Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldön gyerekvállalás?

Külföldön gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Párommal most akarunk kiköltözni külföldre!Azt szeretném megtudni hogy ha kint szeretnék babát szülni akkor ennek mi a menete?Ugyan az mint itt,Magyarországon?Ott milyen juttatások járnak?Hogy működik az egész?A célállomás még nem biztos azért nem írok konkrét várost!Akinek van külföldön bárhol ilyen tapasztalata,írja meg nekem!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2011. jún. 5. 22:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha Európa, akkor nézd meg az euvonal.hu-t. Azon minden rajta van onnantól elkezdve, hogy milyen támogatás jár, meg hány éves korától kell iskolába adni és milyen hosszú a nyári szünet. Ez elég változó, így, hogy még országot sem írsz, nem nagyon lehet válaszolni, hogy milyen juttatás jár, meg mi a menete. Nem is konkrét várost kellene írni, hanem legalább valami országot.
2011. jún. 5. 22:25
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

En Angliaban szultem.Tervek kozott szerepel esetleg?Feleslegesen nem akarok egy regenyt legepelni.

Ha tudsz angolul akkor legeszerubb elolvasni a neten, mert az mindig friss infokkal szolgal.Mar tobb dolog valtozott 1 ev alatt.

2011. jún. 5. 22:45
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Anglia semmiképp!Osztrák,Német,Holland!Ez a 3 ami szóba került!

2011. jún. 5. 22:55
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jo, hogy nem irtam le :) csak azert, mert nem irtal orszagokat nem volt egyertelmu a dolog.
2011. jún. 5. 23:03
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hollandia jelen. :-)

Először is nyelvtudás legyen mindenképp biztos, mert ha bajod van (vagy a babának), el kell tudnod mondani, ill. meg kell érteni mindent.

Juttatásból itt ne számíts sokra, családi pótlékot kapunk. Kb. ugyanannyi, mint a magyar, csak itt negyedévente jön. Nincs más egyszeri támogatás, gyes-re elmehetsz, ha előtte lévő talán 6 hónapban dolgoztál (nem tudom pontosan), de az mindössze 3 hónap!

A holland alap biztosítás (mert ugye anélkül meg se próbálnál szülni máshol, hogy ne legyen biztosításod) csak az otthon szülést támogatja 100%-ban, ha orvosi beavatkozást nem igényel, de kórházban szeretnél szülni, azért fizetni kell, kb. 70 ezer ft-nak megfelelő összeg. Ez 24 órára szól, maradhatsz, ha szeretnél, de a további éjszakákból már semmit nem támogat a biztosító, ezért még drágább. Én kórházban szültem, ott is szerettem volna, de szülés közben orvosra lett szükség, ezért nem kellett végül fizetnem semmit.

Terhesgondozásra szülésznőhöz kell járni, ők felügyelik a terhességed, orvos csak akkor lát, ha valamilyen problémát gyanítanak. Két ultrahangot támogat a biztosító alapból, a 12. hetit és a 20. hetit.

Én nem bántam meg, hogy nem mentem haza szülni. A leírtak furcsán hangzanak, sokan őrültségnek tartják az itteni rendszert, pedig van létjogosultsága. De ez nem egy gyk-s válaszba férne bele. :-) Ismerni kell az ország helyzetét, munkaerő piacát, lehetőségeit ahhoz, hogy valaki erről dönthessen. Ha munkavállalás miatt költöznétek, ha kint lesztek, úgyis látni fogjátok, szeretnétek-e oda babát vállalni vagy sem.

2011. jún. 5. 23:31
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még valami Hollandiához: úgy látom, német nyelvterület érdekel inkább, ha németül beszéltek, akkor semmiképp se Hollandiába gondolkozzatok családot alapítani. :-) Angolul a szemétszállítók is elbeszélgetnek, de németül ha tudnak, akkor is utálnak megszólalni a hollandok.
2011. jún. 5. 23:36
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszi "Hollandia" a választ!:)Legalább már ezt is tudom!

Őszintén szólva oda megyünk ahol a "legegyszerűbb" munkát találni,a nyelvvel vannak gondok,de arra elég hogy makogjunk valamit,kint meg majd belejövünk!Kint szeretnénk egy jó darabig lenni,lehet hogy végleg,és mindenképp kint szeretnék szülni!Itt ahol lakunk annyira minősíthetetlen dolgokat hallottam a szülészetről hogy ha itt maradunk valószínűleg az életbe nem vállalok babát!

