Muszáj bölcsibe adni?
Ma konkrétan én kérdeztem a bölcsis kérdést!
Majd bele pusztulok, hogy dolgoznom kell menni, de nem tehetem meg, hogy itthon maradjak 28.000 forint gyes mellett! Ezért muszáj a bölcsöde! És nagyon félek a következményeitől, amit okozhatok ezzel a babámnak!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehezen fogja viselni!
Enyém 3 éves kora előtt 3 hónappal fogja kezdeni a bölcsit (feltéve, ha felveszik persze). Persze hogy muszáj... Mivel decemberi, és a most nem veszik fel, már majdnem 4 éves lesz, mire oviba megy. És akkorra már rég nem lesz a GYES sem... Nulla forint keresettel mégsem várhatom ölbe tett kézzel, hogy a férjem eltartson még egy évig... bbrrr....
És ha 3 éves kora előtt felveszik, akkor is aggódni fogok érte, hogy vajon hogy viseli? De ez sztem minden anyukánál normális.
Hát nekem van olyan ismerősőm, aki beadta bölcsibe a gyerekét, otthon volt, nem dolgozott, két busszal, taknyosan, hóviharban vitte a gyereket. Úgyhogy van olyan, akinek nem lenne muszáj és beadja. És sokan vannak, akik nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel otthon és kitalálnak mindenfélét, hogy szabaduljanak tőlük. Van ilyen is, sajnos. Jó, ő mondjuk nem agódott, ez is igaz.
És olyat is sokat olvasok, mindenképp bölcsibe, nem szabad, hogy nagymama vigyázzon rá. Ezt meg egyenesen hátborzongatónak tartom, hogy valaki ennyire állami intézmény párti. És ilyen véleménnyel van a saját édesanyjáról, inkább idegenre bízom a gyereket csak nem saját anyámra.
Ja és bizony van olyan is, hogy egy gyerek nem érett a közösségi nevelésre, és ilyenkor tényleg el kell gondolkozni, mi a fontosabb és muszáj e az a muszáj vagy megoldható, hogy a gyerek igényei legyenek az elsők. És ez nemcsak bölcsire, hanem akár óvódára is igaz- az én barátnőm kisfiát le sem tudta tenni az óvónéni, egész nap a nyakában lógott, nem evett, nem pisilt. Már ha egyáltalán volt oviban, mert nagyon sokszor beteg volt és beteg még most is. Rá is azt mondták, hiába 3 éves, okos, értelmes, nem való neki még az ovi. Van ilyen is.
Itt is volt kérdés, pszichológus, óvónők mondták anyukának, hogy nem való neki és anyuka örjöngőtt, mit képzelnek, márpedig törvény van rá, reggeltől estig mennie kell a gyereknek.
Lakótelepünkön is vannak GYES-en lévő kismamák, akik a nagyobbat viszik, holott nekik sem lenne muszáj.
Szerintem vannak, akiknek nem lenne muszáj és viszik. Mert azt olvassák itt is például, kell a gyerekeknek a közösség, ne otthon legyen nagymamival a gyerek vagy apukával, a bölcsi azért van...
Szia!
Abba a bölcsibe is jár nem egy kisgyerek akinek az anyukája nem dolgozik, ahová a lányom jár. Van olyan aki a pici tesóval van otthon, és olyan is aki egyszerűen csak otthon van. Érdekes módon a többiek is elég "furcsa" beosztásban dolgoznak, mert ha fél nyolcra megyünk akkor a kicsim az első, fél ötkor pedig már csak egy-két kisgyerek van a csoportban vele. Úgy látszik az anyukák többsége nem 8-tól 16-ig dolgozik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!