Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg így kell számítani?

Tényleg így kell számítani?

Figyelt kérdés
Kisfiam jún. 3-án betöltötte a 2. életévét, szóval innentől kapom a gyest. Úgy néz ki kismama vagyok újra, és januárra érkezik a tesó. Ha visszamegyek dolgozni, tényleg csak akkor számít, ha meg van még a 2011-es évben a 180 nap munkaviszonyom, mert ellenkező esetben a minimálbér lesz az alapja a tgyásnak, gyednek?
2011. jún. 6. 12:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, de miért nem mész táppénzre, illetve veszed ki a felhalmozott szabikat? Szerintem jobban jársz! Esetleg ha van munkaügyesetek, akkor kérdezz rá tőle.
2011. jún. 6. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
mindeképpen menj vissza legalább papíron dolgzni mert akkor először úgyis a felhalmozott (2 évre járó) szabidat fogják kiadni. A munkaviszonoyddal nem lesz gond, 180 nap megvan, mert az otthon tölött tgyás, gyed is beleszámít a 180 napba, csak az alap lenne nagyobb. Menj be a munkahelyedre és elvi síkon beszéld meg a főnököddel és a könyvelővel, hogy mit tartanak ők járhatónak-neked mi az érdeked.
2011. jún. 6. 12:40
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Ha megteheted ne menj vissza!

Ugyan ebben a cipőben járok annyi különbséggel,hogy május közepén lett 2 éves a lányom,januárban lesz kistesó.

Direkt bementem egyeztetni a HR osztállyal,hogy hogyan csináljam a dolgaimat.

Akkor még nem volt 100% hogy jön a baba,csak elméletben beszéltünk róla.

Az a lányeg,hoyg akkor jársz (jártál volna) a legjobban,ha még a gyed ideje alatt jön a második baba. Kevésbé jársz rosszul,ha gyes ideje alatt jön,mert ekkor minden juttatásod ugyanúgy alakul mint az eslőnél,kivéve a TGYÁS! amit fél évig kapsz,mert az ebben az esetben valamennyivel kevesebb lesz.

Ha pedig kicsúsznátok a 3 éveből,akkor jársz a leges legrosszabbul,hisz már tehresen nem vesznek (nem vehetnek vissza dolgozni),mert rögtön kivizsgálják a céget hogy csak csalás miatt vettek vissza,és nem is tudsz annyi bérezett napot gyűjteni.

Úgyhogy az sem jó neked ha kiveszed a szabikat és táppénzre is mész,mert ráadásul a táppénzt nem számítják bele a munkával töltött napkba,és nem fog összegyűlni elegendő időd,és alig fogsz egy pár fillért kapni.

Arról nem is beszélve,hoyg a táppénz szabályozás is megváltozott,az elején kapsz normális összeget,de utána megint csak filléreket,és akármilyen indokkal nem is tudsz elmenni!!

2011. jún. 6. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:

13:40

Honnan veszed, hogy terhesen nem mehet dolgozni?

Furcsa engem visszavettek, a 36. hétig dolgoztam is, mikor eljöttem megint szülni. Nekünk nem volt mindegy, hogy csak GYESt, vagy fizetést is kapok a 3. évben, attól még hogy vártam a következő babámat, még nem fogunk a GYesből éhenhalni.

2011. jún. 6. 13:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos a mi könyvelőnk nem kimondottan segítőkész. Ma hívtam az OEP-et, ott sem voltak valami kedvesek. Majd a férjem könyvelőjét megkérem nézzen utána.
2011. jún. 6. 14:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne is mondd! Amit az OEP és a MÁK velünk "lepingpongozott", az sem semmi. Másfél hónapig küldözgettek innen oda, onnan ide, mikor a TGYÁS lejárt és a GYED-et kellett igényelni (Ja, nekünk a MÁK bérszámfejt, és sajnos NEM vagyok jól fizetett köztisztviselő).
2011. jún. 6. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja és persze az alatt a majd 2 hónap alatt egy fillért nem kaptunk. A gyereknek meg nem mondhatom, hogy most nincs pénz pelenkára. A banknak meg, hogy majd akkor fizetem a lakáshitelt, ha kapok pénzt.
2011. jún. 6. 14:19
 8/8 anonim ***** válasza:
vannak olyan céek, akik kimontottan arra szakosodtak, hogy elintézi ezeket a papírokat szülés után. Én a második lányom születésénél igénybe vettem, mert nem volt kedvem frissen császározva pici és kicsit nagyobb gyerek mellett órákat ülni az oepnél. nem volt nagyon drága és ők nagyon jártasak ezekben, így tanácsot is tudnak adni. Érdemes ilyen céget keresni és megkérdezni, hogy mit csinálj, hátha segítenek telefonon.
2011. jún. 7. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!