A gyerekeknek mi a jó?
Ha apa és anya együtt él, de örök feszültségben, egymást tönkretéve.
Vagy a szülők elválnak, és külön külön nyugodtan élve.
Egyenlőre mást nem írok, ennyiből kell helyes választ adni, hátha az amit én választanék nem is jó megoldás.
Hűha, nem egyszerű:(
Viszont ha végképp nem egyeztek, akkor hidd el, jobb lesz, ha majd lépsz.
Én azt mondtam anno magamnak, hogy csak a gyed végét megvárom, aztán mehet amerre lát. Szégyelltem magam, hogy csak azért maradhat, mert a pénze kell, de tudtam, nem menne egyedül.
Helyette átrendeztem a lakást, beköltöztem a gyerekhez, őt meg kint hagytam az ágyunkban. Harmadik nap kérdezte meg miért nem alszom vele:S
Akkor meg kifakadtam, leültettem, és elmondtam neki, hogy nem bírom már, mert borzalmas vele az élet, és csak addig akarok kitartani, amíg visszamegyek dolgozni. Elmondtam, hogy végiggondoltam a dolgot, és úgy érzem, sokkal könnyebb lenne nélküle, hiszen így is mindent én csinálok, nagy változás nem lenne, és mindig, amikor elviszi a fiát, lenne szabadidőm, sőt, szabad hétvégém is, mert az anyjáék messze laknak, és én oda nem mennék.
Ez hatott, átgondolta a dolgot, és utána elmondta, hogy AZT HITTE CSAK HISZTIS VAGYOK, ÉS MAJD ELMÚLIK! Nem is gondolta volna, hogy ilyen komoly a probléma, de nem akar elveszíteni, úgyhogy oldjuk meg. Megoldottuk, most jó a kapcsolatunk (karácsony óta), persze vannak veszekedések, de hol nem.
Lehet életed párjának is egy hasonló nagypofon kellene hátha felébred:(
Kitartás, nem irigyellek, nagyon megviselhet:( Ha kell egy széles váll, és két jó fül, én itt vagyok és meghallgatlak:DD
Kedves Lanfear!
Nagyon sajnalom ezt a helyzetet!
Sok valaszodat olvastam mar es ezek alapjan nagyon szimpatikus vagy nekem. Raadasul nem sokkal vagy nalam idosebb es az en fiam annyi idos mint a tied (22 honapos).
Azt is tudom,hogy a pici lanykad meg csak 3 honapos.
Csodalom,hogy ilyen jol helyt alsz ket kicsi mellett. Mi csak nyaron kezdunk probalkozni a kistesoval mert en nem akartam,hogy tul kicsi legyen a korkulonbseg.
Legyeg a lenyeg: nagyon tisztellek erte.
Es bizony ket ilyen kicsi mellett szukseged lenne egy segitokesz-tamogato ferjre. Hiszen a gyerekeket egyutt hoztatok ossze, O ugyanugy felelosseggel tartozik ertuk mint te.
En nagyon vallasos vagyok es szamomra a valas az utolso lehetoseg DE ha nincs mas megoldas akkor ezt kell valasztani. Igen, fontos a gyerekek nyugalma de a tied is.
Nagyszulokhoz nem tudnal par napig oda koltozni? Hatha eszbe kapna? Vagy a szulei nem tudnanak vele beszelni?Vagy valaki akire hallgat?
A problema az a computerezes nalatok. Mar a maniajava vallt.
Nagyon nehez igy barmit is irni, mert ugye mondtad,hogy nem lehet vele beszelni.
Azert probalkozz meg. Ha kell menjetek parterapiara,nem szegyen.
De ha semmi valtozas akkor neked es a gyereknek is jobb lesz nyugodtan elni.Lehet,hogy nehezebb lesz az elejen de az se kizart,hogy talasz majd valakit aki igazan szeretni fog teged es a gyerkocoket is.
Egyebkent megkerdezhetem,hogy miota tart ez az allapot nalatok?
Minden jot neked! Fel a fejjel! Kivanom,hogy megoldodjon a problema.
Hány szobátok van?
Ha van 3, egyszerűen költöztesd őt külön!
Volt, hogy a fiunkkal összecuccoltam, és elmentem rokonhoz.
