Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szar anya vagyok, de már...

Szar anya vagyok, de már késő, van gyerekem. De nem akarom tönkretenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lassan 4 hónapos gyerekem van, s most jövök rá, hogy nem vagyok anyának való. Mindig szerettem volna babát, igaz, nem terveztem ilyen fiatal koromra, de összejött, s nem volt szivem elvetetni. Ám most tényleg úgy érzem, hogy soha nem kellett volna gyereket vállaljak!

Ma nagyon hisztérikus napja van, igaz, nekem is, ő egyfeszt sír, én meg már jön, hogy leragasszam a száját! Nem bántom, vagy ilyesmi, csak egyszerűen már zúg a fejem az ordítozásától! Anyum amint bejön egyből elhallgat, neki már kacag is, reám meg alig mosolyog. Nem szeret engem. Én nem tudok úgy bánni vele ahogy egy babával kell, csucsujgatni, gügyörészni neki, mindenféle szememfénye, lelkemvilága, bazsarózsam stb jelzőkkel illetni. Nem jön a számra! Biztos ezért szereti anyumat jobban mint engem, mert neki megy az ilyesmi. Mit csináljak, hogy ne legyen szar a kapcsolatunk? Próbálok neki énekelni, néha verset mondani, de olyan bugyután érzem magam. Nem értek a babák nyelvén. Egy kamasz gyereket aki öngyilkos akar lenni, és már a kötél a nyakán van könnyebben meg tudok győzni arról, hogy ne legyen öngyilkos mint elhallgattatni a babámat ha sír!

Ha szar lesz már most a kapcsolatunk, akkor az egész életre így marad. Mit csináljak? Kétségbe vagyok esve! Volt már más is így?

Amúgy az apukájával nem nagyon vagyunk együtt. Havonta kétszer eljön meglátogatni 4 órára, de ennyi... Ám ő sem alakít ki új párkapcsolatot, én se. Szeretjük egymást, de nem tudunk összeköltözni. Nagy a távolság közöttünk, egyetemezik, én abbahagytam...

20 éves vagyok.

Segítsetek kérlek! :((

2011. márc. 28. 14:47
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%

Tanulj édesanyádtól!!

bele fogsz jönni!!!

2011. márc. 28. 14:49
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit depis vagy! Jót tenne 5 perc szünet. Ha megoldható, menj el valahova 2órára egyedül. Minden anya érzi úgy néha, hogy megörül.
2011. márc. 28. 14:50
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Még szerencse hogy ott van anyud neki. Egyébként később lehet jobban kijöttök, még ne ásd el magad teljesen.

Én is bevallottam magamnak hogy mikor értelmesebb lett már a gyerkőc sokkal jobb és harmonikusabb a kapcsolatunk, addig bennem se buzogtak fel ezek az anyai érzések amiket írsz (gügyögés neki meg stb.)

2011. márc. 28. 14:54
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Vedd át anyukádtól az "irányítást", nem az Ő dolga, hogy megnyugtassa, jókedvre derítse helyetted! Vidd minél többet friss levegőre, hogy ne legyen nyűgös! Ha ideges, feszült vagy, szedj Magne-B6-ot, járj el futni, beszélgess a barátnőiddel, ha alszik a babád!
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű, csak a fáradtság, kimerültség, új, megoldatlan szituáció (eddig) hozza ki belőled ezt az érzést. Nincs sikerélményed, így kezd elmenni a kedved az egésztől.

Ne hagyd!! Újra és újra fel kell állni és próbálni!! Biztos jó anya leszel, csak most még nem jöttél bele. Egyébként ezt az állapotot hívják szülés utáni depressziónak! Kérj orvosi segítséget, ha a család segítsége kevés az állapotod megoldásához! Komolyan kell venni!

Sok sikert és boldogságot kívánok!

Üdv!

21 hónapos kisfiú anyukája és 12 hetes terhes kismama

6/23 anonim ***** válasza:
68%
Még annyi, hogy ideje felnőttként gondolkodnod. Nekem egy kicsit gyerekesnek tűnik amit írtál. Anyádat jobban szereti...persze mert bugyután és kedvesen szól. Egy 4 hónapos baba igényli a külső ingereket. Játsszál vele, tanítsad és ha hülyének érzed magad, ha nem, énekelj neki és mondókáz. Ebbe a pillanatba a gyereked az első.
2011. márc. 28. 14:55
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Az is elképzelhető, hogy szülés utáni depresszióban szenvedsz. Ez sajnos gyakoribb, mint gondolnád.

Szerintem nem árt, ha elmész egy szakemberhez, lehet, hogy Ő könnyen tud rajtad segíteni.

Emellett, próbálj picit optimistább lenni, mindenki elfárad a gyereknevelésben időnként, főleg ha ilyen pici még.

Ez nem könnyű, de hidd el, menni fog.

Ne gondold azt, hogy rossz anya vagy, biztosan nem. Egyszerűen csak nehéz egyedül, társ nélkül egy gyerekkel, ez mindenkit megviselne.

Ahogy nőni fog, és kezd kialakulni a személyisége, úgy fogsz hozzá egyre jobban kötődni, és Ő is Tehozzád.

Egy a fontos, légy erős, és kitartást Neked!!! Menni fog!

2011. márc. 28. 14:55
 8/23 anonim ***** válasza:
55%
A gyereked azért hallgat el anyukádnál, mert rajta a nyugodtságot érzi, rajtad pedig a feszültséget. Tényleg kár volt 20 évesen még szülnöd :((
2011. márc. 28. 15:04
 9/23 anonim ***** válasza:
92%

Ez nem kor kérdése, 30évesen elsőbabásan is belefuthat az ember ilyenbe.

Kérdező, menjetek sétálni, ne görcsölj, és minden rendben lesz. A bébi megérzi, ha ingerült ideges vagy, átveszi.

Nekem sem megy a gagyogás, sőt, a hátamon is feláll a szőr tőle. A youtub a barátod, gyerekdalok a keresőbe, kedves gyerekdalok, 1-2percesek össz, egy idő után benne maradnak a fejedben, és bármikor tudod dúdolni, énekelni a kicsinek.

Egy kívülállónak könnyebb a babával sokszor, mint nekünk. Neki nem napi dolgokon kell agyalnia, csak addig a pillanatig kell élvezni a kicsit, amíg ott van. amikor anyud megnyugtatja, pihenj egy kicsit, szellőztesd ki a fejed, aztán jobb lesz minden.

Nálunk most rendeződik a kapcsolat a 21hónapos fiammal, ő mindig is szeretett, csak nekem nem ment, kellett a huga, hogy segítséget kérjek, itt is, magamtól is, "szakembertől" is.

Sose késő.

Ami a sulidat illeti, miért hagytad ott?

2011. márc. 28. 15:26
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érzem, hogy a Párod hiánya is okozza ezt a feszültséget benned, sőt! Nagy mértékben hozzájárul. Jó dolog, mikor az ember megbeszélheti esténként az aktuális dolgokat, együtt éljük át a betegségeit, oltásait, stb. a gyerekünknek, mert fontos egy társ, ha mi magunk kicsit gyengének érezzük magunkat.

Törekedjetek arra, ha szeretitek egymást, hogy minél többet találkozzatok! Jön a jó idő, lehet kirándulgatni, sétálgatni a babával, és egyre jobban egymásra fogtok hangolódni!

2011. márc. 28. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!