Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány hónapos korban ültetted...

Hány hónapos korban ültetted a babádat autós ülésbe, ami 9-18 kg-os gyerekeknek való?

Figyelt kérdés
2011. jún. 13. 10:54
 1/10 anonim ***** válasza:
A mi ülésünk 9-36 kgig jó.Már egy jó ideje szépen ül a babám,úgyhogy bekötöttük a kocsiba.7 hónapos.
2011. jún. 13. 10:58
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

1.babámnak akkor vettünk 9-18 kilós gyerekülést, amikor 8 hónapos volt, már tudott ülni és 9 kiló volt. Előtte is beleültettem volna már, kb 7 hósan, csak akkor még nem volt rá pénzünk.

Most a 2.babám 7,5hós, 8kilóvalamennyi, nagyjából tud ülni, de ez a mi 9-18 kilós gyerekülésünk dönthető, olyan kagylóforma, már ült benne, és nagyon kényelmes volt neki. A héten megörökli a nagytesótól, ő pedig kap egy nagyobb ülést, talán 9-36 kilósat vagy 15-36 kilósat, még nem tudom.

De ezekbe a 9-18 kilós ülésekbe már bőven bele lehet tenni 6-7-8 hós babákat, mert dönthetőek, és amúgy is ki vannak párnázva, tehát nem szögegyenes gerinccel ülnek benne, hanem mint a bébihordozóban.

2011. jún. 13. 12:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 9 hónapos volt, mikor elérte 9 kilót, akkor tettük 9-18-as ülésbe (már 7 hónaposan ült).
2011. jún. 13. 13:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
1 évesen. Akkor érte el a 9 kg-ot.
2011. jún. 13. 13:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert az én babám 6 hós múlt és már majdnem 8 kg. A mi ülésünk is dönthető, de még nem tud ülni. Nem tudom, hogy bele merjem e már ültetni?
2011. jún. 13. 13:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Már majdnem 8,5 kg. Elírtam.
2011. jún. 13. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekel engem is ugyan is a lányom 4 hós és 8,5kg de nyilván még nem tud ülni, így gondolom nem a kg számít hanem hogy tud e ülni. Vagy a kagyló forma ebben segít?
2011. jún. 13. 14:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Én még nem tenném bele, ha nem tud ülni. Annyira nem dönthetők ezek az ülések, hogy kényelmesek legyenek a babáknak! Szerintem várjatok, míg megtanul egyedül ülni! Kényelmesebb és élvezetesebb lesz úgy a picinek is!

Az én lányom 8 hónaposan ült fel/meg magától, de csak 1 évesen lett 9 kg (mint már írtam). Gondolom, nem véletlen, hogy ez az alsó súlyhatár. Ezért került gyerekülésbe csak ekkor.

2011. jún. 13. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Megis mennyire dontheto?

Mert azt nem kellene elfelejteni, hogy a hordozo sem eppen vizszintesben van, az a baba sem tud ulni, aki hordozoban van, megis hasznalhato es hasznalja is szinte mindenki autosuleskent.

Velemenyem szerint ha a ti ulesetek annyira dontheto szinte mint a hordozo, akkor bele lehet rakni ulni nem tudo babat is.

Azert nem tudok konkretabbat mondani, mert az en fiam 5 honaposan notte ki a hordozot, akkor mi 0-18-as ulest vettunk neki. Az szinte annyira fektetheto volt, mint a hordozo.

MOst rakereste es talaltam egy fotot ilyen kategoriaju ulesrol dontott allapotban.

[link]

A tietek is csak ennyire dontheto?

Ha igen, akkor en sem javasolnam. A mi 0-18asunk ettol sokkal jobban dontheto, harom fokozatban es ez a szog szamit kb az elso fokozatnak.

Ennyi idos babanal fontos az is, hogy menetiranynak hattal is be lehessen kotni az ulest, az sokkal biztonsagosabb nekik, majd erre is figyelj oda.

Megmondom oszinten, hogy elso nekifutasbol en nem akartam 0-18as ulest venni, mert nem szeretem a nagyobb atfogo kategoriakat, minel kisebb, annal biztonsagosabb. De mivel nagyon fiatalka volt meg a fiam es mar kinotte a hordozot, igy nem tudtam kikerulni.

2011. jún. 13. 22:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem a dönthetőség a lényeg az üléseknél, hanem az, hogy ezt a fajtát gondolom csak menetiránnyal szemben lehet bekötni, menetiránynak háttal nem. És addig, amíg a baba nem tud stabilan, egyedül ülni, addig NEM SZABAD bekötni menetiránynak szembe, csak és kizárólag háttal. Ugyanis egy esetleges ütközésnél a baba feje hirtelen előre bicsaklik, és még nem tudja ezt szabályozni egy ülni nem tudó baba, így a nyaki gerinc súlyosan sérülhet.

Szóval nem csak a kg és a dönthetőség a lényeg, hanem hogy a baba tudjon stabilan ülni.

2011. jún. 13. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!