Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy elveszik a...

Tényleg igaz, hogy elveszik a szociális segélyt, ha gyermeket vársz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A segítségeteket kérném. A minap hallotta, hogy azoknak, akik rendszeres szociális segélyben részesülnek, ha kiderül az, hogy állapotosak, azonnal megvonják a segély folyósítását. Amit én elég furcsának tartok, hisz mi köze van ahhoz, hogy babát várok??! Mivel holnap kell mennem a Munkaügyi Központba jelentkezni(pecsételtetni), nem tudom, hogy meg merjem-e említeni, hogy jön a baba. Csak pár hónapja kapom a szociális segélyt, és nem örülnék, ha nem vennék el, mert így is elég nehéz megélnünk.

Légyszíves segítsen, akinek van tapasztalata!

Nagyon köszönöm!!!

2011. ápr. 5. 19:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%
És a szociális segélyre vállaltál gyereket? :-o
2011. ápr. 5. 19:53
 2/13 lilla ágnes ***** válasza:
80%
nekem is igy volt nyugodtan bejelentheted hogy babát vársz nekem is tudták akkor vonják el ha megszületik a baba mert akkor már gyest fogol kapni
2011. ápr. 5. 19:53
 3/13 anonim ***** válasza:
61%

Èn nem ismerem a törvényeket, de gondolj bele. Szociális segélyt kapsz, és gyereket szülsz, erre még extra szociális segélyt kell hogy adjanak nem tehetik meg hogy a gyereked éhen haljon stb... vagy is ha megszülöd a gyerekedet nem csak téged a gyerekedet is el kell látnia az államnak. maga a szülés is egy igen nagy összeg a biztosítónak és maga a terhes gondozás is. Vagy is nem hogy adózni nem adózol de még segélyböl is élsz és gyereket szülsz.

szerinted ki fizeti a te szociális segélyedet, a terhesgondozásodat, a szülést majd a gyermek egész életét míg fel nem nö (ovoda, iskola meg minden más).

2011. ápr. 5. 19:57
 4/13 lilla ágnes ***** válasza:
73%
miért vagytok ilyen bunkók nem kritizálni kell hanem válaszolni a kérdésre
2011. ápr. 5. 20:01
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves ELSŐ reagáló!

Nem tudom, olvasod-e még, amit válaszként írok hozzád?! Ha valaki problémával fordul az oldalhoz, azt nem azért teszi, hogy mások kritizálhassák. Amíg nem tudod egy témának a hátterét, szerintem feleslegesen "jártatod a szád". De azért, ha nagyon kíváncsi vagy,-márpedig feltetted a kérdést, amire illik válaszolnom-, örülök, hogy sikerült teherbe esnem, mert egy elég komoly betegségem volt....igazság szerint, ha választanom kell, hogy pénz vagy gyerek, az utóbbit választom. Neki úgyis elő fogunk teremteni mindent, amire szüksége van. Hálás vagyok a szüleimnek meg az anyósomnak, hogy mindenben segítenek.

Mellesleg nem azért kapok segélyt, mert nincs kedvem dolgozni, csak az egyetemi diplomámat pont a válság elején kaptam meg...azt hiszem, ezzel mindent elmondtam, ami Rád tartozik!

MInden jót!

2011. ápr. 5. 20:08
 6/13 A kérdező kommentje:

Kedves Lilla Ágens!

Köszönöm a válaszod!

és gratulálok a babádhoz! Jó egészséget kívánok nektek!

Üdv!

2011. ápr. 5. 20:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Annak semmi alapja nincs, hogy a folyósítást terhesség alatt megszüntessék, hiszen nem kapsz ez alatt más juttatást. Majd ha a baba megszületik, akkor nem kaphatod tovább, mert akkor gyes-t kapsz majd, és azzal egyszerre nem lehet más segélyezési típusú ellátást igénybe venni.
2011. ápr. 5. 20:55
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is így gondoltam, csak érdekelt, hogy fals-e az információ avagy sem.
2011. ápr. 6. 07:12
 9/13 anonim ***** válasza:

Én is úgy vállalok babát, hogy RÁT-ot kapok.

Férjem dolgozik csak, de azért, mert én 29 évesen nem találok munkát, nem fogok lemondani az anyaságról!!

Nem kell a kérdezőt bántani.

2011. ápr. 9. 21:08
 10/13 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy mások is így gondolkodnak!

A kommentből nem derült ki számomra, hogy már állapotos vagy-a?! Amennyiben igen, úgy szívből gratulálok a picihez!! Ha pedig még nem, akkor sok szerencsét!

Üdv!

2011. ápr. 10. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!