Szülés után hazajöttetek és mit főztetek? Gyors? Ami nem fúj fel?
Tojásleves, paradicsomleves, sóska.
Sütőzacskóban bármilyen csirkehús krumlpival, azzal vacakolni semmit nem kell.
Semmit. mi nagyon messze lakunk a családtól de akkor azért ide utaztak, és ök föztek. de ha nem jött volna senki akkor a férjem csinált volna tojást, levest, valami egyszerüt.
Nem hiszem hogy egy gyermek ágyas anyának föznie kellene. azért mondják azt hogy az utolsó hónapba tele kell fözni a fagyasztót.
söt szerintem ambszolút butaság órákat állni frissen szülten.
neked ott a másik gyereked is aki elvárja a szeretetedet. szerintem add át a fakanalat a férjednek, vagy fogadd el ha valaki föz neked.
Én szülés után pár hétig rendeltem az ebédet (tőzsdefutár), azt ette a 2 évesem is.
Erőmből kitelt volna, hogy főzzek, de azt az időt inkább a 2 évesemmel töltöttem el, féltem nagyon, nehogy féltékeny legyen a picire.
És tényleg: gyermekágy alatt inkább pihenj.
Hát mondjuk nem terveztem nekiállni dagasztani:)
valami leveskét úgyis összedobok, meg valami egyszerűt vagy gyorsat, aztán majd meglátom hogy fognak viselkedni a srácok:)Amúgy említettem a dilemmámat a férjemnek és lehurrogott, hogy kaját lehet rendelni is, de ők elvannak hideg kaján is:)
Én a lányom születése után kb. 2 héttel kezdtem el újra főzőcskézni. (Addig rokonok főztek, vagy hozattuk.)Gyors kajákat csináltam, csinálok azóta is: pl. sült húsokat fagyasztós sült krumplival, főzelékeket, tésztákat mindenféle szószokkal, csirkepörköltet tésztával.
Valaki írta, hogy nem kell órákat állni gyermekágyasként a tűzhely mellett. Hát én ezekkel a kajákkal kb. 25-30 perc alatt végezni szoktam. Egyszerűen utálom a fagyasztott és felolvasztott kaját. Ráadásul nem tart semeddig frisset főzni.
Hétvégén meg, ha itthon van a férjem, akkor megy a nagyobb főzés- holnap pl. rakott kelkáposztát főzök-, mert ha fel is ébred a kislányom, akkor ő foglalkozik vele.
11 hetes kislány anyukája
Hát én szeretek főzni, de 30-45 percnél többet nem vagyok a konyhában, és ez már az összetett kaják.
Végül is a pörköltek is gyorsan meg vannak, gulyás.... Amúgy sem főzök összetetten:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!