Teszveszen rendeltem a kislányomnak egy szoknyát. Többet kért a postáért, mint amennyi valóban volt. Volt már ilyen veletek? Mit csináltatok?
én is így jártam pont tegnap, csak éppen én voltam az eladó
nekem van itthon egy konyhai mérlegem, és mielőtt kiírom a postaköltséget, lemérem a cuccot, így kijött 810 Ft
a postán pedig már csak 580 Ft-ot kellett fizetnem
a vevő persze átutalta nekem a 810 Ft-ot, így ez most nekem kellemetlen, de majd visszautalom neki a különbözetet
lehet hogy a ti esetetekben is ez történt
hm, hát ez nem szép dolog, de az is lehet, hogy nem tudta, hogy ennyi lesz, mert csak saccolt összeg volt a csomagolásra. Szerintem hagyjad, mert max nem veszel tőle többet. Én max írnék egy mailt, hogy láttam mégsem annyi volt a posta és jól esett volna ha legalább jelzi, hogy kevesebb volt, még akkor is ha nem kérnéd vissza az összeget. De nem törődnék vele többet, mert többe kerül, ha telefonálok.
Velem egyébként az ellenkező történt, hogy én számoltam többet postára, de én visszautaltam a pénzt, még ha csak 200 Ft is volt, az is pénz, de ez én voltam:) Másnál nem tapasztaltam még, hogy visszautalt volna nekem, amikor visszajárt volna pénz:)
Létezik olyan, hogy postakész boríték.Az ára 150 Ft.Az eladó meg szokta kérdezni, hogy ebbe a borítékba tegye-e, vagy sem.Nem lehet, hogy ilyenbe csomagolta?
Ha nem, akkor negatív értékelés!Azért én rákérdeznék a helyedben a dologra.Van, aki visszaküldi a pénzt, mert tévedett.
Én most egy aru teljes árát kaptam vissza, mert az eladó nem vette észre, hogy hibás volt a termék.Ez nagyon korrekt.
Lehetett tényleg az, hogy ő nem annyit mért, mint a posta, lehetett csomagolási díj is.
De ez benne van a pakliban, 350-et kért a postázásért, annyit adtál, kész.
Visszautalni sem érdemes ekkora összeget, mert maga az utalás többe kerül...
Ha rendes eladó, akkor azt mondja, hogy legközelebb levonja, ha nála vásárolsz. Én ezt tettem, amikor hasonló helyzetbe kerültem eladóként.
Elvileg ilyet nem tehet. Jah, es en ugy olvastam a szabalyzatban, hogy a csomagolas, csomagoloanyag dijat nem szamithatja bele pluszban a postakoltsegbe. Tehat ha a postakoltseg 355 forint, akkor hiaba vett mondjuk o sajat koltsegen 40 forintos tasakot hozza, akkor is csak 355 forintot kerhet a vevotol.
Egyreszt ez igy eladoknak nem tul jo, marmint annak, a privatban csinalja. Masreszt meg vegulis ertheto is, hiszen ez internetes kereskedes, ugy kell az arat kikalkulalni, hogy a termeket megerje eladni a jelentkezo egyeb koltsegek mellett is.
Szoval a postakoltsegen valo haszonszerzes inkorrekt es mellesleg nem is engedi a szabalyzat.
Ugyanakkor en is jartam mar ugy, hogy lemertem egy kiscipot, 15g hianyzott a sulyhatar atlepesehez, igy a magasabb postadijat irtam hozza. De valamilyen csoda miatt sikerult ugy csomagolnom, hogy ebbe a 15g-ba belefert a csomagoloanyag, etikett, minden. En is meglepodtem.
Megmondom oszinten, hogy en ezt a 35 forintot nem szivesen utaltam volna vissza (420 helyett lett 385 a posta), mert nagyon dragan utalok, van az utalasnak egy alapdija, tobbet vont volna le a bank sajat koltsegnek, mitn a kulonbozet.
De akkor is irtam a vevonek es felhivtam ra a figyelmet, irta ra, hogy hagyjuk, ennyi boven belefer.
Szoval igen, ha ez zavar teged, akkor irj neki, marcsak azert is, mert majdnem a szoknya arat kerte el meg egyszer pluszban. Ilyen aru termeknel pofatlansag ennyit pluszban lenyulni. Ha nem is kardoskodsz, de legalabb hivd fel ra a figyelmet, hatha nem csinal tobbszor ilyet.
Masik amit tehetsz (es en ezt biztosan megtennem):
ertekeles leadasanal nem csak szoban tudod ot minositeni, hanem csillagokat adhatsz. Ha jol tudom, akkor a negyedk ponthoz tartozik a szallitas es csomagolas, ha ott 1 csillagot adsz, akkor utana bejelolheted, hogy mi nem stimmelt es van olyan opcio, hogy az elado olcsobb szallitasi moddal postazott, mint ahogyan te kifizetted.
Ne tevesszen meg a dolog, ebbol nem lesz harag, ez az igazsag. Ez kb olyan, mintha boltban szarul adnak vissza (veletlenul is akar) es te ujraszamoltatod az eladoval.
Ettol az ertekeles nem lesz negativ, ugyanugy lehet pozitivat adni, az aru minosegere adhatsz maximalis csillagot, ha az tokeletes volt.
De ennyi reklamaciohoz jogod van.
Jah, ez nem azert irtam ezt, mert en allandoan reklamalo vevo vagyok, en elado vagyok.
Szia!
Én is jártam már így,az eladó csak lapított,én meg 100 ft-ért nem reklamáltam:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!