Szerintetek ez így helyes? Kérlek osszátok meg vele a véleményeiteket!
Van egy imádni való 14 hónapos fiúnk, igazi szerelem baba. Nagyon szeretjük Őt. De mióta megvan a párom még többet dolgozik, hogy mindenünk meg legyen. Én itthon főállású anyaként vagyok a fiammal. A párom mondta, hogy mikor hazajön, neki még dolgozni kell, tanulni vagy éppen rendezni a gondolatait és nem tud a fiúnkra vigyázni, így ha mosogatok vagy főzők, akkor úgy tegyem, hogy neki ne kelljen a fiára vigyáznia. Amúgy imád vele lenni és szeret is játszani vele.
Nem várja le, hogy mindennap meleg étel legyen. Csak azt akarja, hogy a fiúnk boldog, kiegyensúlyozott legyen, én pedig ne legyek hulla estére.
Ez a normális, hogy az apuka nem segít otthon?
(az utóbbi fél évben nagyon sokat segített - ez maga volt az álom - , de most valahogy szót szót követett és ez lett az eredmény.
mintha csak én írtam volna ki a kérdést!
Sajnos az én párom is rengeteget dolgozik. Nem tudok mást tenni, igyekszem átszervezni mindent, hogy mindenkinek jó legyen.A szombat viszont az övék, babaúszásra járnak. De egyébként mostanában abban korlátozódik a fiunkra vigyázás, hogy ad neki két puszit indulás előtt. 2*, ha volt velünk sétálni.
Köszönöm gyors válaszod!
És Te hogy bírod lelkileg, fizikailag? Mennyi idős a gyermeketek? És a fiatok hogy viselő az apa hiányát?
14 hónapos, mint a tiétek. A férjem vállakozó rendszermérnök, hálózatokat épít. Péntek óta nem láttam, ma éjjel jön haza, egész hétvégén dolgozott.
Hát, mikor beteg volt és egy hétig ült kórházban, bizony nem nagyon ismerte meg a fiú, mikor hazajött:S De azért imádják egymást és mi is imádjuk egymást.
Hogy bírom?
A kész ház lebeg a lelki szemeim előtt, gondolatban már tervezem a bútorokat:)
És készülünk a kistesóra, csak sajnos nem akar jönni:(
Hát nem tudom, szerintem azért az lenne a fer, ha ő is vigyázna rá, amikor otthon van...Egy mosogatás nem több, mint 10-15 perc, ennyit igazán meg lehet tenni, avagy ha nem a gyerekre akar figyelni, akkor mosogasson el, mosogatás közben lehet remekül rendezni a gondolatokat.
Jó, én nem akarok beleszólni, nekem nincs férjem, párom, de ha lenne, én elvárnék némi segítséget az otthoni munkában, hiszen nekem sem jár le a munkaidőm, az otthoni, gyerekkel kapcsolatos teendők szerintem közösek. Nyilván amikor ő nincs otthon, akkor azé a dolog, aki otthon van, de utána? De lehet, hogy én vagyok túlságosan munkamegosztás-elvű, nem tudom, a gyakorlatban ezt nekem nem volt módom megvalósítani.
Nalunk is volt ilyen idoszak.
Egesz pontosan ugy nezet ki, hogy ket munkahelye volt a ferjemnek, az egyik hetfotol szombatig, reggel hatkor ment el es delutan 2-3 ora korul jott haza, a masik pedig keddtol vasarnapig, delutan 5-6 korul ment el es ejfel-1 korul jott haza. Az nagyon jol hangzik, hogy delutanonkent 3-4 orat velunk volt, de ha bekalkulaljatok, hogy ejjel viszont csak kb 4 oraja maradt alvasra, az esti munkajat pedig vegig volan mogott toltotte, igy rogton kiderul, hogy az otthon toltott 3-4 orabol kettot aludt. Voltak napok, amikor alvason kivul zuhanyozott, evett, oltozott es ment is tovabb. Amikor viszont maradt meg fel ora, akkor en egyertelmuen elvartam (meg o is igenyelte), hogy azt velunk toltse. Ha egy ora maradt, akkor azt is tisztan. Elmentunk setalni a gyerekekkel kozosen, vagy otthon jatszottunk egyutt. En semmilyen hazimunkat nem vartam el tole a szerelesen, javitason kivul, illetve gyerekvigyazast sem, hogy en a dolgomat vegezhessem. Mindig ugy sakkoztam, hogy a hazimunka, fozes, mosogatas, minden akkor keruljon sorra, amikor o nincs itthon. Nagyon keves idot tudtunk egyutt tolteni, ezert nem akartam ezt a keveset is hazimunkara szanni ahelyett, hogy en is vele lennek (a gyerekekkel egyutt). Egyben szabadnapja sohasem volt, hetfon delutan es este volt otthon, vasarnap meg delelott, ez a ket szabadnapszeruseg tett ki egyet. Ilyenkor elofordult, hogy elvitte a sracokat bevasarolni, de ritkan maradtam ki a kozos bulibol.
NEM NORMÁLIS!!
Az én párom is sokat dolgozik, de mind a két gyerekével foglalkozik, egy gyereknek ugyanúgy szüksége van az apja társaságára, mint az anyjára.
ÉS ennek valahogy magától kell(ene) jönnie az apa részéről.
"úgy tegyem, hogy neki ne kelljen a fiára vigyáznia"
szerintem ez nagyon gáz:-((((((
Köszönöm mindenkinek a választ!
Vegyesek az érzelmeim! Tudom, hogy sokat dolgozik és fáradt! Tényleg minden lelki és fizikai támogatást megkap! De azért úgy gondolom, hogy igen is az apának is ki kell vennie a részét a gyermek körül és nem csak 5 percre. Remélem ezen a véleményén változtatni fog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!