Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teherbeesés munkábaállás...

Teherbeesés munkábaállás előtt Murphy-módra?

Figyelt kérdés

Fiam három éves lesz jövő hónapban, és bár egyéves korától két éves kora utánig aktívan próbálkoztunk, nem jött össze.

Most, március közepén bezzeg pozitívat teszteltem védekezés mellett...

Most mi a csuda legyen? Június közepéig tartott volna az a másfél hónap, hogy kiveszem a szabikat és megyek dolgozni. A nagyi ezért jött el előbb nyugdíjba, hogy tudja hozni délután és ha beteg lenne, ő lássa el.

Biztos, hogy megtartjuk a bébit, de nem tudom mit és mikor mondjam el a munkáltatómnak. 05.13-a környékén kapom meg a kiskönyvemet.

Előző babámnál a fokozott stressz (állati jó állás, de nagyon stresszes) miatt a 7.hónaptól már otthon kellett maradnom.

Ha bejelentem, hogy kábé három hónapra mennék vissza, elküldenek a francba. Vagy így vissza se vesznek ha megmondom? Vagy ne mondjam meg és álljak munkába és akkor mondjam meg? Nem akarok velük sem kiszúrni, bár akit helyettem felvettek, annak nem szándékoznak felmondani.

Az új vezetés elég lelketlen pénzhajhász, a leépítések után hárman csinálják egy ember munkáját.

2011. márc. 29. 19:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
nem hülye tanács, pont azért közös megegyezés, mert valamit valamiért ;) át kell gondolni, kell-e a gyakorlatilag 4 évi bére + a végkielégítés egyben
2011. márc. 29. 20:16
 12/17 anonim ***** válasza:
A kismamamtanoda.hu oldalon munkajogászok adnak választ kérdéseidre egy reigsztráció és vip kártya megvásárlása után. nekem mindig ők segitenek. nézz utána!
2011. márc. 29. 20:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Fenntartom, hogy hülye tanács, mert ugyanezt az összeget (sőt, többet, még 3 évnyi munkaviszonnyal) megkaphatja a felmondási védelem megszűnése után is.

És addig él a munkaviszonya, megmarad az álláskeresési is teljes egészében akkorra, amikor tényleg kellene, nem csak azért veszi fel, hogy kapjon ellátást.

2011. márc. 29. 20:53
 14/17 anonim ***** válasza:
a közös megegyezésnek nem az összeg a lényege, az nemigen lehet vita tárgya, hanem, hogy kell-e neki egyben az összeg vagy sem....de át kell gondolni, mit akar
2011. márc. 29. 20:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Bocsánat, félreolvastam, így már valóban nem hülye tanács:) Elnézést, másik válaszadó!

Kérdező, ha felajánlják, hogy kifizetik a 4 évi béredet egyben plusz a végkielégítést, akkor írd alá.

Bár szerintem kizárt, hogy a munkáltató ebbe belemegy, pláne, hogy a szülés utáni ellátásokat nem ő adja. Ennyire biztos nem hülye.

2011. márc. 29. 20:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt is védett vagy, kirúgni nem rúghatnak ki.

Egyébként én is így jártam. A fiam felvették a bölcsibe, le volt beszélve, hogy megyek vissza amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Én megmondtam és azt is, hogy szeretnék dolgozni 3 hónapig. 18 hetesen mentem vissza, nem arra a helyre ahova tervezték, de 3 hónapra nem volt érdemes új munkakörbe tenni. Nálunk is óriási változások voltak, rengeteg új ember és feladat került a céghez, de nagyon rendesek ilyen szempontból mert mondhatták volna, hogy maradjak táppénzen.

2011. márc. 29. 21:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 31. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!