Hallottátok hogy meghalt a testvérpárból a kisfiú is akiket elütött egy teherautó amikor leszálltak az iskolabuszról?
Meg kell tanítani őket közlekedni, hogy ilyen baleset ne történhessen meg.
Egyébként nem lehet feldolgozni egy gyerek halálát sehogyse, nemhogy kettőét.
Iszonyatos!! A testvéremet is ugyanígy a busz mellől kilépve ütötte el egy autó, de könnyű sérülésekkel megúszta szerencsére. Nem értem, hogy egy megálló iskolabusz (vagy egyáltalán busz!) közelében miért nem lassítanak le az autósok. Sose tudni, kisgyerek, nyugdíjas, részeg ember lép elé?
Szörnyű tragédia. Nem tudom hogy lehet feldolgozni.
Nagyon nehéz lehet feldolgozni :( Sajnálom a szülőket!
De! Meg kéne tanítani a gyerekeket közlekedni, hogy a busz mögött nem rohangálunk át, mert az autós nem látja.
Nem mindig a szerencsétlen autóst kell hibáztatni, hogy miért nem lehet lassítani.
Valószínű, hogy az autós se így tervezte, de ha figyelembe vette volna táblát, hogy gyerekek mehetnek át az úton, és nem 60-al száll beléjük, akkor akár jobb is lehetett volna a végkifejlet:(
Csak magamból indulok ki: egy ilyen táblánál max. 30-al megyek, és szemem ezerrel a pályán, hiszen én vagyok a felnőtt.
Nem mellesleg meg a gyerekeket hiába tanítod meg, hogy szét kell nézni, mielőtt átmégy az úton, mert több kutatás is kimutatta, hogy nem képesek felmérni a közeledő autó sebességét, távolságát. Lehet szétnéztek, és úgy ítélték meg, mehetnek.
Saját véleményem az, hogy a teherautósnak jobban kellett volna figyelnie.
Jaj, nagyon szornyu. :( Meg a hideg is kirazott.
Szerintem nagyon nehez lehet feldolgozni. Van aki nem is tudja sajnos. :( Ahol en elek (kulfold) itt 2 eve autobalesetett szenvedett egy csalad amiben megserult az 1 eves kisfiuk. A kisfiu meg elt egy darabig es meghalt. A szulok nem tudtak feldolgozni osszeszedtek a gyerek jatekait beleraktak egy nagy hatizsakba, a hatizsakot a hatukra vettek es mindketten leugrottak egy sziklafalrol es meghaltak. :( Ugyhogy nehez feldolgozni vagy elfogadni a gondolatot, hogy valaki aki a mindent jelentette hirtelen nincs tobbe.
En meg ezen sirtam el magam par honapja:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
mióta babám van, nagyon mélyen megérintenek ezek a tragédiák :((
amiket az utolsó válaszoló írt, meg linkelt, azon is bőgök :((
meg a kis Lacika is olyan sokszor eszembe jut, aki nem kapott új szívet
Az Index a kezdőlapom és ezt a hírt láttam meg először, amikor bekapcsoltam a gépet, hát percekig folyt a könnyem, annyira szíven üt, ha gyerekekkel történik valami szörnyűség :(
Én is pont arra gondoltam, hogy persze rettenetes, ha egy szülőnek az egyik gyerekével történik valami, de akkor ott a másik, aki miatt muszáj élnie, aki erőt ad neki, de így? Vagy esetleg többen vannak testvérek? Az jó lenne, mert akkor lenne miért élniük a szülőknek.
Így nem csodálkoznék rajta, ha feladnák az életüket, én biztosan nem akarnék tovább élni, ha a gyerekeimmel történne valami tragédia :((((
Annyira sajnálom őket, olyan értelmetlenül haltak meg.
Nem ismerem ugyan a körülményeket, de én sem csak a sofőrt hibáztatnám 100%-ig. Sajnos a gyerekek nagyon figyelmetlenek tudnak lenni, engem is úgy ütöttek el gyerekkoromban, hogy nem néztem balra, csak jobbra. Szerencsére semmi bajom nem lett, de a vezető kikészült idegileg, pedig abszolút nem az ő hibája volt, sokszor meg is látogatott utána :)
Én nem azt mondtam, hogy a vezető a hibás. Hol olvastatok ilyet? Ezt írtam:
"Nem értem, hogy egy megálló iskolabusz (vagy egyáltalán busz!) közelében miért nem lassítanak le az autósok. Sose tudni, kisgyerek, nyugdíjas, részeg ember lép elé?"
Nagyon sajnálom a családot,részvétem nekik ez borzalmas tragédia.De abban egyet értek az előttem szólókkal, hogy meg kellene tanítani közlekedni a gyerekeket. Vagy legalábbis megtenni mindent annak érdekében, hogy tudjanak közlekedni, és ne legyen játék az úttest.
A párom épp most ért haza és mesélte, hogy kiugrott elé egy gyerek az úton a parkoló autók közül.Jó nagyot kellett fékeznie, pedig épp csak elindult, hogy ne legyen baj. A gyerekre rászólt, hogy mit csinál, erre az kiröhögte és bemutatott neki. Nem volt több tíz-tizenkét évesnél.
Szóval szerintem a közlekedési kultúrát nagyon-nagyon át kellene gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!