Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bárányhimlő-kérdés? Amikor...

Bárányhimlő-kérdés? Amikor már szépen száradnak be a kiütések, mennyit és meddig kell még hintőporozni a bőrt? Amig elmúlnak teljesen a pöttyök?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:

ezt orvos mondta? nem nagyon szabad hintőporozni, mert nem hagyja levegőzni a sebeket és egyrészt nehezebben gyógyul, másrészt könnyen elfertőződik alatta ( a rázókeverék pedig szigorúan tilos).

úgyhogy én egyáltalán nem hintőporoztam, csak 3 napig, utána magától gyógyult.

[link]

2011. máj. 24. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
mi most voltunk bárányhimlősek, tegnap kezdtük az ovit, de még mindig tiszta sebes a fiam bőre. Három napig hintőporoztam, utána már nem. Ha már sebes minek hintőporozod? A seb meg mint tudjuk nem egyik napról a másikra esik le és gyógyul be, de oviba már mehet a gyerek, attól még hogy sebes.
2011. máj. 24. 14:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Nem oros mondta,csak nekem jutott eszembe,hogy itt rákérdezzek,a hintőporozás meddig menjen?Szépen gyógyulnak a kislányom pöttyei,1 hete jelent meg az első kiütése,én hintőporoztam még tegnap is.Már nem szabadna?
2011. máj. 24. 14:44
 4/5 anonim ***** válasza:
szabadni szabad, nem csináltál semmi rosszat, de nem kell (szerintem). gyorsabban gyógyulnak a sebek, ha folyamatosan levegő éri őket (első voltam).
2011. máj. 24. 14:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Én egyik gyerekemnél sem hintőporoztam...ám az biztos,hogy a hintőpor nem hagyja "lélegezni" a bőrt,ezért ha nem muszáj,én nem használnám.
2011. máj. 24. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!