Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hálós vagy fa járóka? Melyikne...

Hálós vagy fa járóka? Melyiknek mi az előnye és a hátránya?

Figyelt kérdés
5 és fél hónapos kislányunknak szeretnénk venni.
2009. febr. 22. 21:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk egyértelműen fa, sorolom az indokokat. Bár biztos lesz aki a hálósat részesíti előnyben, nekünk ez vált be.

1: nem olyan "bezárt"

2: ki tud nyúlni belőle, így tanulta meg, hogyan kell elfordítani a tárgyakat ha vissza szeretné venni ami kiesett.

3: meg tud benne kapaszkodni, így könnyen gyakorolhatja a felállást.

4: természetesebb anyagból van

5: esztétikusabb (bár ez ízlés kérdése)

2009. febr. 22. 21:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszban a lényeg benne van. Ami még mérlegelési szempont, hogy mekkora a lakás, mert a fa járókák nagyobbak. Kisebb lakásnál az sem biztos, hogy kell, lehet a kiságy is megfelel helyette. A hálósnál valóban figyelembe kell venni, hogy nem minden baba tolerálja a hálót. A hálósnak igazán csak az az előnye, hogy kis helyen elfér illetve lapra csukható azért lakáson belül könnyebben mobilizálható.
2009. febr. 22. 21:24
 3/12 anonim ***** válasza:
38%
szerintem 5,5 hósan már felesleges, nem használnátok ki.
2009. febr. 22. 21:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Utólsó válaszolónak: miért lenne felesleges? Még nagyon sokáig kihasználhatják! Én nagyon szeretem, hogy ha pl. csöngetnek és ki kell mennem, akkor nem szabadon hagyom a gyereket a lakásban, hanem biztonságban van a járókában addig is. Ha tudok rá figyelni, akkor természetesen nem rakom bele, de vasalásnál is nagy előny, hogy nem kell aggódnom az esetleges baleset miatt. Az ördög nem alszik! A kicsi pedig szereti, jókat játszik a járókában.

Az első válaszolóval sok mindenben egyetértek. Szebb a fa, praktikusabb a felállás tanulásához is, viszont ha elesik, a hálós kevésbé üt. Nekünk hálós van, szeretjük, összecsukva kis helyen elfér, de néha én is elgondolkodom, nem lett volna-e jobb, ha fát veszek...

2009. febr. 22. 21:34
 5/12 A kérdező kommentje:

Én is a fa felé hajlok, de a férjem kérdezte miért nem jó a hálós?!

Szerintem nagyon csúnya a hálós, meg nem olyan tágas.

Nagyon köszi a válaszokat!

2009. febr. 22. 21:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

21:27es vagyok

:)

akkor lehet csak az én fiam utálja

amióta pörög-forog,csúszik-mászik,fel ül.nem szeret benne lenni.ordít.

ha csengetnek a hónóm alá kapom és megyek ajtót nyitni

:)

2009. febr. 23. 09:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utólsónak: Mi kertesben lakunk, télvíz idején nem kaphatom a hónom alá, hogy kimenjek átvenni mondjuk az ajánlott levelet, vagy a vízóraolvasó szöszmötölését kivárjam a gyerekkel. :-) Szóval nálunk marad a járóka. Szerencsére nincs gondunk vele, mondjuk túl sokat nem rakom bele, csak ha muszáj, amúgy szabadlábon garázdálkodik. :-)
2009. febr. 23. 10:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk hálós van és nagyon bevált.

Abszolút nem csúnya, a célnak tökéletesen megfelel.

Fontos: ha elesik benne a kicsi, nem üti be a fejét sehova!

A fa járókánál ez nem mondható el!

A mienkben volt 4 műanyag kapaszkodóka, amikbe kapaszkodva megtanulta magát felhúzni (na nem 5,5 hónaposan, hanem később). Az alja pedig aranyos macikkal volt díszitve. Miért csúnya? Miért kell annyira ragaszkodni a természetes anyagokhoz?

2009. febr. 23. 11:29
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem is szimpatikusabb a hálós
2009. febr. 23. 11:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Én sem tudom még,hogy milyet veszem meg,de azt hiszem itt mindkét járóka előnyei,és hátrányai fel lettek sorolva.Bár én asszem a hálósnál maradok,mert,ha elviszem valamelyik nagymamihoz,bepakolom a hálósat,és mégiscsak a megszokott "helyén" lehet a gyerek.
2009. febr. 23. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!