De ha nem is itt,hanem másik magyar városba,szerintetek érdemesebb inkább haza jönni szülni?Olyat hallottam hogy azért hazajött anya szülni hogy megkapja a segélyeket...de én úgy vagyok vele hogy egy kinti fizetéshez szerintem nem feltétlenül fontos az a "párforint" segély(kb elmegy az utazásra),nem?Más okból haza jönnék,de a segélyért biztos nem!

Hollandia!Így a babád kettős állampolgár?Ti végleg kint maradtok?Mióta laktok kint?

Még várom a válaszokat!:)

2011. jún. 6. 06:36
 8/17 anonim ***** válasza:

Segélyt arra kap, ha bejelentett munkahelye van Mo.-n, 2. rendezve van a tb-je.

Én (Hollandia) nem tudom, pontosan mi jár és mi nem, az egyszeri anyasági támogatásban biztos vagyok, hogy jár, és ennyit fogok igényelni, ha hazamegyünk. De más nem is érdekel, hiszen évek óta itt fizetem a biztosításom, itt adózom, úgyhogy az itteni államkasszát kell fejnem. :-) Ami kevesebb, mint a magyar, hiszen a gyes is 3 hónap, otthon meg 3 év.

Családit, gyest ott kell igényelned, ahol életvitelszerűen élsz. Az más kérdés, mi számít annak, itt pl. sok magyar úgy él, hogy otthon magának fizeti a tb-t, vagy úgy, hogy nem hivatalosan be sem jelentkezik ide, tehát a magyar hatóságoknak sok fogalma nincs is arról, hol él. Ezek mind befolyásolják, mit igényelhetsz Mo.-n és mit külföldön. A mi esetünket tudtam leírni, talán valami támpontot ad. :-)

2011. jún. 6. 12:06
 9/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!Az utol,só kommentedből nagyon úgy tűnik,hogy anyagi remények végett mennél ki.Ki kell,hogy ábrándítsalak.Attól,hogy kint(Németo.,Hollandia,Ausztria stb.)születik a baba,még NEM kettős állampolgár.Ha melótok sincs(annak hiányában nem is szabadna úgy elindulni,hogy arra számítotok,majd a gyerek révén pénzhez juttok),nagyon kevés juttatást kaptok.Én Németo.-ban éltem(1 gyerekkel)volt munkám is,így nem volt gond.
2011. jún. 7. 17:24
 10/17 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Te biztos hogy az én kérdésemet olvastad el?Mert ha igen akkor valamit nagyon félre nézhettél!Ki az aki nem azért megy ki ebből a tetves nincstelen országból hogy jobb élete legyen?

A másik meg az ha figyelmesen elolvastad volna akkor leesett volna amit írtam hogy "Olyat hallottam hogy azért hazajött anya szülni hogy megkapja a segélyeket...de én úgy vagyok vele hogy egy kinti fizetéshez szerintem nem feltétlenül fontos az a "párforint" segély(kb elmegy az utazásra),nem?Más okból haza jönnék,de a segélyért biztos nem!" Én nem c*gány vagyok aki csak a segélyekre hajaz mikor babát vállal!

Hát eldobom az agyamat!A legjobb az hogy a baba révén pénzhez jutni?Ezt mond már meg hogy sikerült kihoznod a leírtakból?

Mi nem világos azon hogy ki akarunk menni DOLGOZNI hogy tudjunk gyereket vállalni 100 éves korunk előtt!Mert ha Magyarországon múlik a büdös életben nem lesz gyerekünk,mert én a gettóra,meg a milliós hitelekre nem fogok szülni mint a legtöbb ember!Azért érdekeltek a juttatások meg ennek a menete mert akkor úgy alakítom ki a dolgokat hogy jó legyen,ne 9 hónapos hassal kapkodjak magam után!De ha itthon maradunk se fogok a lakhelyemen szülni mert undorító,igénytelen egy valami!

Szóval a kérdésem még mindig az hogy HA KINT SZÜLÖK MI VÁR RÁM?

Köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 7. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!