Kedves (leendő) Kismamák és Anyukák! Ha előre meg lehetne választani Ti melyik hónapot választanátok?
Én július párti vagyok és júliusban is született mindkét fiam, mert ezt választottuk előre. És mindkétszer be is jött.
Bár sok minden rosszat olvastam a nyári gyerekekről, én nem bántam meg. Nyár közepén jó idő van, mire tél lett megerősődtek, nem kellett attól tartani az influenza szezonban jönnek látogatni. Ahogy kijöttünk a kórházból, mentünk is sétálni. Jó a hozzátáplálást viszont januárban kezdtük, az nehézkes volt, mert se friss gyümölcs, se friss zöldség nem volt, úgyhogy ezt mirelittel oldottuk meg.
április, május!
A lányom májusi, a fiam januári.
Áprilisban, májusban már jó idő van, nem kell annyira felöltöztetni a kicsi babát, akik amúgy is utálnak öltözni. A terhesség elején még nincs nagy pocakod, így elég a kismamarucikból egy őszi téli kollekció az kitart végig. A végén elég egy papucs, nem kell hajolgatni csizmát húzni.
A fiammal viszont már nyár végén nőtt a hasam nem voltak jók a ruháim, kellettek téli ruhák is, nem beszélve arról, hogy a végén alig volt cipő ami rám jött a vizesedés miatt. A télikabát más a végén nem jött rám, csak a férjem férfi méretű xl-es kabátja, alig bírtam lehajolni a cipőt felvenni. És persze megszületett a baba, két hétig nem is álmodhattam arról hogy kimenjünk a nagy hidegbe! Utána minden öltözést végigordított.
Szóval a tavasz szerintem egy ideális idő.
Első lányom júniusi volt, nagyon jó votl így. Nem kellett nyári meleget kihúzi nagy hassal,viszont a kicsi is melegbe jött, elég volt egy bady, nem kellett több ruha.
A második márciusi volt, utáltam. esett a hó, mikor hoztam haza, 3 hétig nem tudtam kivinni mert kemény minuszok voltak, ha igen is millió ruha, amiben elveszett... nagyon nem szertettem.
A harmadikat mindneképp júnlius-augusztus, max szeptemberre tervezem. Szerintem ennél jobb nincs.
És valahol azt olvastam, hogy a babának is jobb melegbe jönni, hisz bent is melegben volt.
decembertől-márciusig
egy babát szültem januárban, egyet mérciusban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!