Milyen juttatásokat fogok kapni?
szia, hasonló helyzetben vagyok, 16 és fél hós a kisfiam,
1. lehetőség: ha csak gyesre mész akkor ugyanannyi mint most, ha max.ot kapsz akkor a mn.bér kétszerese az alap és ennek a 70%a
2. lehetőség: ha gyesen vagy és visszamész dolgozni és lesz 180 bérezett napod(ebbe szabid is beletartozik) akkor a 180 naap átlagából tgyás korlátlan, a gyed a min.bér kétsz. 70%a
3. lehetőség: gyes mellett kiveszed a szabid, ha lejárt utána betegszabi aztán táppénz szülésig, itt apukára érdemes kérni a gyest, és te akkor a béred után kapod a táppénzt, amúgy min. bér után.így ezek után a bérezett napokból( szabi+betegszabi) állapítják meg és ez kevesebb lesz mint 180 nap, ezért a tgyás és gyed is ebből számított átlagbér 70%a,viszont maximuma min.bér kétszeresének 70%a
első vagyok,
ha nagyon jó béred van, kb 200 000 bruttó min akkor mehetsz rögtön táppénzre(ilyenkor inkább apa igényelje a gyest mert gyes mellett min. bérből számolják a táppénzt) ilyenkor a betegszabi átlagnak a 70%a, max a min bér kétszeresének 70%ából számolnak tgyást és gyedet is,
írj privátba ha akarsz és szívesen válaszolok, könyvelő vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!