Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baj ha már nem adok a 13hónapo...

Baj ha már nem adok a 13hónapos lányomnak tápszert? Tejet már issza, nincs gond. Arra gondoltam már csak tejet kapna, és mellé multivitamint.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 22:46
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Én a lányom 1 és 2 éves kora között reggel tejet adok,este pedig tejitalt.(1200 ft körül van).Én igy tartottam jónak.És télen multivitamint is kap.Mondjuk ő kicsi korában vashiányos volt,ezért sem szerettem volna még elhagyni a tejitalt.
2011. ápr. 15. 08:04
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen felesleges viták mennek az oldalon egy-egy témában. Egy részről azért, mert különbözik a véleményünk és persze mindenki kiáll a sajátja mellett, az anyuka meg úgyis egyedül dönt, ahogy írtátok. Másrészről meg azért mert ha 2 orvost vagy védőnőt megkérdeztek ők se fognak egyforma választ adni.

Nekem a gyerekorvos pont néhány hete mondta, hogy 1 éves kor körül óvatosan, lassan kezdjem bevezetni a tejet, mert így kisebb az esélye, hogy tejallergiás lesz. Egy másik meg azt mondta gyakorlatilag, hogy ne is engedjem tej közelébe még nagykorú nem lesz :). Na akkor döntsük el, hogy mi a jó. Az első gyerekorvos (aki annak idején még engem látott el) érvelt azzal az elcsépelt dologgal, hogy nekem se lett semmi bajom, és jóval korábban kezdtem, mert akkor még ez volt a divat. És higgyem el, hogy ez tényleg divat. Ha a WHO elkezd majd kampányolni azért, hogy fél évesen kell bevezetni a tejet, akkor majd újra ez lesz a divat. De most a tápszergyártóktól több támogatást kapnak. Hát ennyi a véleményem. Mindenki döntsön saját belátása szerint. A döntés helyessége úgyis csak évek, tíz évek múlva fog bebizonyosodni.

2011. ápr. 15. 08:10
 23/40 anonim ***** válasza:

Nekem a kozeput volt szimpatikus.

A nagyobbik gyerek masfel-ket eves kora kozott tert at tapszerrol a tehentejre, akkor vegyesen kapta. Neha ezt, neha azt, neha csak tizoraihoz pici tejet (ez volt a bevezeto), de reggel-este tapszert, utana reggel tejet, este tapszert, igy tovabb.

Nekem szemely szerint az egy ev korainak tunt az atvezetesre, a 3 evet viszont mar durva tulzasnak tartom. Hozzateszem, hogy en annak tartom. Persze masnak lehet, hogy ugy szuper. Felolem.

Viszont nem kellene itt arcoskodni, azzal, hogy a felelossegteljes szulonek van penze tapszerre. Ez lenne a mutatoja annak, hogy biztos anyagiak koze szuletik a gyerek??? Ne vicceljunk mar.

Ketlem, hogy a legtobben azert szoktatjak hamar at a gyereket tejre, mert nem lenne penz tapszerre. Nalunk is jut, jutott volna, nem az a havi x ezer forint megsporolasa vonzott.

Egyaltalan milyen sporolas?

Nem tudom kinel hogy van, de a kisebbik gyerek meg tapszeres, a nagyobbik tejet iszik, plusz en is minden nap 2 bo tejeskavet. Napi egy liter tej elfogy, ha a ferjemre is rajon a tejivas, vagy sutibe is kell, akkor 2 liter kell.

Nekem azt tanacsolta a taplalkozasi szakember (akihez jartam mas dolog miatt), hogy a gyereknek minel zsirosabb tejet kell adni, a zsirszegeny, vagy csokkentett zsirtartalmu nem jo. 300-350 forintert veszem a tejnek literjet, nyilvan nem fogok magunknak sem kulon dobozzal tartani, hogy mi olcsobbat igyunk, igy azt mondanam, hogy csak a nagyobbik gyerek miatt megy el vegulis havi 10ezer forint tejre, ebbol 6ezer forint fixen az o adagja (reggel es este 3-3 dl-t iszik meg).

A kisebbik fiam naponta ketszer iszik tapszer, reggel este 6 kanal kell belole, havi 2,5 doboz fogy el, mar jo ideje Humanat iszik (mast nem fogad el), ennek doboza 1500 forint. Havi 3750 forint.

Azaz nekunk szemely szerint tobbe kerul a tejet ivo gyerek, mint a tapszert ivo gyerek.

Ugyhogy higyjetek el, nem sporolas miatt fogom atvezetni a kisebbik gyereket sem masfel-ket eves kora kozott a tehentejre, ha sporolni akarnek, akkor itatnam 3-4 eves koraig humanaval.

