Miért érzem ezt? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
1 éves a lányom.És soha többet nem szeretnék babát,legalábbis mindig így éreztem,és a férjem sem akar többet!Nagyon sok régi ismerősnek,kolléganőnek hasonlókorú babája van.És a napokban többen is bejelentették közülök,hogy jön a kistesó.És valami hihetetlen dolgok keringenek az agyamban...valamilyen szinten nem értem őket,hogy hogy merik ilyen hamar,én alig várom,hogy egy kicsit nőjön.1 éve nem aludtam,mert extra rossz alvó,és akkor most kezdeni mindent előröl,mikor még a nagyobb is kicsi?áááááááááááááá
Viszont valamiféle más érzésem is van,amit nem tudok igazán megfogalmazni...irigység?lehet ők csinálják jól és én vagyok a hülye,hogy soha többet?
Mi a véleménytek?Olyan cefetül érzem magam:(((
Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem akar második gyereket. Kicsit nehéz eset a mostani nekik, megértem.
Aki viszont szeretne, annál nagyon is érdemes meggondolni a kis korkülönbséget, mert számos előny (és némi hátránya) van.
A legkézenfekvőbb hogy sok anyuka nem akar visszamenni dolgozni két gyerek között, így nem kell visszazökkenni és kiesni újra a munkából.
A nagyobbnak se kell bölcsőde így és a kis korkülönbség zömében előnyös hosszútávon a testvéreknek.
Rövid távon azonban valóban nehéz tud lenni.
Mindenkinek mas a kapacitasa, a tied nem olyan, mint a tobbieke, az igenyed is mas, a gyereked is.
Jol van ez igy, ez normalis.
Irigyseget erezhetsz, pontosabban nem irigyseg ez, hanem kicsit talan az lehet az erzesed, hogy a tobbiek valamit biztosan nagyon f.szan csinalnak, ha ket gyerekkel is elbirnak, neked viszont eleg az egy.
De mint irtam nem egyforma a te gyereked maseval, lehet, hogyha ok nem aludnanak meg most sem at egy teljes ejszakat, akkor naluk sem jonne a teso. Erted?
Mi is kis korkulonbseggel vallaltunk ket gyermeket, osszesen 14 honap a kulonbseg. Direkt volt.
Hogy miert?
Mert egyreszt igy szerettuk volna, a nagyobbik gyerek pedig nem allitott akadalyt.
Negy hetesen mar ataludta az ejszakat, napkozben is jokat aludt. aktiv volt, hangos, de allandoan mosolygott. Negy honaposan fogzani kezdett, kijott egybol 4 foga apro siras nelkul. Etvagya hatalmas volt, nem volt gond vele (OK, akkor meg nem taplaltam hozza, de sejtettem, hogy azzal sem lesz gond). 5 honapos volt, amikor osszejott a kisteso. Persze utana jott meg csak a java: kiderult, hogy amilyen boldog baba annyira aktiv. Ha ebren volt, akkor egy perc nyugtom nem volt tole, gyors volt es veszelyes, de akkor mar nem volt min gondolkodni, hiszen a testver mar uton volt.
De nem is ez volt a gaz, hanem az, hogy a kisteso viszont 14 honapos koraig alig aludt ejszaka, nappal is csak olben ringatva szinte, nagyon nehezen fogzott, fogzasok idejen osszeszedett mindig valami nathat, ami miatt vegigorditotta az ejszakakat, sorolhatnam. Utana o is nyugodt, jol alvo baba lett szinte egyik hetrol a masikra.
De mondtam tobbszor a ferjemnek, hogyha forditva jottek volna a gyerekek, tehat eloszor jott volna az allandoan visito, alig alvo gyerek, akkor lehet, hogy lett volna vagy 14 ev korkulonbseg a gyermekeink kozott es nem 14 honap...
21:36-os vagyok.
21:55, hát ez az, kinek mit dob a "gép". Nekünk sem egyszerű, de van rosszabb is, ezzel vígasztalom magam. Nem sok segítségem van, ráadásul a párom is alig van itthon, éjjel jön haza mindig, mint egy egyedülálló anya, sokszor úgy érzem magam. Így elég nehéz mindent, mindent egyedül csinálni. Ezért eszembe sem jut kisteső, pedig jó lenne.
Én örülök hogy nálunk 2 év korkülönbség van.Vannak egyszerűbb és rosszabb napok.De nekem jó így.Nálunk sem alszik a nagyobbik.
És gondold el hogy majd neked is átalussza az éjszakát és te megszokod a nyugodt alvást és úgy jön a következő.
Még most rutinba vagy.
Nagyon köszönöm a sok válszat!Valóban lehet,hogy ha jó alvó lenne a babám,nem agyalnék ezen....
Olyan irigy vagyok,mikor valaki meséli,hogy este 8-reggel 7-ig alszik!Én már akkor jó vagyok,ha este 7-től éjfélig alszik:(((
De ugye este 7-kor én még nem fekszek le,akkor próbálom összekapni a lakást.Így 10 körül kerülök ágyba.
Nappal 2x40 percet alszik,azt is úgy hogy ott kell lennem a szobában és ha ébren van sincs el egy percet sem magában és ez születése óta így megy.Minden áldott nap és éjszaka...
Elvittem orvoshoz,aki azt mondta hogy szimplán csak nagyon rossz éber alvó a gyerek,és majd kinővi 3-4 éves kora körül.
Az király :(((((((((
Kicsit tönkre vagyok menve,alapból túlsúlyos vagyok,105 kiló voltam szüléskor,most 49 vagyok:(((
Imádom a babám,a világon mindennél jobban!!!!!!
Csak aludhatna már...
És nem hiszem ,hogy lesz több,mert én nem reckírozom meg hogy mi van ha a másik is ilyen lesz...
Nekem mint már írtam a majd 3 éves kislányom alig aludt már át pár éjszakát.Orvos azt mondta majd az ovi változtat.Kíváncsi leszek rá.Nálunk is nagyobb az élet éjszaka, mint nappal.
A kisebbik 9 hós olyan mint egy angyal.
Két gyerek sosem lesz egyfajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!