Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet később gyerekünk?

Lehet később gyerekünk?

Figyelt kérdés

Páromnak nulla rh pozitív a vércsoportja, nekem nulla rh negatív. Így ha jól tudom vérösszeférhetetlenségünk van, vagy vmi ilyesmi. Ebből lehet gyerek?

mert anyumék úgy voltak, hogy anyumnak nulla rh pozitív a vére, apumnak nulla rh negatív. én elsőre összejöttem nekik de anyumnak volt további 3vetélése(bár nem bizonyították be, hogy a vér miatt volt, mert voltak komplikációk a szülésnél).

Szóval maga a kérdés az, hogy lehet e ebből probléma a gyerek vállalásnál?

2011. jún. 14. 22:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ab és szülés után is automatice minden negatív vércsoportú nő kap antiD-t. S ingyenes. Csak a dokid tudjon róla hogy negatív vagy,mert akkor többször kell menned vérvételre.Főleg a végén. Hogy a tested termel-e ellenanyagot.. Én AB- vagyok,párom 0+ s mégis van egy 13hós kicsink. Egyébként ez egy popsiba adott szuri de nem vészes:)
2011. jún. 14. 23:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Én A Rh negatív vagyok, a férjem B Rh pozitív és van egy gyönyörű kisfiúnk. Első babánál nem okoz problémát. Aztán szülés után vártam a szurimat, mire a nővérek felvilágosítottak, hogy mivel a fiam is Rh negatív, így nem kell kapnom szurit. Most ismét kismama vagyok, és eddig semmi gond nem volt! Nyugi! Persze hogy lehet babátok!
2011. jún. 15. 11:45
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat:)Örülök, hogy ilyen sokan írtak nekem és megnyugtattak, hogy a mai világban ez nem probléma. Csak megijedtem, mert anyumék is így voltak. és én megszülettem éppen egészségesen, de a következő 3baba meg nem maradt meg neki. Az orvosok meg találgatnak/találgattak, hogy miért nem. mondjuk félek nagyon, hogy nekem is lesz valami gondom terhesség és szülés alatt, mint anyumnak volt de hátha nem örököltem a génjeit.

De a párom is megnyugodhat, hogy nem kell mást keresnie mert nekünk is lehet gyerkőc aki egészséges:)Remélem majd hamar összejön:)

2011. jún. 15. 12:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Mindkét terhességemnél Rh összeférhetetlenség volt a vércsoportom miatt AB Rh-, így a terhesség alatt volt plusz vérvételem, és szülés után egyből megkaptam az anti-d injekciót. Semmi komplikáció nem volt.
2011. jún. 15. 13:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet gyereketek! Kapsz anti-D injekciót az első szülésed után. Meg az összes terhességed alatt trimeszterenként, de ha kéred, gyakrabban is néznek vérből ellenanyagtermelést. Ez a 21. században már nem probléma! Úgyhogy simán lehet közös gyereketek! :)

Anyukádnál viszont tényleg lehetett ez a probléma. Akkor erre még nem figyeltek, - nem egy ilyen esetet ismerek, nagymamakorú ismerőseimtől.

2011. jún. 15. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!