Teherbeesés munkábaállás előtt Murphy-módra?
Fiam három éves lesz jövő hónapban, és bár egyéves korától két éves kora utánig aktívan próbálkoztunk, nem jött össze.
Most, március közepén bezzeg pozitívat teszteltem védekezés mellett...
Most mi a csuda legyen? Június közepéig tartott volna az a másfél hónap, hogy kiveszem a szabikat és megyek dolgozni. A nagyi ezért jött el előbb nyugdíjba, hogy tudja hozni délután és ha beteg lenne, ő lássa el.
Biztos, hogy megtartjuk a bébit, de nem tudom mit és mikor mondjam el a munkáltatómnak. 05.13-a környékén kapom meg a kiskönyvemet.
Előző babámnál a fokozott stressz (állati jó állás, de nagyon stresszes) miatt a 7.hónaptól már otthon kellett maradnom.
Ha bejelentem, hogy kábé három hónapra mennék vissza, elküldenek a francba. Vagy így vissza se vesznek ha megmondom? Vagy ne mondjam meg és álljak munkába és akkor mondjam meg? Nem akarok velük sem kiszúrni, bár akit helyettem felvettek, annak nem szándékoznak felmondani.
Az új vezetés elég lelketlen pénzhajhász, a leépítések után hárman csinálják egy ember munkáját.
Fenntartom, hogy hülye tanács, mert ugyanezt az összeget (sőt, többet, még 3 évnyi munkaviszonnyal) megkaphatja a felmondási védelem megszűnése után is.
És addig él a munkaviszonya, megmarad az álláskeresési is teljes egészében akkorra, amikor tényleg kellene, nem csak azért veszi fel, hogy kapjon ellátást.
Bocsánat, félreolvastam, így már valóban nem hülye tanács:) Elnézést, másik válaszadó!
Kérdező, ha felajánlják, hogy kifizetik a 4 évi béredet egyben plusz a végkielégítést, akkor írd alá.
Bár szerintem kizárt, hogy a munkáltató ebbe belemegy, pláne, hogy a szülés utáni ellátásokat nem ő adja. Ennyire biztos nem hülye.
Terhesség alatt is védett vagy, kirúgni nem rúghatnak ki.
Egyébként én is így jártam. A fiam felvették a bölcsibe, le volt beszélve, hogy megyek vissza amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Én megmondtam és azt is, hogy szeretnék dolgozni 3 hónapig. 18 hetesen mentem vissza, nem arra a helyre ahova tervezték, de 3 hónapra nem volt érdemes új munkakörbe tenni. Nálunk is óriási változások voltak, rengeteg új ember és feladat került a céghez, de nagyon rendesek ilyen szempontból mert mondhatták volna, hogy maradjak táppénzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!