Félelem a Harry Pottertől?
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 05-16 10:47
Csak, hogy tisztában legyél bizonyos dolgokkal. A Micimackó nem gyerekkönyv és a Benedek Elek mesékben néha sokkal félelmetesebb dolgok vannak, mint elsőre gondolnád.
A harmadik könyv elég félelmetes, tulajdonképpen félhet is, viszont a plüssbaglyos megoldás nem is olyan butaság. A többi könyvhöz egyelőre még kicsi.
Szerintem a Harry Potter kötetek nem egy 9-10 éves gyereknek valók. Az első könyv még oké, abban nincs semmi félelmetes, ahogy előttem már mondták: piskóta. A második könyvet viszont már tényleg nem ajánlott egy ekkora gyerek kezébe adni. Pontosan emiatt, ami a lányoddal történt. Én 13 évesen olvastam a másodikat, fel sem merült bennem, hogy félnem kéne a sötétben, stb. Szerintem 2-3 év múlva kellett volna odaadnod neki a könyveket.. Visszatérve, a harmadik szerintem oké, személy szerint a másodikat félelmetesebbnek tartom. A negyediktől viszont folyamatos az öldöklést. Mindegyik részben meghal valaki, és a kínzások is rossz hatással lehetnek a gyerekre. A negyedik könyv elolvasása után azt fogja hinni éjszaka, hogy ott áll mellette Voldemort és meg akarja ölni...
Ne add oda neki a többi könyvet. Nem tenne jót neki. 14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!