Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félelem a Harry Pottertől?

Félelem a Harry Pottertől?

Figyelt kérdés
Lányomnak (9,5 éves) hosszas unszolás után megvettem a Harry Potter könyveket, 1 hét alatt ki is olvasta az első hármat. Viszont azóta nagyon fél a sötétben és nem is mer a szobájában aludni. Ennek ellenére kéri a többi részt is mert nagyon szeretné elolvasni őket és kíváncsi a végére. Nem tudom, hogy mivel tennék jót ha odaadnám a többit is, vagy egyenlőre ne engedjem meg neki. Az osztályban a többiek már látták filmen az összes részt és senkinél nem okozott problémát, nálunk viszont hónapok óta tart a félelem sajnos.
2011. máj. 16. 09:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
09:55 vagyok. Hát igen mint írtam ez nem az a könyv, amit odaadsz a gyereknek és nézed örömmel, hogy olvas. Ezt át kell beszélni, ezzel foglalkozni kell. Én se gondolom, hogy gyerekeknek való, de ha szándéka van a gyereknek az olvasásra, akkor segítsünk neki.
2011. máj. 16. 13:06
 12/24 anonim ***** válasza:

Szegenykem. Nyugtasd meg, hogy a Baziliszkuszt megolte Harry Potter :)

Egyebkent szerintem is jo otlet, hogy ha te is elolvasod, es utana beszelgettek rola. :)

2011. máj. 16. 13:14
 13/24 A kérdező kommentje:

Én is olvastam az első kettőt és beszéltünk is róla, de ennek ellenére is fél sajnos. Természetesen égve hagyom nála a villanyt, de akkor is felébred óránként. Viszont ha érzi, hogy van mellette valaki akkor mélyen alszik, vagy ha nem a szobájában alszik akkor semmi gond.

Egyébként Micimackón, Benedek Eleken túl van. Már óvodás korában olvasott, mára 300 könyvet olvasott el és természetesen először a klasszikusokat adtam neki oda, de ma már ő is választ könyvet magának. Olvasott már Fekete Istvánt, Erich Kästnert, Shakespeare-t, Molnár Ferencet, Vernét stb. és azokat is nagyon szerette. Bálint Ágnes is teljesen elbűvölte elsőben és akkor állandóan arról beszélt, de most a Harry Potter van porondon sajnos pedig még januárban olvasta őket és azóta kb. 40 könyvet olvasott, de egyik sem fogta meg ennyire. Nagyon izgatja a fantáziáját, hogy mi lehet a folytatás, de egyenlőre féltem a többi résztől mert nem tudom milyen hatással lenne rá, ha a második ennyire megviseli.

Próbálok viccesebb (pöttyös) könyveket hozni neki, hátha eltereli a figyelmét idővel. Bár elég sok idő telt már el január óta, úgyhogy nem tudom hogy segíthetnék még rajta, főleg hogy a barátaival szinte mindennap Harry Pottert játszanak. Talán nyáron ha kevesebbet találkozik már a barátaival könnyebben túl lesz rajta....

Nem gondoltam, hogy ilyen nagy hatással lesz rá. Érdekes, hogy mást nem viselt meg az osztályban. Igaz a többiek csak a filmeket látták.

2011. máj. 16. 18:45
 14/24 anonim ***** válasza:

naszóval csak ízelítőnek:4 rész:végén Voldemort visszatér és elég részletesen le van írva h Harry-t kínozzák és egyéb véres részletek...

5.rész:végén elég sok nem túl durva de azért nem 9 évesnek való dolog+ha bírja Sirius-t akkor Sirius is meghal a végén

6. és 7. rész:töménytelen kínzás és könyörtelenség+kicsi romantika,érzelmi vívódás

szerintem ezek után csak Te döntesz amúgy én is kb. 9 éves voltam amikor elolvastam a Harry Pottert és a szüleimnek nem mondtam a részleteket,am. én is féltem tőle kicsit.de amúgy nagyon jók a könyvek!!

egy nagy harry potter fan(11/L)

2011. máj. 24. 14:58
 15/24 anonim ***** válasza:
a hetes filmet nem nagyon ajánlom kilenc éveseknek mert elég durva
2011. jún. 23. 11:45
 16/24 anonim válasza:
Szia én 12 éves vagyok, és imádok olvasni.Most éppen a7. Harry Potter részt olvasom és vannak benne elég durva részek szinte minden 50.oldalon megölnek vagy megkínoznak valakit.A 6. kötetet is nemrég fejeztem be és és egyik este mikor még olvastam a szüleim pedig már lefeküdtek ahoz a részhez értem amikor jönnek az iferusok (élő hallottak)és elégé félelmetes volt.Szóval szerintem próbálj neki más könyveket adni és egy kicsit legyél szigorúbb ha annyira könyörög a könyvért mond meg neki kerek perec hogy nem olvashatja el.
2011. jún. 26. 11:55
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
elolvastam oszzes konyvet és bármien fura 2 es találtam legfélelmetesebbnek a baziliszkusz miatt 15/f
2011. júl. 16. 01:11
 18/24 anonim válasza:
Társulok az előttem íróhoz...én 9 évesen láttam először a kettes részt filmen és eléggé félelmetsnek véltem...egyrészt a suttogás véget...másrészt mert arachnofóbiám van..:D...bár nekem a könyv jobban tetszett mert ugye több minden van benne...de mindmáig az összes 8 filmrész közül a kettes a kedvencem...
2011. júl. 19. 20:01
 19/24 anonim válasza:
Fél a sötétben? Lumos! :$ :)
2011. júl. 21. 13:02
 20/24 anonim válasza:

Én 6 éves voltam amikor kijött az 1. film, nem nagyon emlékszem, de szerintem 2 évre rá megnéztem az 1. részt, és nagyon nagyon tetszett. El is olvastam a könyveket, az összeset, nem is egyszer, és oha nem féltem amikor olvastam, azóta is nagy HP fan vagyok :)Szerintem a 4. rész vége lenne ilyesztő neki, az eléggé durva, ahogy még Féregfark a saját kezét is levágja, az elég durva lenne neki. A heteset meg...hát én nem tudom én is libabőröztem 2 órán át a moziban, de fantasztikus volt :D szerintem még várj egy kisit velük :)

És elolvastam az eddidi válaszokat, van kedvenc szereplője? Vagy más állat amit szeret? Szerintem is jó ötlet lenne egy plüss, pl. hóbagoly ami Harry-nek is van, az megvédné őt...bár a bagoly is meg fog halni később... :) Na ennyi tellett tőlem, remélem valamit segítettem :)

16/L

2011. júl. 23. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!