Győzzetek, meg! Hogy KELL nekünk a 3. gyerek?
2 ovis korú gyerekem van, de szeretnénk harmadik gyereket is. Szerintetek bevállaljuk?
Családi házban lakunk Balcsinál, átlagos anyagiakkal rendelkezünk.
Várom az érveket és az ellenérveket, hogy te mit tennél a helyemben.
Az számomra is kissé fura, hogy itt vár bárki is meggyőzést, pro vagy kontra. Én tuti nem kérdezném meg idegenektől, hány gyerekem legyen, na de ezt végülis mindenki maga dönti el, azt kérdez, akit akar.
Reagálnék viszont arra, mi lesz, ha felnőnek: nos, semmi, ugyanaz, mint amikor kicsik. Véleményem szerint nem kell egy gyereknek minden luxust megadni - persze, szeretné az ember, de nem biztos, hogy jól jár vele az a gyerek. Sokkal inkább meg kell tanítani arra, hogy kitartóan küzdjön a céljaiért és minél nehezebben szerez meg valamit, annál többre fogja értékelni. Nem attól lesz valaki jó vagy sikeres, hogy anyuci-apuci alátolták a lakást, autót, dipolomát! Nekem se lett semmi bajom attól, hogy fősuli mellett dolgoztam, nekem se vettek lakást, mégsem nyomorgok felnőttként... Anyámék is megdolgoztak azért, amijük van, a nagyszüleim is (ők ráadásul a háború utáni nyomorúságos években), a dédszüleim is... Ez a világ rendje, csak a mai emberek szeretik elfelejteni, hogy nem attól lesz valaki jó és sikeres ember, hogy mindent megkap.
Egy gyereknek legelsősorban szeretet kell, erkölcsi, lelki támogatás, s abból ő maga felépíti a saját életét.
Nekünk két picurunk van, lesznek még, ez biztos, nagyon szeretnénk, az átlagnál jobban élünk, de egyelőre nem azon a szinten, hogy korlátlanul lenne minden, ez nem is baj. Ennek ellenére még legalább ketten biztosan lesznek, bár az igazat megvallva, a lelkem mélyén hat gyereket szeretnék. :-)
Az utolsó a szívemből szólt.
A férjem is úgy végezete el az egyetemet, hogy dolgozott mellette, én gyes mellett végeztem főiskolát (mert akkor még a gyes-es kismamáknak ingyenes volt), házat magunknak vettünk és inkább fizetjük 15 évig a lakáshitelt, minthogy a saját szüleinket semmizzük ki! Mi sem várjuk el a szüleinktől, hogy mindent alánk tegyenek, és mi sem akarunk mindent a gyerekeink alá tenni. Nem ettől lesz jó ember, és én sem ettől leszek jó szülő, hogy a gyereknek 18 éves korára lakást veszek, kocsit, és az ecserin diplomát.
Amiért én vállalnék az a következő:
-okosak-szépek-kedvesek-egészségesek a gyerekek
-kiegyensúlyozott a házasságunk
-jövedelmünk átlagos,de nincs hitelünk.
-kíváncsi lennék rá,hogy milyen fiút/lányt hoznánk még össze,mert ennek a kettőnek is teljesen eltérő a természete.
-én nagycsaládból származom,3 tesóm van,nem vagyunk sokan,mindegyik hiányozna ha nem lenne....
De nem tervezünk többet.
Érdekes válaszokat kaptam, azt meg kel hagyni!
A férjem nagyon szeretné a 3. gyereket, eredetileg is hármat terveztünk, én vagyok kicsit bizonytalan ez ügyben, még tétovázok egy kicsit.
Nem a válaszadók fognak a kérdésben dönteni, hanem MI a férjemmel. Hogy miért írtam ki? Kíváncsiságból.
Valaki írta, hogy akkor vállalna, ha kiegyensúlyozott lenne a házassága, nem lenne hitele... stb. szerintem az csak pillanatnyi állapot, bármikor fordulhat a kocka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!