Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kétgyerekes anyukák! Mit...

Kétgyerekes anyukák! Mit tesztek kimerültség ellen?

Figyelt kérdés

3 éves és 8 hónapos kislányaim vannak. Egyszerűen most érzem azt, hogy nagyon-nagyon kimerült vagyok. A gyerekek felváltva alszanak, a férjem csak késő este ér haza. Főzni, takarítani, a gyerekekkel játszani... egyszerűen úgy érzem, lassan elfogy az energiám. A gyerekeket nem tudom másra bízni, a nagy is itthon van, nem jár még oviba. Ti hogy töltődtök fel 2 gyerek mellett? Ötleteket várnék...

Előre is köszi!

2011. márc. 28. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Talán az nagyon sokat számít, hogy aránylag korán 7-8 között letesszük este aludni őket, akkora már itthon van a férjem is. Olyankor be nem áll a szám, jól kihasználom a felnőtt társaságot. No meg nálunk arany szabály, hogy egy időben alszanak a gyerekek, addig kizárólag csak pihenek. 14 hónap van közöttük, a nagy most 32 hónapos.
2011. márc. 28. 15:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írja, amikor tudsz, pihenni, aludj velük!! Jó lenne valahogy legalább napi egyszeri egyszerre alvást elérnetek. :)

Amúgy én ezt az összes barátnőmnél végigasszisztáltam, (hogy egyik kicsi másik pici) úgyhogy én még várok a 2-kal pár évet.. bár lehet, hogy megbánom utólag.

2011. márc. 28. 15:54
 3/10 anonim ***** válasza:
sehogy.a végkimerülés határán állok.
2011. márc. 28. 16:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Más a ritmusuk, de sikerült összehozni öket az alváshoz. Igy ha lehet én is alszom velük, vagy legalább pihenek. Mosogatni akkor is tudok ha fent vannak. 9,5 hós ikrek
2011. márc. 28. 17:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

18 hónapos és 4 hónapos kicsik :-)

Szerencsére, mindkettő alszik délelőtt minimum egy órát egyszerre,addig én főzök vagy jobb esetben pihenek.Általában szeretek reggel főzni,mert akkor a nagylányunk (15 éves) és apa is itthon van és addig ha nem alszanak a kicsik akkor elvannak velük. Én pihenni maximum éjszaka szoktam,de van amikor a férjemmel fent vagyunk éjszaka is mert megbeszéljük a dolgokat,összebújunk picit :-) Ja, anyukám hétvégén van mikor elviszi a nagyobbikat, akkor is jobban tudunk pihenni,hiszen csak a 4 hónaposunk van itthon.

30.N

2011. márc. 28. 18:10
 6/10 anonim ***** válasza:

15:54-nak

szerintem nem bánod meg, én sem bántam

2011. márc. 28. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Apa néha elviszi a nagyihoz, őket, 1-2 órára, akkor utolérem magam. Hétvégén az én anyukámékhoz szoktunk menni, ott is van egy kis pihi. Napközben sehogy. Mától óvodás a nagyom, de péntektől megint dolgozok, úgyhogy ezután sem lesz túl sok pihenés. 4 éves a nagy, 16 hónapos a kicsi. Eddig én este 9-éjfélig kapcsolódtam ki, mert a nagyom már nem alszik napközben, így kilencre mindkettő alszik, és a kicsi is csak éjfél, 1 óra körül kel még cicizni. Addig élek egy kicsit, és bár effektíve ez nem pihenés, de feltötltődök.:)
2011. márc. 28. 19:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Viszem mamához őket!2,5 éves és 6 hós baba
2011. márc. 28. 19:40
 9/10 anonim ***** válasza:

28 és 5 hós lányok.

A pici még háromszor alszik, így most még a középső alvása éppen egybeesik a nagyéval. (Gondolom ez változni fog, ha már csak kétszer alszik majd.) Így napközben van szabad két órám, én ilyenkor pihenek, netezek, tornázok, olvasok. Este ők már 8-kor alszanak, és reggel fél 8-ig teljes a csend. Én is korán szoktam lefeküdni (kb 10-kor és 7-ig alszom).

Mostanában egész délelőtt és délután a játszótéren vagyunk a nagy miatt, így a házimunkákat próbálom belepréselni a lopott 10 percekbe, pl reggel gyorsan indulás előtt porszívózok, mikor hazaérünk, felmosok, teregetek, ilyesmi. Gyorsan reggel szoktam főzni, fél 8 fele kezdem, hogy 9-re kész legyen (fél 10-kor indulunk a játszóra).

Több időm volt, amíg rossz időjárás volt, most néha tiszta kapkodás az egész, de nem baj, mert legalább itt a tavasz, úgyhogy én nem panaszkodom.

Én amondó vagyok, hogy este próbálj meg minél korábban ágyba kerülni, mert az alvás a legfontosabb.

2011. márc. 28. 20:41
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! :-) Most én is azon vagyok, hogy valahogy legalább a déli alvásukat "összefésüljem", hogy akkor picit tudjak pihenni. Persze az is közrejátszik a mostani kimerültségemhez, hogy most jött ki egymás után az első 2 fogacskája, így éjszaka is keltünk 1-2 óránként... Napközben meg már mindenhol feláll, s mivel esni még nem tud, ezért állandóan ott kell lenni mellette... így a lakás meg romokban van...

De azért kitartok és remélem hamarosan azért könnyebb lesz... :-)))

2011. márc. 30. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!