Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért passzolják le egyre...

Miért passzolják le egyre többen a nagyobb gyereket, ha jön a kicsi?

Figyelt kérdés

A nagy megy bölcsibe azzal az indokkal, hogy úgysincs rá rendesen idő.

Nem az első pár hétről beszélek...

2011. márc. 23. 21:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Régen ÉN is ..... kimaradt
2011. márc. 23. 22:39
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a nagyobbik 3 éves, a kicsi most 1. Fél évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy a nagyobbikat bölcsibe adjuk, több szempont is vezérelt minket. Az egyik az, amit már írt valaki korábban, hogy nem olyan egyszerű 2 kicsi gyerekkel otthon. A másik, hogy senki ismerettségi körünkben nem volt gyerek, így fiamnak nem volt gyerektársasága, pedig sztem egy ennyi idős gyereknek már szüksége van rá. A harmadik ok, hogy így elkapja az összes betegséget, a tesójának is hazahozza, így mire majd visza kell mennem dolgozni és a kicsi is megy bölcsibe, addigra már hozzáedződik a szervezetük.

Amúgy meg mindenki maga tudja, mi a jó a gyerekének, és a családnak.

2011. márc. 23. 23:27
 13/20 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
87%

Attól hogy van valakinek egy gyereke, még nem tudhatja milyen lesz a második. Nem egy ismerősömtől hallottam, hogy nem is értik miért panaszkodnak egyesek, a babucikájuk ügyesen eszik, szépen alszik a kiságyban, ha pedig ébren van, elnézegeti a kezecskéjét. mellette el lehet végezni minden házimunkát, aki ezt nem tudja, az nem jól osztja be az idejét, stb... Aztán szültek még egyet, aki éjjelente óránként kelt és üvöltött ha nem volt kézben.

Szóval nem igaz, hogy ha van egy gyereked akkor már tudod mire számíthatsz a következővel..

2011. márc. 24. 00:28
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

én nem passzoltam le,mert nincs lehetőségem,de már nagyon várom,hogy ősszel 3évesen elmenjen oviba.nálunk 19hónap a korkülönbség.akkor terveztük a kicsit,amikor a nagy 9-10hónapos volt,és már minden nagyon jó volt.mindenki azt mondta milyen jó a kis korkülönbség,és nem fogom megbánni...de néha megbántam már.arról nem szólt a fáma,hogy semmi segítség mellett nem egy leányálom,hogy nem tudok 2fele szakadni,a nagyobb eszelősen irigy a játékaira(eleinte az apjára is).most már 29 és majdnem 10hónaposak...kezd könnyebb lenni.

De látom milyen a nagyobbacsak korkülönbség(3év) és az sem jobb,sőt.

A válasz:

valószínű azért,hogy egy kicsit az anyuka is szusszanni tudjon,és a bölcsiben,főleg a kisebb csoportban jobban a korának megfelelően foglalkoznak a nagyobbal.Vagy pl 2,5évesen oviban...és van az a gyerek,aki igényli a társaságot.mert ennyi idősen már is kell nekik.

2011. márc. 24. 06:57
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

Látom kérdező, nagyon rád jött a kötekedhetnék. Szerintem te csináld úgy a dolgaidat, ahogy te jónak látod, de nem értem, miért kellene bárkinek is előtted mentegetőznie azért, mert valamit máshogy csinál. Ha valaki megindokolja, akkor az kibúvót keres, hát persze... Eleve azt nem értem, hogy miért gondolja mindenki, hogy gyereket nevelni csak és kizárólag egyféle módon lehet jól, és aki máshogy csinálja, az rosszul csinálja. Meg az valami alaptétel, hogy a gyerek bölcsibe adása egy ROSSZ dolog? Nagyon sok gyerek van, aki szeret ott lenni, jól érzi ott magát.

