Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha rá van írva a gyógyszerre,...

Ha rá van írva a gyógyszerre, hogy felbontás után x hétig használható fel, akkor x hét elteltével kidobod?

Figyelt kérdés
Konkrétan a Ca-Kid-re gondolok, de más gyógyszer terén is várom a tapasztalatokat.
2011. márc. 21. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ki szoktam dobni, ha már letelik az x hét. Nem tudom mi baja lenne tőle, ha utána kapna belőle, de inkább veszek neki másikat. Szerencsére ritkán kell gyógyszert szednie.
2011. márc. 21. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
nem kidobni kell, hanem visszavinni a gyógyszertárba, mert veszélyes hulladék
2011. márc. 21. 15:09
 3/7 A kérdező kommentje:

A kidobom szó átvitt értelemben értendő. Hosszú lett volna kiírni úgy a kérdést, hogy: "Ha rá van írva a gyógyszerre, hogy felbontás után x hétig használható fel, akkor x hét elteltével visszaviszed a gyógyszertárba mint veszélyes hulladékot?"!

Aki akarta így is értette a kérdés lényegét!

Nekem a gyógyszertárban azt mondták, hogy ha nem fogyott el rakjam el, 6 hónapon belül nyugodtan felhasználhatom, csak előtte alaposan rázzam fel.

2011. márc. 21. 15:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A hatóanyagtól függ, melyik készitményt adhatod lejárat után. A gyógyszertárban nem mondanak általában hülyeséget, ha azt mondták, hogy felhasználhatod, hidd el. Mondjuk antibiotikumot, komoly gyógyszert azért nem teszek el 2 hónapnál hosszabb időre.
2011. márc. 21. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Cebion C-re is rá van írva, hogy felbontás után nem tudom mennyi idővel ki kell dobni.

Én nem dobom ki, addig adom, amíg el nem fogy.

Egyik nap volt erről egy kérdés, nagyon sokan válaszoltak rá, senki nem dobja ki.

2011. márc. 21. 21:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Megmaradt antibiotikumot és komolyabb társaikat én sem teszek el.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. márc. 21. 22:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Az antibotikumot mindig kidobom, hiszen vagy addig kell szedni amíg el nem fogy, vagy egy bizonyos napig. Egyszer amúgy jártam úgy, hogy véletlenül megmaradt egy bekevert antibiotikum, és a másik gyerekemnek kb. 1 héttel később ugyanolyat írtak fel. Véletlen a régit (2 hetest) bontottam ki, hát olyan büdös volt, hogy majd elhánytam magam.

A többi gyógyszer (köptető, orrcsepp, vitamin) meg általában lejárati időn belül el is fogynak nálam, mert 3 gyerekem van.

Én minden gyógyszert fel szoktam cimkézni, hogy mikor bontom és mikor jár le. Így lejárati időkor látom és akkor eldöntöm, hogy mi legyen vele. Volt, hogy a Vigantol alján maradt egy pici (kb. 1 hétre való), azt nem dobtam ki.

A másik ügyes trükk vitaminoknál (szirup), hogy még az elején kell kalkulálni.

Pl. 200 ml kiszerelésű, napi 5 ml-t kap a gyerek. Akkor a 200 ml / 5 ml = 40 napra jön ki. Ezzel ellentétben rá van írva, hogy 30 nap a felhasználhatóság.

Mi ilyenkor úgy csináltuk, hogy összeálltunk 2 anyuka, megvettük a két üveget, az elsőt elfeleztük, mikor elfogyott 20 nap, akkor bontottuk a másodikat, így megint 20 nap alatt fogyott el.

De volt olyan aminél már a patikában rákérdeztem mert csak az enyém szedett volna olyat, hogy esetleg másmilyent kisebb kiszerelésben, mert 5 hónap alatt fogyott volna el a lányomnak és 1 hónapon belül fel kellett volna használni. (kb. 4000 Ft volt egy üveggel). Furcsa a patikus egyből talált olyat, amit az én gyerekemre méreteztek.

2011. márc. 22. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!