Mit fogok kapni Gyed-et vagy Gyes-t a második gyermekem után?
Két évet dolgoztam, lejárt a szerződésem 2009.12hóban. Utána álláskeresési járadékot kaptam és közben 2010.03.19-én megszületett a kisfiam és gyed-et kapok 2012.márciusáig utána 1év gyest.
Szerintetek ha születik második babám akkor kaphatok utána gyed-et vagy csak gyest? Vagy ez attól is függ, hogy gyes alatt vagy gyes után szülök???
Ha nincsenek meg a feltételek, akkor jó esetben tgyást, majd gyest fogsz kapni.
Kellene 365 biztosításban töltött nap (ez sajnos neked nincs meg, mert 2010. márciusig volt biztosítotti jogviszonyod vagyis már meg kellett volna szülessen a babád ahhoz, hogy meglegyen). Még az álláskeresésivel sem tudod kipótolni, mert nincs annyi nap, amennyi neked kellene.
A tgyás járhat, ha maradt még az álláskeresésiből, mert a tgyás idejébe a biztosítás megszűnése utáni gyed és gyes idejét is bele lehet számítani, míg a gyedbe sajnos nem.
Vagyis a tgyáshoz elegendő napod lesz, csak szülés előtt igényelj álláskeresésit, hogy a biztosítottságod is meglegyen, viszont a gyed már nem fog sajnos járni.
Ahhoz, hogy járjon, újra dolgoznod kellene 365 napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!