Mi történhet, lehetséges ez? Rosszakaró, gyámügy.
nem tudom mit tesz ilyen helyzetben a gyámügy, de kellemetlen, hiszen nem tudom a családi pótlékot ki vette fel, de ha te, akkor azt vissza kell fizetned, mert annak jár, aki saját háztartásában gyereket nevel. És ha tovább adtad anyukádnak az sem számít.
Hogy a család jogállásának megváltozását egyébként be kell e jelenteni, azt is el tudom képzelni és biztos vizsgálni fogják édesanyád körülményeit is.
A Gyámügy még akkor sem tesz semmit,ha az anya nem gondoskodik megfelelően a gyerekről! Tapasztalatom.
Lehet,hogy kimennek kérdezősködni,de ha a gyerek nincs veszélyben,nem lesz semmi gond.
Kizárt,hogy a családi pótlékot megvonják.
Azt biztos megvonják, mertha nem saját háztartásában neveli a gyerekét, jogtalanul vette fel. Úgyhogy azt vissza kell fizetni. Ez biztos, most volt egy apukának is vissza kell fizetni, annak ellenére, hogy bizonyítani tudja és bizonyította, hogy minden esetben tovább utalta a gyerekeket nevelő volt feleségének.
Persze édesanyja megigényelheti, mert az ő háztartásában nevelkedik a gyermek. És meg is kapja visszamenőleg.
Persze az is lehet, hogy a kérdező rendezte ezt mielőtt ideiglenesen az édesanyjához került a gyermek, de ha nem, akkor most rendezni kell.
Egyébként mástól nem kell tartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!