Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldön gyerekvállalás?

Külföldön gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Párommal most akarunk kiköltözni külföldre!Azt szeretném megtudni hogy ha kint szeretnék babát szülni akkor ennek mi a menete?Ugyan az mint itt,Magyarországon?Ott milyen juttatások járnak?Hogy működik az egész?A célállomás még nem biztos azért nem írok konkrét várost!Akinek van külföldön bárhol ilyen tapasztalata,írja meg nekem!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2011. jún. 5. 22:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Mivel nem tudjátok még az országot sem, meg itt érdeklődsz, gondolom, hogy nem ismerőshöz mennétek. Meg azt írod, hogy a nyelvvel vannak gondok, de majd belejöttök. Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz az akkor olyan nagyon jó, mert ha kivágódtok oda, és szülsz, akkor két választásod lesz, vagy a pár hét támogatás után visszamégy dolgozni, de nem fogod tudni fizetni a bölcsődét, mert külföldön nem ingyen van, hanem jó drágán, vagy otthon maradsz nem dolgozol, de nincs gyes meg gyed és abból nem fogtok valami jól élni, amit a párod keres, mert úgy, hogy nem beszéli jól a nyelvet nem valószínű, hogy de nagyon jó állást fog kapni. Meg lehet élni persze apa fizetéséből, ha egy jól kereső jól szituált apuka, nem egy "a nyelvvel gondok vannak" bevándorló.

Nekünk gyerekes ismerőseink akik így állanak mint ti, hogy nyelvvel majd csak lesz valami, meg kaptak valami munkát, amit így is el lehet vállalni, azok csak úgy boldogulnak, hogy kint van a nagymama, és otthon van a gyerekkel. De ne legyen igazam.

A gyerek meg magyar állampolgár lesz.

2011. jún. 7. 23:51
 12/17 A kérdező kommentje:

Ez igen!:)Erre asszem nagyon nem is lehet mit írni!

Most őszintén,szerinted kimegyek 2 hónapot melózok és elmegyek szülök?Vagy nem értem hogy mit nem értesz!Nem egy ismerősöm úgy ment ki aki alig tudott nyelvet és érdekes módon azóta is kint van,és normális munkája van és perfekt beszéli a nyelvet!Hogy lehet ez?

De szerinted ha valaki nem tud németül vagy angolul vagy más nyelven az akkor meg ne próbáljon kimenni mert esélytelen!:):)Hát ez jó!:)

Meg hol élsz te?A mai fiatalok,mint mi is,valamennyire tudunk németül vagy angolul ami arra elég hogy ne adjanak el 2 tevéért,a többit meg miért ne tanulhatnám meg ott?Hova van az írva hogy ilyen "tudással" nem talál kint az ember semmit?

A babát meg kb 1-2 év múlva tervezzük hogy ha vmit akarok,ultrahangot vagy más egyebet,ki tudjam nyögni a dokinak!Azt hittem ez világos,nem kell körbe írjam,de hát tévedtem!........

2011. jún. 8. 00:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Idealista vagy de mindegy, osk szerencsét. Csak majd ne csodálkozz, hogy manapság nyelv nélkül kapsz egy csirkebelező állást, és abból két év múlva sem sokat fogsz előbbre lépni. Nem arról van szó, hogy eladnak egy tevéért, de itt mindenki arra számít, hogy kimegy, oszt majd lesz valami. Ha meg nem akkor csodálkozik. Kint az él meg krva jól, akinek valami jó szakmája és perfekt nyelvtudása van. Akinek nincs, az is ellesz, de lesznek gondjai. Csak hidd el derogálna bevallani az otthoniaknak, mert kellemetlen.
2011. jún. 8. 00:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja, a gyerek meg hozzáadódik ezekhez a "gondokhoz", mert külföldön egy évet sem támogatnak otthon, de nicsen ingyenes bölcsi/ovi. Az egyik fizetés majd jól elmegy rá, de egyel többen lesztek.
2011. jún. 8. 00:52
 15/17 A kérdező kommentje:
:)ok:)
2011. jún. 8. 08:30
 16/17 anonim ***** válasza:

A tegnap 17.24-es vagyok...úgy látom más válaszoló is hasonlóan értette a kérdést,mint én.Nem bántani akartalak,de ha elolvasod,amit írtál,rájössz,elég kétértelmű(pl.Ugyan az mint itt,Magyarországon?Ott milyen juttatások járnak?Hogy működik az egész?)

Nagyon sok mindenen múlik,hogy kint mit,mennyit és meddig kapsz.De egy ország sincs,ahol-a családi pótlékon kívül-3 évig kapsz juttatást a baba után!

2011. jún. 8. 16:45
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem haragszom rád,de nem értem miért érted félre a kérdést...Az az első kérdésem hogy mi a menete ennek,ugyan az mint itt Mo-on??Nem az hogy kint mennyi pénzt kapok a baba után!Persze az is érdekel de nem az volt az első kérdés!És már el is kanyarodtunk attól hogy véletlenül se a kérdésemre kapom a választ hanem arra hogy én akkor a segély miatt akarok kint szülni?És ne húzzam fel magam?Az utóbbi 3-4 válasz,nem hogy hasznos nem volt,hanem értelmetlen és bosszantó!Nem értem miért nem lehet a konkrét kérdésre válaszolni,mint az első válaszolók!Nem értem miért kell betűzni ha az ember kérdezni akar valamit!

De akkor így írom le: Arra vagyok kíváncsi hogy ha majd 1-2 év múlva babát szeretnék és kint lakunk mi lesz a menete a terhességemnek és a szülésnek?Pl ultrahang,tanácsadás,ilyen olyan vizsgálat stb!Aztán ha megszülök már nyilván érdekel hogy a mik járnak mert a BABÁRA AKARNÁM FORDÍTANI azt is,nem abból meggazdagodni és eszembe sincs állambácsi zsebébe hagyni!!!!!Az pl kivételesen hasznos volt "Miss Savanyú a szőlőtől" hogy az ovik pénzesek nem ingyenes mint itt magyarba!Ilyenekre lennék kíváncsi!Nem arra hogy majd én csirke gyárba meg mit tudom én hol fogok melózni(mert biztos lecsúszott állami gondozott 8 osztályos primitív ember vagyok aki tuti az életben nem kap kint melót,na de mindegy).....pfff

Na szóval ha ezekről tud nekem valaki információt adni akkor azt nagyon megköszönöm!!!!!!És hangsúlyozom azért most érdekel a kérdés mert szeretek a dolgok elé menni és nem 8 hónapos terhesen akarok kapkodni mert lusta voltam hamarabb tájékozódni róla!Persze még bőven ráérek ezzel a kérdéssel de nekem épp most szolgált úgy az agyam hogy feltegyem!Na bumm!:)

Szóval infókat kérek!:):):)

2011. jún. 8. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!