Mi a véleményetek erről a honlapról és a képekről?
Pár napja tettem fel ugyanezt a kérdést és közben sokat alakult a honlap.
A képek tetszenek?
Eléggé részletes a fotózás leírása?
Min változtatnátok?
Mennyit fizetnétek a fotósnak, ha házhoz menne, kb. 1 órát fotózna, az összes képet megkapnátok cd-n, 10 db-ot nyomtatva és retusálva?
- A képek között vannak ügyesek és egyediek, de van amatőr jellegű is. Csak olyat rakj fel, amivel tökéletesen elégedett vagy. A kevesebb több. Hiába mondja a családod, hogy tedd fel azt is, hátha valakinek az tetszik, ne hallgass rájuk.
- Ne "magadnak" csinálj honlapot, hanem a felhasználónak. Te egy márka vagy, eszerint add el magad. Szomorú, de az életed nem fog érdekel senkit, csak a képek és az árak. Utána jöhet a kapcsolat és végül a meggyőző szakmai múlt. (Ha nincs mit mondani, nem kötelező a bemutatkozás.)
- A dizájn szerintem katasztrófa. Ha nem értesz hozzá és nincs pénzed, hogy megbízz valakit, aki ért, inkább legyen valami egyszerű, visszafogott ingyenes webtemplate vagy blog. A lényeg úgyis a fotók, a honlap csak keret.
- Írd össze tételesen, neked mi éri meg. Számold ki az órabéred (fotózás, retusálás), plusz utazás költsége, nyomda, cd. Legyen valami tartalék javíttatásra, fejlesztésre is. És adó. :) Ha nem akarsz mínuszt termelni, ez alá sose menj. Az ügyfélnek is meggyőző, ha ezt el tudod mondani, mi miért annyi, amennyi.
- És végül találd ki, mi az a plusz (stílusjegy, szolgáltatás, ár), ami miatt téged választanának a többi piaci szereplő ellenében. És próbáld elsősorban ezt kommunikálni (ne mindent egyszerre).
Köszönöm a válaszokat, reagálnék is pár gondolatra.
Helyesírás: tudom, hogy az ausztráliai kis betű, mert -i kicsinyítő képző van a végén, de a párom nem hitt nekem, mert a word helyesírás ellenőrző nem húzta alá. 1 db vesszőhibát találtam még.
A portrék retusáltak: persze, hogy azok, ez is hozzátartozik a fotózáshoz. Senki nem szeretne magáról ragyás, túl ráncos képet. Éppen azért megyünk fotóshoz, hogy szép képek készüljenek.
Szóval nem jön be ez a stílus nektek. Gondoljátok, hogy egy világosabb, középre szerkesztett, kétoldalt végigfutó valamilyen alakzat, esetleg virág, vagy ilyesmi jobb lenne?
Nem az én honlapom, hanem a páromé. Nem is én csinálom, hanem egy csaj, aki ezt tanulta, de nem profi benne egyáltalán. SZóval én csak ötletelek rajta.
Hátha sikerül a közízlésnek megfelelőbbet alkotni és akkor megint írok. :)
Köszönöm mindenki figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!