Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Séták alkalmával megkötnéd...

Séták alkalmával megkötnéd babahámmal a 2,5 éves gyerekedet?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 08:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%
Azzal nem "megkötik", csak ráadják. Csuklónál megfogni egy gyereket, na az inkább hasonlít megkötésre.
2011. jún. 7. 09:20
 12/22 anonim ***** válasza:
20%

Előző!Mert az aztán baromi megalázó, amikor megfogod a gyereked kezét... Vagy ciki, hogy van gyereked? Akkor meg ne szülj!

Inkább ráncigálod egy darab madzagon?

2011. jún. 7. 09:31
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

Nem mondom hogy nincs indokolt eset, mikor egy anyuka használja (lásd a fenti eseteket), de én nem tudnám elképzelni. A kisfiam fél éve sétál a lábán az utcán (18 hónapos), első perctől az volt a szabály, hogy utcán csak kézenfogva jöhet. Ebből nem engedek! Nagyvárosban lakunk, forgalmas környéken.Vannak helyek, ahol megbeszéljük, hogy most elengedheti a kezem (park, sétáló utca, játszótér), de egyébként már ahogy kilépünk az udvarról, nyújtja a kezét, tök természetes már neki, hogy így sétálunk. Persze ő is be-be próbálkozik időnként, de olyankor egyszer rászólok, utána megyek, ha nem érti azonnal beszállás a babakocsiba és ez elég nagy bünti neki.

Szükségesnek tartom most lefektetni ezeket a szabályokat, mert 4 hónap mulva jön a második baba, nem szeretnék akkor ezzel kínlódni.

Szerintem akinek 1, max 2 kicsi gyereke van, annak ez járható út.

2011. jún. 7. 09:32
 14/22 anonim ***** válasza:
73%

Provokáló a kérdésed!

Igen, használtunk babahámot amikor kisebb volt, néha még most is. Ugyanis

1. hiába szólok rá amikor meglát valami érdekeset megy utána, és nem ordíthatok vele állandóan (sőt egyáltalán nem)

2. tele vagyok szatyrokkal, a gyereket nem tudom állandóan magam mellé parancsolni, megfogni a kezét meg mégúgy se

3. gipsszel igen érdekesen futottam volna utána, sajnos visszamaradt sántaságom van, tehát most sem tudok utána futni

4. mi közöd hozzá, nem a nyakánál-csuklójánál van hozzám kötve, hanem olyan mint egy hátizsák, nagyon csinos

5. Ő KÉRI, hogy vegyük fel, mindig hozza amikor mondom, hogy megyünk ki

6. inkább szóljanak meg KORLÁTOLT emberek, mint hogy VESZÉLYEZTESSEM a gyerekem épségét (kifut útra, elveszik áruházban, elviszik! mert próbálkozás már volt)

További szép napot

2011. jún. 7. 10:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

link

2011. jún. 7. 10:04
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem tudna normálisan közlekedni velem (elszalad, nem fogad szót, hisztizik), akkor biztos, hogy használnék. Az hiányozna, hogy kiszaladjon valami autó elé, több gyerekem van, nem tudok már csak utána rohangálni. Az egészsége, biztonsága fontosabb nekem, mint az, hogy mit gondolnak mások.

De egyébként nincs rá szükség, komoly szabályok vannak a sétánál, szerencsére betartják.

2011. jún. 7. 10:39
 17/22 anonim ***** válasza:
91%

Ember porazon vezetese igy nez ki:

[link]

Gyerek a hamban igy:

[link]

Kutya porazon meg igy:

[link]

Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki mert szerintem meg veletlenul sem hasonlit egymasra. :) Na, persze kiveve az elsot meg a kutyat. De az elso esetben… no comment. :) Szemely szerint en semmi olyan talamanyt nem itelek el amivel megakadalyozhato az, hogy a gyereket baleset erje. Ha van anyuka aki ugy erzi ezzel megakadalyozza a gyereke eltuneset, auto ele szaladasat… akkor igenis hasznalja. Ez a legfontosabb es a legjobb amit tehet. Aki meg ugy erzi felesleges az ne hasznalja. De lenezni nem szabad senkit csak azert mert mas a gondolkodasa es olyan segedeszkozt hasznal amit mas egyebkent nem. A hangsuly a baleset megelozesen legyen mindig es ne azon, hogy ki mit gondol!

2011. jún. 7. 10:56
 18/22 anonim ***** válasza:
67%

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:31

Kedvesem: az akkor inkább ne szülj tanácsoddal kissé elkéstél. Csak cirka négy évvel.

A gyerekemet sem madzagon, se a kezénél fogva nem szokásom ráncigálni, bár látom tetszik neked ez a kifejezés, de mifelénk ráncigálni egész mást szokás, nem gyereket.

Továbbá: nem volt a fiamnak hámja, ettől még nem vagyok olyan csőlátású, hogy aki ilyet használ, azt gyerekkínzónak tituláljam, valamint számomra a kezét megfogni nem derogáló, ellenben a csuklóját megfogni számomra borzalmas, a gyereknek meg zavaró. Ha hámot rakni rá olyan, mintha kutyát sétáltatnál, akkor csuklónál fogva vezetni olyan, mintha bilincsben lenne. Nem?

Ettől függetlenül te úgy fogod a gyereked kezét vagy csuklóját, vagy bármijét, ahogy neked tetszik, én nem fogok olyan tanácsokat osztogatni, hogy inkább ne szülj, mert felőlem azt csinálsz, amit akarsz, a saját gyerekeddel. Mások nevelésébe viszont nem tiszted beleszólni.

2011. jún. 7. 12:22
 19/22 anonim ***** válasza:
73%
Mivel kisvárosban, kertvárosi részen élünk, nem. De a férjem most jött haza Amszterdamból. Az alapján, amit mesélt, ott tuti ráadnám...:)))
2011. jún. 7. 13:11
 20/22 anonim ***** válasza:
75%
Nem használtunk még ilyen gyerekhámot, de tervben van a beszerzése. Csak sajnos ahol eddig kerestem ott nem tartottak. A kisfiam 2,5 éves, tesója 1 hónapos. Mióta a kicsi megszületett a fiammal nem lehet elmenni sétálni, mert nem fogad szót. Én tolom a babakocsit, amihez kell mind a 2 kezem, ráadásul még a császár után sem épültem fel teljesen, futni sem tudok a gyerek után ha elszaladna. Ezek miatt nem tudok elmenni egyedül a 2 gyerekkel. :(
2011. jún. 7. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!