2011. ápr. 15. 13:15
 24/40 anonim ***** válasza:
2%
"Viszont nem kellene itt arcoskodni, azzal, hogy a felelossegteljes szulonek van penze tapszerre. Ez lenne a mutatoja annak, hogy biztos anyagiak koze szuletik a gyerek???" Én nem ezt mondtam. Ez csak egy része. A biztos anyagi körülmények közé minden beletartozik nálam, legyen az ruha, cipő, játék, stb. A múlt héten pl. úgy nézett rám két vásárló a gyerekboltban mint a véres rongyra mert amíg ők számolgattak, addig én megvettem a fiam által kiválasztott terepjárót, ami több mint 200 ezer ft volt, majd az ikertesó végett persze mindjárt kettőt. Kizárólag márkás ruha volt rajtuk, ezt is megjegyezte valaki a háttérből. Miért kell idegen embereknek másokkal foglalkozniuk, főleg ha egy szót sem szól hozzájuk az ember? Megmondom én: az irigység. De mielőtt még azzal jönnél hogy ezzel elrontom őket, akkor elmondanám hogy a szeretet hiánnyal lehet egy gyereket elrontani, ráadásul 3 évesen azt sem tudja még hogy mit is jelent a pénz, csak örül hogy megkapta ami megtetszett neki. Meg aztán azt is marhára tudja még hogy milyen ruha van rajta.......
2011. ápr. 15. 20:48
 25/40 A kérdező kommentje:

Így könnyű másokat oltogatni ha te csikkzsebből,csak úgy előveszel 200.000Ftot. Mindenki akkor vállaljon gyereket,ha ilyen dolgokat tud neki venni??? Ma Magyarországon nem ez az átlag/sajnos/,hogy zokszó nélkül megveszek a gyereknek több 100.000ftos holmit. Sajnos nekem igen is meg kell néznem hogy mi mennyibe kerül! És ezt nem azért írom mert irigy vagyok,ha neked telik rá akkor csináld.

A szeretetet nem pénzben mérik,és legalább abból van bőven.

2011. ápr. 16. 12:03
 26/40 anonim ***** válasza:
3%
Nem azt mondtam, ne értelmezd félre amit írtam. Csak azt akartam ezzel érzékeltetni hogy a szeretet nagyon fontos persze, de biztos háttér nélkül mit sem ér. Ismerek a környezetemben nagyon sok családot, akik már a hónap vége előtt jó ha zsíros kenyeret tudnak adni a gyerekeknek. Ez hosszú távon nem a kicsi érdekét fogja szolgálni. Persze ezt nem rád értettem, csak magadra vetted. Legalább két éves koráig akkor sem kell hogy tejet adjál neki, ezzel lezárom a válaszaimat.
2011. ápr. 16. 12:28
 27/40 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolóval nem értek egyet, persze vegye meg amit csak kigondol a gyerek, de nálam ez nem így megy (meg szerintem 10 családból 9-nél).

Megtehetném, hogy a legdrágább játékokat, ruhákat vegyem meg neki, amit kinő 1 hónap alatt és meg megun egy kettő. Ez nem megoldás hanem elkényeztetés, és a szeretetet nem játékokban, meg ajándékokban kell mérni!

Nekünk ilyen a keresztlányunk elvárja mindenkitől (az anyja is ilyen), hogy hozzon neki ajándékot, a legdrágább játékot ja és 3 évesen is, most 5 éves! De a szülei tehetnek róla, az én lányomnak nagy ritkán hoznak valamit....míg ő elvárja hogy mi mindig vigyünk! 3 évesen is tudják már a gyerekek mi az a pénz!

2011. ápr. 16. 12:35
 28/40 anonim ***** válasza:
De én is várok még a tejjel 2 éves koráig, most 14 hónapos és este kap tápszert, napközben tejitalt.
2011. ápr. 16. 12:37
 29/40 anonim ***** válasza:
16%
Azért még annyira nem tudják, nem mondom meg nekik hogy konkrétan mennyibe is került az a valami. De ha tudják is, az sem baj. Majd megtanulják hogy kell a pénzzel bánni, másokat nem lenézni, ha valaki megtanítja nekik, ha itt lesz az ideje. Amúgy meg ha felnőnek és ők is úgy akarják kézhez kapnak egy hatalmas profitú céget, amit a párom hozott létre, és csinálhatják tovább. Ha nem, akkor is könnyebb lesz az élet számukra, mert van aki elindítsa őket majd. Minden szülő megteszi ezt a gyerekének ha módjában áll, a többi csak mentegetőzés és mellébeszélés. A tejivással pedig jól csinálod ha két éves koráig vársz. Ha már a 3 nem akar összejönni.
2011. ápr. 16. 12:47
 30/40 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem sugárban kihányt minden tápszert. Vettünk egy kecskét és megoldódott minden. :))) A gyereknek lett egy jó játszótársa, és mindig kéznél volt a friss, meleg kakaó.

A pénzügyeken affektáló hozzászólónak pedig üzenem, cseréljünk, én 20 éve tanító négy diplomás tanár vagyok, 112ezer havi fizetéssel. Szívesen felajánlom egy havi béremet hogy fizesse ki belőle a számlákat, a maradékból pedig nyugodtan megveheti a 200ezer forintos játékot...

Fel kéne már ébredni, ez itt Magyarország, 2011.

2011. ápr. 22. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!