Tényleg így kell számítani?
Ha megteheted ne menj vissza!
Ugyan ebben a cipőben járok annyi különbséggel,hogy május közepén lett 2 éves a lányom,januárban lesz kistesó.
Direkt bementem egyeztetni a HR osztállyal,hogy hogyan csináljam a dolgaimat.
Akkor még nem volt 100% hogy jön a baba,csak elméletben beszéltünk róla.
Az a lányeg,hoyg akkor jársz (jártál volna) a legjobban,ha még a gyed ideje alatt jön a második baba. Kevésbé jársz rosszul,ha gyes ideje alatt jön,mert ekkor minden juttatásod ugyanúgy alakul mint az eslőnél,kivéve a TGYÁS! amit fél évig kapsz,mert az ebben az esetben valamennyivel kevesebb lesz.
Ha pedig kicsúsznátok a 3 éveből,akkor jársz a leges legrosszabbul,hisz már tehresen nem vesznek (nem vehetnek vissza dolgozni),mert rögtön kivizsgálják a céget hogy csak csalás miatt vettek vissza,és nem is tudsz annyi bérezett napot gyűjteni.
Úgyhogy az sem jó neked ha kiveszed a szabikat és táppénzre is mész,mert ráadásul a táppénzt nem számítják bele a munkával töltött napkba,és nem fog összegyűlni elegendő időd,és alig fogsz egy pár fillért kapni.
Arról nem is beszélve,hoyg a táppénz szabályozás is megváltozott,az elején kapsz normális összeget,de utána megint csak filléreket,és akármilyen indokkal nem is tudsz elmenni!!
13:40
Honnan veszed, hogy terhesen nem mehet dolgozni?
Furcsa engem visszavettek, a 36. hétig dolgoztam is, mikor eljöttem megint szülni. Nekünk nem volt mindegy, hogy csak GYESt, vagy fizetést is kapok a 3. évben, attól még hogy vártam a következő babámat, még nem fogunk a GYesből éhenhalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!