Miért kaphattam csak fél gyedet ma?
Ötletem sincs, hogy miért kaptál fele gyedet. Az én lányom ápr. 17-én volt 1,5 éves, semmit nem töltöttem ki, teljes gyedet kaptam.
Az utalót (oep v. munkáltató) hívd fel.
Nem tudom mikor változtattak a GYED szabályain, de az új szabályok szerint addig jár a GYED amennyi ideig volt biztosítási jogviszonyod. És ennek minimum 365 napnak kell lennie-ebben az esetben jár a gyerek másfél éves koráig a GYED. Ha több volt, akkor is addig, míg volt jogviszonyod maximum a gyerek két éves koráig.
Ismétlem nem tudom téged érintett e a szabálymódosítás, azt sem egyébként mikor volt ez, és hogy mennyi volt szülés előtt a biztosításban töltött jogviszonyod, de én ezt gyanítom, hogy lejárt a GYED neked.
Harmadiknak:
Nem stimmel.
Az a törvénymódosítás 2010. május 1. után született babákra vonatkozik. Ha jól számolok, akkor a kérdező babája 2009. december 15-i születésű, tehát rá nem vonatkozik.
megnéztem internet bankon keresztül a közleményt és az van beleírva, hogy gyed 1216-0430. nekem ez alapján úgy tűnik, hogy ez valami korrekció visszamenőleg és lehet, hogy még nem is kaptam a hónapban gyedet?? Többen írták, hogy még nem jött és amúgy is 5-6 körül szokott.
telefonon nem adnak felvilágosítást, én meg nem tudok bemenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!