29 hónapos se bilibe, se wc-be, se a nadrágjába nem pisil?
Csak és kizárólag a pelenkájába. Wc-re, bilire nem ül rá meztelen fenékkel (két éves kora óta próbálkozom), csak ruhában. Ha csak bugyi van rajta és nadrág, visszatartja. Már keresztbe a lába, feszeng, sír, minden baja van, de a bugyiba sem pisil.. (ilyenkor megsajnálom és ráadom a pelenkát, amit azonnal telepisil).
Ma egész délelőtt bugyiban és nadrágban volt, ivott vagy fél liter folyadékot, de csak feszeng, nem pisil bele semmibe... :(( El vagyok keseredve. Adjatok tanácsot, mit csináljak? Hagyjam még pelenkába? :((
ne legyél kétségbeesve,kis türelem, el fog múlni
(volt nálunk is hasonló
volt egy kis mesekönyv: cicacsalád,
a cicák mindefélét csináltak, takarítottak, főztek stb,
és ott vécén ült a cica, ez feloldotta a szorongását- mondta is: vécén ül a cica, pisil, stb hosszasan elemezte, pár nap múlva elmúlt a gond )
tehát mintegy mellékesen mesélve arról, hogy ez így szokás, de ne legyen nagyon didakitkus, ne magyarázákodj - magától kell rájönnie
lényeg, hogy ne ijedten, hanem mesélve beszéld meg vele
Ha lenne kis rokon gyerek, amit figyelhetne
(tehát nem kell mondani, 'na látod, így meg úgy' ő maga figyelje meg - hasonló korú gyerek legyen, csak az jó.
De mintegy közömbösen, természetesen jelen lenni..
(nagyon jók a Tesz-Vesz város rajzai is, a tevékenységek játékos,vidám bemutatására) - bár ott konkrétan erről a problémáról nincs kép.
Szerintem hagyd békén. Amúgy is dackorszak, akármennyire is szeretnéd, csakazértse fog a vécébe pisilni neked.
Várj még, ne is emlegesd a témát, de azért ha te mész pisilni-kakilni, hagyd nyitva az ajtót, hogy lássa, mit csinálsz.
Szerintem a te gyereked is olyan lesz, hogy egyik reggel úgy fog ébredni, hogy oké anya, mától nem kell pelus. Ilyen is van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!