Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy anyukának kislánya van, de fülbevalót se rakat a gyerek fülébe és fiúsan öltözteti? Ráadásul az sem zavarja, ha elnézik fiúnak a kislányát?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 20. 14:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem egyébként fordítva gázabb. Már úgy értem, hogy mikor kisfiúra adnak rózsaszínű cuccot, meg szoknyát. Ismertem egy ilyen fiút, akit lánynak vártak a szülei, és ezért állandóan lányos cuccokban járt, nagyon sokszor szoknyában jött le a játszóra. (Inkább nem részletezem, mekkora b.uzi lett belőle...)

Egyébként ha fiúnak néznék a lányomat (már ha lányom lenne, de fiam van), akkor biztosan olyan rucit adnék rá, amiből azért sejteni lehet, hogy kislányról van szó. És itt nem habos-babos tütüre gondolok, de elég egy rózsaszínű cumi, vagy sapka, vagy takaró, vagy valami kis kiegészítő legalább, amiből lehet sejteni a baba nemét.

2011. ápr. 20. 14:52
 12/24 anonim ***** válasza:
85%
A nemi identitás kialakulása nem a ruha színétől,vagy a fülbevaló meglététől függ.Ezek mind mesterségesen kitalált dolgok..A gyerekek már egészen apró korukban észreveszik a nemi különbségeket-pl.családon belül és azonosulnak azokkal.Az meg,hogy nincs fülbevalója,hát egyáltalán nem nőietlen..
2011. ápr. 20. 14:54
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most tisztázzuk, hogy egy kislány attól kislány, hogy fülbevalója van? Nekem lányom van, 5,5 hós, de nem lövettünk neki fülbevalót, egyrészt azért, mert legyen meg a szabad választása, hogy szeretné-e vagy sem, másrészt sem nekem sem a férjemnek nem tetszik egy ilyen pici babán a fülbevaló. Ettől még nem nézték fiúnak soha, sok rózsaszín rucija van, rózsaszín kistakarói, ha sétálni vagy bárhová megyünk ált, hogy egyértelmű legyen. Igazi csajos, vagány már most. Vannak kék ruhái is, örököltük, itthonra tökéletes. Az, ha más fiúnak nézi, nem jelent semmit. Engem is néztek, mert rövid hajam volt egészen 10 éves koromig. Mégis normális felnőtt lett belőlem. Ja és én kislányt akartam eleve.:o)
2011. ápr. 20. 15:03
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

3 lányom van. A nagy 6 éves,a középső 3,5, a pici 1,5 éves. Egyiknek sincs fülbevalója. Néha teljesen fiúsan öltöznek, de néha habos-babosba. Nem hiszem, hogy a játszótérre egy habos-babos ruha a megfelelő.

A férjemet nézték gyerekkorában mindig kislánynak, mégis egy igazi macsó lett belőle !

2011. ápr. 20. 15:25
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

sógornőmet mindig is habos babos rózsaszínbe öltöztették,hosszú haja volt, csak babákkal játszott és mégis lezbikus lett.. fiú öcsémet még általános első-másodikban is lánynak nézték, most 185 centis kigyúrt pasas aki a nőket szereti. unokahugomat is mindig fiúsan öltöztették inkább, a haja is teljesen rövid volt, autókkal játszott most meg a legnőcisebb lány az osztályában.

mindenkinek a magánügye hogy öltözteti a gyerekét.

16/24 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom van, nincs fülbevalója. Hiába kap lányos ruhákat, abban is nézték már fiúnak. Mondjuk én "javítottam" hogy kislány. Bár fiús ruhákat is hord, mert örökölte, úgy gondolom játszótérre, homokozóba tökéletes a kék, barna melegítőnadrág, meg a többi ilyen.

Családban vegyesen vannak fiú és lány unokatesók 15 hónapos és 5 éves között, bizony már egymáson látták, felfedezték, hogy más van a fiúknak és más van, vagyis nincs a lányoknak; volt ám csodálkozás :) Ruhától és fülbevalótól függetlenül mindenki tudja (már aki életkorban eljutott arra a szintre) hogy ő "micsoda" és "hol a helye". Hogy később kiből mi lesz, reméljük mindenki marad az eredeti neménél, az nem a ruha színétől függ, szerintem.

Még a kérdésedre válaszolva: lehet hogy anyuka megunta a javítgatást, mert már 100szor elmondta hogy kislány és már nem érdekli.

17/24 anonim ***** válasza:
82%
Hát ha nekem lányom lenne, én sem rakatnék neki fülbevalót. Nem hinném, hogy attól lány egy lány, hogy fülbevalója van. És szinte biztos vagyok abban is, hogy nem nagyon lennének rózsaszín cuccai, engem a hideg ráz tőle, hogy minden lányos ruhán van valami rózsaszín csicsa. Persze nagyobb korában, ha kérné, kapna olyat is, de addig biztos nem olyanokat válogatnék neki össze. Én sem jártam gyerekkoromban rózsaszínben, szoknyám sem sok volt, mert nem szerettem, de azért semmi kétségem nincs a nemi identitásom felől :)
2011. ápr. 20. 15:29
 18/24 anonim ***** válasza:
82%

A lányom csak 6 évesen kapott fülbevalót, és kiskorában nem voltak rózsaszín cuccai, mert engem a sikítófrász kerülget a habos babostól. Sokszor nézték fiúnak is, főleg mert sokáig (3 éves koráig) kopaszka volt, utána nőtt csak meg a haja, de ez engem marhára nem érdekelt.

Most 7 éves elmúlt, hosszú a haja, gyakran hord szoknyát mert szereti, és van már fülije is, szemmel láthatóan nem esett csorba a nemi identitásán.

Senkinek semmi köze más ízléséhez.

2011. ápr. 20. 15:50
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

A lányomnak dobozban a fülbevalója, szemezek vele, hogy hordom, de az az övé...(félek, hogy a fiam kirántja neki, amíg kis lökött addig minek kilövetni a fülét?)

Örökölt fiú gatyókban fekszik és kalimpál, a lányos felsőkkel, de néha ekte fiús szerelésben. És érdekes a vasmacsó kinézetű fiamat ennél jobban nem lehetne fiúsítani, mégis megkérdezik, hogy ugye a nagy is kislány? A lányomra ránéznek, és egyből tudják, hogy lány, pedig 3ruhadarab kivételével mindene kékes(gyönyörű óceánkék szeme van)

És attól mert mindkettő finom porcelánbaba, nem kezelem a fiamat is lányként, sőt!

2011. ápr. 20. 16:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem rakattam a lányom fülébe fülbevaló, mert majd ő eldönti akar-e.

Most 2 éves és hüyle dolognak tartom csak azért kilövetni egy újszülött fülét, mert lány.

Szoktam fiúsan is öltöztetni, egyrészt mert van egy csomó cucc a bátyjáról, másrész mert néha besokallok, hogy a lányoknak szinte csak rózsaszín ciccokat lehet kapni.

Ja és nézték már fiúnak rózsaszín cuccban is, úgyhogy erre no comment, különben meg lesz.rom, ki minek nézi.

2011. ápr. 20. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!