Gyes, bölcsi, táppénz?
A babám októberben lesz 2 éves. Szeretném bölcsibe adni, h társaságban legyen. Dolgozni viszont már nem szeretnék visszamenni, mert tervezzük a második babát, meg amúgy is utálom a munkahelyemet, direkt ezért tanultam ki a gyed mellett egy másik szakmát...
Lehet szerintetek olyat, h mondjuk elindítom a gyest, aztán mikor teherbe esek, mondjuk december- januárban, akkor leállítom, bejelentkezek 6 órás munkára a munkahelyemre, kiveszem a szabikat, majd utána rögtön kiíratom magam táppénzre (amúgy is veszélyeztetett voltam, szóval így is- úgyis kiírnának). szóval táppénz a második baba születéséig, közben az első bölcsiben. ez így mehet?
Mielőtt bárki belekötne (bár nem ez a kérdés, de sajnos vannak ilyenek), a lényeg az egészben nem a munkakerülés, hanem h járjon az első baba közösségbe, de dolgozni ne kelljen visszemenni, mert akkor állandóra kellene beadnom bölcsibe, ennyire viszont nem szeretnék kiesni az életéből... És ugye a 25 ezer forintos gyest is szeretném elkerülni, mert abból éhenhalunk...
Lehet én vagyok hülye, de a bölcsi + gyes az nem igazán járható.
Vagy ez vagy az .. nincs olyan, hogy beadom a gyereket bölcsibe és mellette gyesen otthon vagyok, amíg teherbe nem esem és utána táppénz..
Lehet h én fogalmaztam hülyén :)
szóval ha leállítom a gyest, és papíron visszamegyek dolgozni, tehát kiveszem a szabijaimat, utána táppénz, amellett beveszik a babát bölcsibe? Azt tudom, h gyes és táppénz nem jön össze, de szabi, utána táppénz és mellette bölcsi?!
én vissza mennék 1 évre melózni, még ha nagyon utálnám is a munkahelyem.
Kiveszed a felgyülemlett szabit, ami jobb esetben (ha csak az alapot nézem 2 évre) 40 nap. Az kb. másfél hónap, utána pedig munkába állsz. a gyerek 3 éves koráig véd a törvény a munkáltatóddal szemben. nézz utána a dolgoknak.
így legalább a következő gyed-d is tűrhető lesz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!