Nem hatotta meg, sőt, felháborodott, hogy itthon hagytam.
Kórházba került a fiunk nemsokkal utána bronchitisszel, nem volt tiszta ruha velünk, arra nem volt képes, hogy hozzon a fiára ruhát:( Terhesen napokig egy rend ruhában voltam a kicsi mellett mosdatlan- és nem zavarta.
A gyereke szintén. A csapnál este mosogattam a kicsire a zoknit, harisnyát, a kórháztól kapott egy kicsi nadrágot aludni... Sajnos nem tudtam volna hazajönni, mert úgy voltak nővérek, nem tudtak volna rá is figyelni:( Ő meg nemes egyszerűséggel szrt a fejünkre:(
És azért is volt nagylegény, mert a rokonom-nagymamám szerint ha már egyszer neki szültem, akkor ha törik ha szakad vele kell maradni, meg szerinte egyedül rosszul járnék:( Mert jó apa. Igen amikor látja, hogy ringatja a kicsi, de máskor?
Hát nézd szerintem ebből külön külön sem lesz nyugodt élet, sőt.
De én ott hagynám, a gyereknek sem így sem úgy nem lesz jó, soha életében sajnos. Úgyhogy nézd magadat, és legyél önző.
Tudod az a celebgyerek jutott eszembe, aki felnőttként, nem hívhatta meg az apját az esküvőjére, mert az anyjáék nem jutottak el arra a szintre, hogy különélve nyugodtan éljenek évtizedek múltán sem.
Szerintem a férjed nem fog eljutni, ne számíts jóra válás után sem.
De hagyd ott.
Nagyjából egyetértek az előttem íróval, de azt a mondatot, hogy: ".. a gyereknek sem így sem úgy nem lesz jó, soha életében sajnos." élből cáfolom, a saját tapasztalatom alapján.
A gyereknek nem lesz tőle baja, ha normálisan neveled, és az apját is rászorítod, hogy normálisan viselkedjen. Az én apám nem volt egyszerű eset, mint írtam korábban, de a gyerekkorom is jó volt, és felnőttként is tökéletesen kiegyensúlyozott és boldog életet élek. És tartom a kapcsolatot az apámmal is.
Úgyhogy szerintem is lépj ki a kapcsolatból, de ne aggódj a kicsik miatt! Ettől még kiegyensúlyozott, boldog felnőttek lehetnek, JÓ élettel!
Szia Kérdező!
Szerintem, ha egy családban feszültség van, azt minél hamarabb meg kell oldani. Ha a férjeddel nem tudtok harmóniában élni, akkor külön kell költözni. (lehet egyébként, hogy ez nem lenne végleges, csak ideiglenes, esetleg rendbe jöhet még a házasságotok)
Az én történetem: apám 7 éves koromig élt velünk. Iszonyú sokat veszekedett Anyukámmal, amelynek nagy részét a nővéremmel együtt hallottuk is. Folyton rettegtünk, amikor veszekedtek. Ezek az emlékek egy embert egész életében elkísérnek. Ezért azt gondolom, hogy egy ideig mindenképpen jó külön élni, amíg le nem nyugszanak a kedélyek.
Szia! :)
Sajnos nekem is egyet kell értenem azzal a meglátással, hogy külön mindannyiótoknak jobb lenne, de főként a gyerekeknek.
23 éves vagyok, és a mai napig úgy gondolom, apám egy nagyon optimista ember, hogy elvette anyámat.
Egész neveltetésem tele volt vitákkal és feszültséggel, hiába próbálták titkolni, és a "ne a gyerek előtt" stílben megoldani. Éreztem és tudtam, mi történik, és ennek most iszom meg a levét felnőttként, mert hajlamos vagyok akként viselkedni, mint amiben nevelkedtem.
És ez nem jó, nem egészséges.
Nehéz lesz, főként a férjed hozzáállása miatt, de hidd el, ha most nem lépsz, akkor később nevelheted bármilyen jó anyaként a gyermekeidet, a kisebb korukban tapasztalt dolgok végigkísérik őket egész életükön.
Sajnos, ez a saját tapasztalatom.
(Hozzátenném: a szüleim a mai napig házasok. Képtelenek két-három óránál többet eltölteni ugyanabban a házban, külön járnak el még vásárolni is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!