Juliusba jár le a gyesem, a második babámat pedig októberre várom. Kaphatok közte munkanélküli segélyt?
GYED idejére jár a szabadság vedd ki. Aztán ha lejárt menj el táppénzre. Nem kell akkor munkanélküli. Egyébként azt hiszem így többet is kapsz. A szabadságot ki kell adja a munkáltatód.
De csinálhatod azt is,hogy ne rúgjon ki,mert azt hiszem 10 nap egybefüggő szabadság után kirúghat. hogy kiveszed a szabid, kiíratod és közben 5-6 naponként elmész 1-2 hét táppénzre. A doki indoklás nélkül kiírhat ennyi időre. és nem kell felülvizsgálatra járni. Számold ki,hogy ezzel a módszerrel meddig húzhatod. és utána amint ez az időszak lejár menj el táppénzre a másodikkal, vagy vedd ki a szülési szabit amit már kilehet venni.
Nekem a táppénzes szabadságos dolgot a munkaügyesünk javasolta. Igy a negyven napos szabimból csináltam 60 napot.
Szia!
Mindenképp kérdezd meg az oep-nél.
Nekem azt mondták, hogy ha a GYED, GYES ideje alatt is megvan a munkahelyed, akkor ugyanúgy jár a 2. gyerkőc után is a GYED, csak akkor az első baba után kapott GYESt vissza kell mondanod. Ekkor a TGYÁS-t is igényelheted a szülés előtt 4 héttel.
Ha nincs meg a munkahelyed a GYED, GYES alatt, akkor valószínű, hogy csak GYESt kapsz a második gyerkőcre is.
Úgy tudom, munkanélküliről már nem lehet elmenni GYED-re, de tényleg menj be az OEPhez, és érdeklődd meg. Nagyon rendesek, segítőkészek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!