Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Juliusba jár le a gyesem, a...

Juliusba jár le a gyesem, a második babámat pedig októberre várom. Kaphatok közte munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
Munkaviszonyból mentem el gyesre.
2009. febr. 28. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:

GYED idejére jár a szabadság vedd ki. Aztán ha lejárt menj el táppénzre. Nem kell akkor munkanélküli. Egyébként azt hiszem így többet is kapsz. A szabadságot ki kell adja a munkáltatód.

De csinálhatod azt is,hogy ne rúgjon ki,mert azt hiszem 10 nap egybefüggő szabadság után kirúghat. hogy kiveszed a szabid, kiíratod és közben 5-6 naponként elmész 1-2 hét táppénzre. A doki indoklás nélkül kiírhat ennyi időre. és nem kell felülvizsgálatra járni. Számold ki,hogy ezzel a módszerrel meddig húzhatod. és utána amint ez az időszak lejár menj el táppénzre a másodikkal, vagy vedd ki a szülési szabit amit már kilehet venni.

Nekem a táppénzes szabadságos dolgot a munkaügyesünk javasolta. Igy a negyven napos szabimból csináltam 60 napot.

2009. febr. 28. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
a szabadságot nem kell megszakítani, terhesen védi a jog a kismamát és nem rúghatják ki!
2009. febr. 28. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
18-11-es vagyok, kaphatsz én úgy tudom, attól függ mennyit dolgoztál előtte, megszűnt a munkahelyed? ha nem akkor nem szüntethetik meg a m.viszonyodat mert terhes vagy, tgyásra és gyedre is jogosult lehetsz m.nélk.esetén is a 2. babánál is ezt oep től meg kell kérdezni
2009. febr. 28. 18:26
 4/6 anonim ***** válasza:
oeptől megkérdezni hogy hogyan, ez lemaradt
2009. febr. 28. 18:28
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2009. febr. 28. 19:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképp kérdezd meg az oep-nél.

Nekem azt mondták, hogy ha a GYED, GYES ideje alatt is megvan a munkahelyed, akkor ugyanúgy jár a 2. gyerkőc után is a GYED, csak akkor az első baba után kapott GYESt vissza kell mondanod. Ekkor a TGYÁS-t is igényelheted a szülés előtt 4 héttel.

Ha nincs meg a munkahelyed a GYED, GYES alatt, akkor valószínű, hogy csak GYESt kapsz a második gyerkőcre is.

Úgy tudom, munkanélküliről már nem lehet elmenni GYED-re, de tényleg menj be az OEPhez, és érdeklődd meg. Nagyon rendesek, segítőkészek!

2009. márc. 1. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!