Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ovis anyukák, most mikor...

Ovis anyukák, most mikor kezdheti egy kisgyerek az ovit?

Figyelt kérdés
A kisfiam január 31-én született. Ő mikor fogja kezdeni? Az ovi mindig szeptemberben indul, ha jól tudom. Úgy hallottam függ a szobatisztaságtól is.
2011. márc. 29. 22:27
 1/2 A kérdező kommentje:
Ha nem muszáj, nem szeretnénk bölcsibe adni, de nem feltétlen akarok 3 évet sem otthon lenni. Ez ovi függő, hogy kezdheti-e korábban, minthogy 3 éves lenne? Vagy jogszabály írja elő?
2011. márc. 29. 22:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Az óvoda a közoktatási törvény hatálya alá tartozik és a törvény pontos szövege:

24. § (1) Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség - e törvény 6. §-ának (2) bekezdésében meghatározottak szerinti - kezdetéig nevelő intézmény. Az óvodai nevelés a gyermek neveléséhez szükséges, a teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozások keretében folyik. Az óvoda felveheti azt a körzetében lakó gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, fővárosban fővárosi kerületben, illetve, ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező három éves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

2011. márc. 29. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!