Én csak és kizárólag egyetlen dolog miatt nem helyeslem ezt, mégpedig azért, mert sok bölcsiben nagyon kevés a hely, és akinek vissza kéne menni dolgozni, az olykor azért nem tud, mert már nem fér be az ő gyereke is, ilyenkor azért kicsit igazságtalannak tartom, hogy olyan gyerek meg bent lehet, akinek az egyik szülője otthon van. Bár szerintem ezt elég kevés helyen lehet megcsinálni, a legtöbb bölcsiben kérnek munkáltatóit. De ha ilyen gond nincs, mármint ha jut hely a bölcsiben mindenkinek, aki menni akar, akkor nekem semmi bajom nincs ezzel a dologgal. Hiszen miért is kéne egy anyának mindenáron mártírságot vállalnia, miért kéne beleszakadnia a rengeteg tennivalóba? Nálam nem ebben mérik a "jó anyaságot".

2011. márc. 24. 07:55
 16/20 anonim ***** válasza:
68%
Utolsónak teljesen igaza van!!
2011. márc. 24. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagy korkülönbsé, a nagy iskolában, a kicsi (2) ithhon. Szerintem ideális.

Pont tegnap beszélgettünk erről párommal, hogy el sem tudá se ő se én képzelni, hogy egy 2 éves kicsi mellet lenne egy pár hónapos egyszerően egy 2 éves is-szerintem- teljes embert kíván,a mi mondjuk egy pici mellet megvalósíthatatlanabb, mint egy jó pár évvel nagyobb mellett.

2011. márc. 24. 08:57
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Hát, mivel feltettél egy kérdést, feljogosítottál arra, hogy válaszoljak.

Én nem NAGY VONALAKBAN készülök a második gyerekemre, hanem szívvel-lélekkel. Nem hiszem, hogy azért, mert van már egy gyerekem, annyira átfogó ismereteim lennének a gyereknevelésről.

Válasz a kérdésedre: szerintem a gyerekeknek minél előbb meg kell tanulniuk beilleszkedni a társadalomba. Ez otthon, a tesó meg anyu szoknyája mellett nyilván nem megy. Szerintem 2 éves kor körül a gyerekek már igénylik egymás társaságát.

De ez a bölcsiztetés sem leányálom, szerinted anyuka reggeltől estig otthon lebzsel, a gyerek meg 8-07ig bölcsiben van? Reggel oda kell vinni, délben a legtöbb helyen el kell hozni. Nem hiszem, hogy ezeket a túrákat az anyák a saját kényelmükért vállalnák be.

És kímélj minket a további ingerült, idegbeteg kommentjeidtől.

2011. márc. 24. 13:34
 19/20 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván van aki azért adja be...

De! Engem pl. nem elégít ki az anyaság, várom, hogy visszamehessek dolgozni és ha a főnökeimen múlva, már tegnap mehettem volna! Látom a Lányomon, hogy nem elégítem ki az igényeit teljesen, sztem érettebb a koránál és igenis igényli más gyerkőcök társaságát (18,5 hós). Viszem is, de eszembe nem jutna előbb visszamenni, mint ahogy betölti a 2 évet. Viszont mivel én nem vagyok szuperanya, csak egy egyszerű földi halandó, nem látok semmi kivetnivalót abban, ha vki bölcsibe adja a gyerekét még akkor is, ha jön vagy már megvan a tesó! Valószínű én is így döntenék - nem mások rovására! -, de nem tervezünk még egy gyerkőcöt, mert bár Lányom hasfájós volt és tök nem úgy viselkedett, mint amikről olvastam, nem mernék még egyet bevállalni! És igenis igaza van annak a válaszolónak aki azt írta, hogy azért mert szül az ember egy gyereket, nem feltétlenül fog tudni mindent a gyereknevelésről, gondozásról! Persze ha vki szuperanya...

Amúgy a kérdésed elég provokatív, úgyhogy legalább a válaszokra normálisan reagálhatnál!

2011. márc. 24. 14:56
 20/20 A kérdező kommentje:

A kérdés legfeljebb annak lehet provokatív, akinek a lelkiismerete nem tiszta...

A válasz értéke pedig nem attól függ, hogy valaki egyetért-e vagy sem, hanem attól, hogy minőségileg mit tartalmaz: értelmes hozzászólás, logikus érvelés, más szemszögből megvilágított reális indok - ezek természetesen mind rendben vannak. Nekik köszönöm.

2011. márc. 24. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!