Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben mi történhet?

Ebben az esetben mi történhet?

Figyelt kérdés

Munkát keresek éppen, de tervezzük párommal a babát, már kb 10 hónapja.Nem tudom mi történne abban az esetben, ha most felvennének, bejelentenének, és teherbe is esnék!

Mert az egy év bejelentett munka nem lenne meg, ami szükséges a gyedhez.Most jöttünk vissza külföldről, már nagyon szeretnénk a picit, és nem akarunk védekezni, egy csomó olyanról hallottam, akik védekeztek, míg minden oké nem lett, aztán elkezdtek próbálkozni és még vagy 2 évig nem jött a baba.Mi is már próbálkozunk egy ideje...

De szerintetek a munkáltató kirúghat, ha teherbe esnék, és tudná, hogy úgysem lesz meg az egy év, hogy nem kapok gyedet??

2009. szept. 4. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Határozatlan idejű munkaviszonyt nem szüntethet meg a munkáltató terhesség alatt. A kismamák munkajogi védelme az azonnali hatállyal a próba idő alatt illetve határozott idő lejártakor való munkaviszony megszüntetésre nem vonatkozik.
2009. szept. 4. 10:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért ha már rendesen felvesz nem rúghat ki, de ha felvesz mondjuk 3hónap próbaidőre és közben leszel terhes, akkor elküldhet bármi indok nélkül.

Meg engem amikor felvettek fél évre vettek fel, és utána lett határozatlan a munkaszerződésem, ha neked is így lesz megteheti,h nem hosszabbíthatja meg.

2009. szept. 4. 10:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja azt gondolta, hogy a próba idő alatt kirúghat...csak utána mi van....mert ugye nem dolgozom le a 9 hónapot!szóval az utolsó pár hónapban táppénzre megyek, aztán mikor szülök kirúg mert igyse úgyse kapok gyedet, nem kötelező visszavennie?Vagy már a táppénzes időszakot se kell fizetnie?nem tudom, gondolom munkáltatótól is függ...
2009. szept. 4. 10:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha már terhes vagy, és nem vagy próbaidős, akkor nem rúghatnak ki, onnantól, hogy megvan a kiskönyved. Táppénz alatt meg pláne nem.
2009. szept. 4. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!