Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért születnek sokkal nagyobb...

Miért születnek sokkal nagyobb és súlyosabb gyerekek?

Figyelt kérdés
Talán azért, mert az anya is többet eszik a várandóság alatt?
2011. jún. 1. 20:53
1 2
 11/19 krisztivan ***** válasza:
100%
Én 4 kilóval születtem 35 éve,párom 3900gr-mal Szültem sgy 4430grammos babát.Az első trimeszterben szedtem csak vitamint.Ez van,ilyen a genetika.
2011. jún. 1. 22:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már nem a magzatvédő vitamin az oka. Leírták orvosok százszor, amelyik anya törődik annyit a gyerekével, hogy képes szedni még második válaszoló által szemétnek minősített vitamint, nyilván az élet más területén is igényesebb. Minőségi ételek, minőségi élet és ez magával hozza a problémamentes terhességet, amely során nyugodtan fejlődhet a magzat és elér egy normál súlyt.

Egyébként én nem vettem észre ezt a nagyobb és súlyosabb gyerekek születését, mert a párom 1975-ben amikor magzatvédő vitaminnak nyoma sem volt, már 3700 grammal született és a 3000 gramm bizony kis súly volt már akkor is. Én 2700 grammal születtem és még 14 évesen is vizsgáltak mi az oka az ennyire alacsony születési súlynak. Úgyhogy ezért sem értem miről beszél a második válaszoló. Mondjuk azért milyen a sors, jó, hogy megfelelő formájú gyerekei születtek, elképzelni sem tudom valamelyik ne adj isten nagy súllyal, nagy fejjel jött volna világra, és mit kapna az a gyerek. Néha látok ilyen stílusú anyukákat, és a legszebb szava: nézd meg ezt az idióta, hülye gyereket. Legalább a gyerekei nem hallgatják ezt.

2011. jún. 1. 22:36
 13/19 anonim ***** válasza:

0%:

nem, nem lett, pont forditva. :-)

Tudom, nem ezt a valaszt vartad.

Novekvo sorrendben irtam a szuletesi sulyt, mert valamilyen oknal fogva a szamsorokat en novekvobe irom.

De kronologiai sorrendben ez pont forditva volt, az elso fiam volt nagyobb, a masodik kisebb.

Nem is csoda, mint irtam kicsi volt a korkulonbseg, osszesen 14 honap, ha ilyen kicsi a korkulonbseg, akkor altalaban a masodik baba sulya kisebb, mint az elso baba sulya. Mivel az anyai szervezet kevesbe feltoltott. Nalam ezert is volt jelentosege a vitaminszedesnek, jol kihasznaltuk a testemet mi harman, en es a ket gyerek, mindenkeppen korrigalnom kellett.

De kerdezz meg nyugodtan, valaszolok szivesen.

Visszaterve a kerdeshez:

esetleg meg azon lehetne elgondolkodni, hogy a fizikai megterheles milyen hatassal lehet a magzat fejlodesere, sulyara.

Most arra gondolok, hogy evtizedekkel ezelott a nok, asszonyok fizikailag joval jobban terhelve voltak. Nem volt ilyen egyertelmu tappenzre menni a terhesseg elejetol es otthon varni a babat, a varosi nok szinte vegig dolgoztak, a videkiek pedig szinten vegig dolgoztak otthon a foldeken, az allatok mellett. De a haztartasbelieknek is joval nehezebb dolga volt, mert ugye az automata mosogep, porszivo, csili-vili tuzhelyed, edenyek, esetleg mosogatogep, stb sok fizikai terhet levesz a nokrol.

Szoval ha lenne osszefugges, akkor inkabb en ebben keresnem.

2011. jún. 1. 22:41
 14/19 anonim ***** válasza:

1. babám: 3600gr

végig elevitet szedtem, veszélyeztetetként feküdnöm kellett kinyílt méhszájjal, zabáltam, +30kg, 165cm

fél év alatt a szoptatástól vékonyabb lettem, mint lánykoromban

2. babám: 37!!!! hétre: 4250gr.

végig elevitet szedtem, feküdtem a 25-35 hét között kinyílt méhszájjal

+30kg

3 hónapos a babám és remélem hamar visszafogyok.

Szóval én zabáltam, feküdtem, vitamint szedtem

Párom átlag magas, vékony

Terhességek előtt én: 165cm és 55kg.

De érdekes, mert a 3 hónapos babám, aki 4250-el született, nem hízik idekint annyira, most 5700gr.

2011. jún. 1. 22:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 4,5 kilóval született, igenis nagy baba volt (nem a vitaminoktól! a végén már alig szedtem elvétve) de hogy nagyfejű??? Annyira fejlett és erős volt, hogy első perctől tartotta a "nagy" fejét, sosem nyeklett-nyuklott. 1 éves korára teljesen átlagos súlyú, de magas gyerek lett belőle. Bármikor össze merem hasonlítani a drága 0%-os gyerekeivel a születéskori fejméretét.
2011. jún. 1. 22:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Akkor most új infót kaptam. Eddig én is azt hittem, hogy a vitaminoktól a baba is nagyobb lesz meg én is jobban hízok. Nem is szedtem egyáltalán, zöldséget, gyümölcsöt ettem helyette. 6 kg-t híztam, a babám 2800 gramm volt. De ezek szerint ez genetika, mondjuk én 3200-zal születtem.

Mostmár viszont tudom, hogy még mindig jobb ha nagy a baba. Mert minden hónapban azzal cseszegetnek, hogy miért nem gyarapszik :S

9 hónaposan 7 kg... na ezt sem kellemes állandóan végighallgatni.

2011. jún. 2. 05:45
 17/19 anonim ***** válasza:
Én is végig elevitet szedtem és 39+5 hétre született 2900 grammal és 50 cm-el.
2011. jún. 2. 06:12
 18/19 anonim ***** válasza:
A teherbeesésem előtt 4 hónappal elkezdtem szedni az elevitet majdnem végig szedtem 39. hétre szültem 4350gr 59 cm.Most 3 éves 104 cm és 15 kg.
2011. jún. 2. 08:28
 19/19 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, határozottan inkább kevesebb óriásbaba születik és egyre inkább a kisebb súlyúak vannak többségben.

A magzatvédő vitamint vagy szeded, vagy nem, mindenkinek maga dolga. Még soha sehol nem bizonyították, hogy lenne összefüggés a vitaminszedés és a baba méretei között. A tapasztalat pedig inkább rácáfol, elég ha beírod ide a keresőbe, ezer ilyen kérdés volt már, a többség szedi, mégsem óriásbébit szül.

Saját tapasztalat: 1. baba 3200 gr, 2. baba 3100 gr. mindkettő terhesség előtt/alatt végig szedtem, sőt, utána is. Mai napig pici, vékony gyerekek.

2011. jún. 2. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!