Nyári szünetben van kire bízni a gyermekeiteket? Szülők válaszát várom!
Figyelt kérdés
Elsősorban óvodás, iskolás gyermekek szüleitől kérdezném, hogy van-e kire bíznotok a gyermekeiteket, illetve ha nincs hajlandóak vagytok-e esetleg főiskolás/egyetemista diáklány kezeire bízni őket némi zsebpénzért cserébe? A lehetőség nyitott, nagyon sok fiatal vállalna hasonló nyári munkát... én magam sem vagyok még szülő, de szintén szívesen vigyáznék 3 év feletti kisgyerekekre szabadidőmben. Mi az ami visszatart egy szülőt ettől a lehetőségtől? A pénzhiány? Esetleg a tudat, hogy a gyermekei idegen kézben vannak? Minden szülő válasza érdekel, hogy ők miért élnének, illetve miért nem élnének eme lehetőséggel? Ha élnének ezzel a lehetőséggel mi alapján választanának stb.2011. jún. 12. 20:39
11/11 A kérdező kommentje:
Én a külföldi au pair munkákhoz viszonyítva érzem rengetegnek ezt a 800-1000 forintot óránként. Elhiszem hogy ennyiért dolgoznak, csak azt nehéz elképzelni, hogy van olyan aki ezt megtudja fizetni, pláne ha akár 3-4 olyan hét is akad, ahol a kisiskolás gyerekeket nem tudják hova rakni a szülők a szünidő alatt. Külföldön az au paireknek nagy átlagban 20 ezer ft-ot fizetnek egy héten és így éjjel nappal a családdal van a fiatal, főz, mos, takarít, napközben gyerekekre vigyáz, ha kell, akkor este bébiszitterkedik, amíg szülők szórakozni mennek, stb. Ehhez képest szerintem szimplán azért, hogy játszok a gyerekekkel, vigyázok rájuk, kicsábítom őket a szabadba, stb, nem kell takarítani, nem kell bevásárolni járni, éjszaka bébiszitterkedni, főzni, nem tudom, nem lehet ennyi pénzt elvárni. Legalábbis én nagyon nem várnék el és szakképzettség ide vagy oda, ez azért akkor is brutális tarifa. Azt is megértem, hogy a szülők szívesebben bízzák szakképzett egyénekre a gyerekeiket, de ez tényleg annyi pénz, hogy ezt nem csodálom ha senki nem tudja megfizetni.
2011. jún. 15. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!