ha igénylés előtt 42 nappal már megszűnt a munkaviszony (természetesen ebben az esetben gyed már nem fog járni).
Ha már terhes vagy, és tudod, mikor jár le a határozott idő, és hogy mikorra vagy kiírva, akkor többet is lehet mondani:)
Szia. Nah hogy döntöttél? Belevágtok?
Nekem ez lesz az első Clostys hónapom, és szedem a méhpempőt is...remélem sikerült:))
Tudom, hogy ezáltal valamilyen szinten kicseszek a munkáltatómmal, de már nagyon régóta próbálkozunk, és jó lenne ha sikerülne:)
(második)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!