Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félelem a Harry Pottertől?

Félelem a Harry Pottertől?

Figyelt kérdés
Lányomnak (9,5 éves) hosszas unszolás után megvettem a Harry Potter könyveket, 1 hét alatt ki is olvasta az első hármat. Viszont azóta nagyon fél a sötétben és nem is mer a szobájában aludni. Ennek ellenére kéri a többi részt is mert nagyon szeretné elolvasni őket és kíváncsi a végére. Nem tudom, hogy mivel tennék jót ha odaadnám a többit is, vagy egyenlőre ne engedjem meg neki. Az osztályban a többiek már látták filmen az összes részt és senkinél nem okozott problémát, nálunk viszont hónapok óta tart a félelem sajnos.
2011. máj. 16. 09:25
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
[link] utolsó voltam, ezt találtam, egy kis hóbagoly amilyen Harry-nek van, és nem is drága :D
2011. júl. 23. 19:18
 22/24 anonim válasza:
73%
Én két évig a ". részt csak odáig néztem, hogy kinyíílik a kamra, aztán visítva rohantam el. Közben már olvastam a negyedik részt is, de nem féltem tőle. A Baziliszkusz engem is megfogott, szerintem az a legjobb ha mihamarabb megnézi a "nyolcadik" filmet mert abban benne van a baziliszkusz csontváza, és meggyőződhet róla hogy az már nme bánt senkit.
2011. júl. 25. 11:08
 23/24 anonim ***** válasza:

A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 05-16 10:47

Csak, hogy tisztában legyél bizonyos dolgokkal. A Micimackó nem gyerekkönyv és a Benedek Elek mesékben néha sokkal félelmetesebb dolgok vannak, mint elsőre gondolnád.

A harmadik könyv elég félelmetes, tulajdonképpen félhet is, viszont a plüssbaglyos megoldás nem is olyan butaság. A többi könyvhöz egyelőre még kicsi.

2011. aug. 19. 18:09
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Harry Potter kötetek nem egy 9-10 éves gyereknek valók. Az első könyv még oké, abban nincs semmi félelmetes, ahogy előttem már mondták: piskóta. A második könyvet viszont már tényleg nem ajánlott egy ekkora gyerek kezébe adni. Pontosan emiatt, ami a lányoddal történt. Én 13 évesen olvastam a másodikat, fel sem merült bennem, hogy félnem kéne a sötétben, stb. Szerintem 2-3 év múlva kellett volna odaadnod neki a könyveket.. Visszatérve, a harmadik szerintem oké, személy szerint a másodikat félelmetesebbnek tartom. A negyediktől viszont folyamatos az öldöklést. Mindegyik részben meghal valaki, és a kínzások is rossz hatással lehetnek a gyerekre. A negyedik könyv elolvasása után azt fogja hinni éjszaka, hogy ott áll mellette Voldemort és meg akarja ölni...

Ne add oda neki a többi könyvet. Nem tenne jót neki. 14L

2011. aug. 27. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!