Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szar anya vagyok, de már...

Szar anya vagyok, de már késő, van gyerekem. De nem akarom tönkretenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lassan 4 hónapos gyerekem van, s most jövök rá, hogy nem vagyok anyának való. Mindig szerettem volna babát, igaz, nem terveztem ilyen fiatal koromra, de összejött, s nem volt szivem elvetetni. Ám most tényleg úgy érzem, hogy soha nem kellett volna gyereket vállaljak!

Ma nagyon hisztérikus napja van, igaz, nekem is, ő egyfeszt sír, én meg már jön, hogy leragasszam a száját! Nem bántom, vagy ilyesmi, csak egyszerűen már zúg a fejem az ordítozásától! Anyum amint bejön egyből elhallgat, neki már kacag is, reám meg alig mosolyog. Nem szeret engem. Én nem tudok úgy bánni vele ahogy egy babával kell, csucsujgatni, gügyörészni neki, mindenféle szememfénye, lelkemvilága, bazsarózsam stb jelzőkkel illetni. Nem jön a számra! Biztos ezért szereti anyumat jobban mint engem, mert neki megy az ilyesmi. Mit csináljak, hogy ne legyen szar a kapcsolatunk? Próbálok neki énekelni, néha verset mondani, de olyan bugyután érzem magam. Nem értek a babák nyelvén. Egy kamasz gyereket aki öngyilkos akar lenni, és már a kötél a nyakán van könnyebben meg tudok győzni arról, hogy ne legyen öngyilkos mint elhallgattatni a babámat ha sír!

Ha szar lesz már most a kapcsolatunk, akkor az egész életre így marad. Mit csináljak? Kétségbe vagyok esve! Volt már más is így?

Amúgy az apukájával nem nagyon vagyunk együtt. Havonta kétszer eljön meglátogatni 4 órára, de ennyi... Ám ő sem alakít ki új párkapcsolatot, én se. Szeretjük egymást, de nem tudunk összeköltözni. Nagy a távolság közöttünk, egyetemezik, én abbahagytam...

20 éves vagyok.

Segítsetek kérlek! :((

2011. márc. 28. 14:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A gond lehet, hogy abban gyökerezik, hogy segítségre van szükséged (mindenkinek szüksége van rá, az ember így van kitalálva, ezért kell apa-anya a gyereknek, mert egyedül nem megy), de a párod nincs a közelben, így anyukád az, akire számíthatsz, viszont ő nem úgy segít, ahogy kellene:(

A párod szülei nem tudnának segíteni, hogy együtt lehessetek. Mert hát az a havi nyolc óra semmire nem elég, pláne nem ahhoz, hogy valaha apja legyen ennek a babának. Vagy esetleg gyakrabban jöhet, mondjuk hétvégenként, és ott is aludhatna, már ez is segíthetne a családdá formálódásban, függetlenedésben.

Vagy tedd a babát hordozókendőbe, ülj fel egy vonatra, és utazz te a párodhoz a picivel néha egy-két napra. Szorosabb lehetne a kapcsolatod a babával is, hiszen csak tőled kaphatna meg mindent, amire szüksége van, lenne közös programotok, amit csak ti ketten csináltok (utazás apához). A hordozás pedig egyébként is jót tehet a kapcsolat erősítésében.

2011. márc. 30. 07:20
 22/23 anonim ***** válasza:

Én itt nálad lényegesen szarabb anyukákat látok, és észre sem veszik magukat... szerintem hagyd anyukádra, majd ha nagyobb lesz, jobban kijössz vele. Fogd fel úgy, hogy dajkája van.

Vannak nők, akiknek nem valók a kisbabák (és ezek általában okosabbak az átlagnál). Suliba meg menj vissza, a nagyanyja ellesz vele.

2011. ápr. 13. 19:24
 23/23 anonim ***** válasza:
az első hónapok nehezek,én még fiatalabban szültem mint te,és igen sajnos az ordítás kikészíti az embert,nyugodj meg,ha látja rajtad,hogy ideges vagy akkor nem fog megnyugodni,anyukádnál lehet ezért nyugszik meg,mert ő nem feszült,ellentétbe veled,nálunk apa kapja fel hamar a vizet nála nem is nyugszik meg,csak nyugodtan és higgadtan,nyugi majd belejössz
2011. ápr. 14. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!