Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi történhet, lehetséges ez?...

Mi történhet, lehetséges ez? Rosszakaró, gyámügy.

Figyelt kérdés
Volt főnökömmel sosem bírtuk egymást.Olyan mint egy áspis kígyó.Barátnőmmel felmondtunk a munkahelyen,mert nem bírtuk már elviselni a sok furkálódást 3év után.Egy másik munkatárs elcsicsergett mindent,hogy régóta tervezgetjük a felmondást stb,meg amit róla beszéltünk.Pedig rá egy napra terveztük volna, hogy közöljük,felmondunk.Idegbeteg lett, fenyegetőztek a másik főnökkel együtt.Azonnal ki lettünk rúgva,hogy farsok vagyunk,stb...Azota eltelt 2nap,barátnőm kapott egy sms-t,hogy sajnálom hogy nem tudtatok velem kicseszni:-)nekem meg üzeni,hogy megy a gyámügy.Megteheti ezt?MI történhet?kisfiam 4éves,Anyukámmal van ideiglenesen,mert nem tudtam megoldani.Munka, gyerek, iskola.Én 28 vagyok, apuka nem él velünk.
2011. máj. 8. 10:53
 1/4 anonim ***** válasza:
31%

nem tudom mit tesz ilyen helyzetben a gyámügy, de kellemetlen, hiszen nem tudom a családi pótlékot ki vette fel, de ha te, akkor azt vissza kell fizetned, mert annak jár, aki saját háztartásában gyereket nevel. És ha tovább adtad anyukádnak az sem számít.

Hogy a család jogállásának megváltozását egyébként be kell e jelenteni, azt is el tudom képzelni és biztos vizsgálni fogják édesanyád körülményeit is.

2011. máj. 8. 10:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A Gyámügy még akkor sem tesz semmit,ha az anya nem gondoskodik megfelelően a gyerekről! Tapasztalatom.

Lehet,hogy kimennek kérdezősködni,de ha a gyerek nincs veszélyben,nem lesz semmi gond.

Kizárt,hogy a családi pótlékot megvonják.

2011. máj. 8. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
33%

Azt biztos megvonják, mertha nem saját háztartásában neveli a gyerekét, jogtalanul vette fel. Úgyhogy azt vissza kell fizetni. Ez biztos, most volt egy apukának is vissza kell fizetni, annak ellenére, hogy bizonyítani tudja és bizonyította, hogy minden esetben tovább utalta a gyerekeket nevelő volt feleségének.

Persze édesanyja megigényelheti, mert az ő háztartásában nevelkedik a gyermek. És meg is kapja visszamenőleg.

Persze az is lehet, hogy a kérdező rendezte ezt mielőtt ideiglenesen az édesanyjához került a gyermek, de ha nem, akkor most rendezni kell.

Egyébként mástól nem kell tartania.

2011. máj. 8. 11:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Bejelentett lakcímem anyukáméknál van,így oda küldik a családit is.Igaz az én nevemre,de mivel én nem tartózkodom ott,így anyukám veszi fel.
2011. máj. 8. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!