Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az albérletb...

Mi a véleményetek az albérletbe való babavállalásról?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 20:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Albérletben lakunk, 13 hónapos kisfiunkkal!

Szerettünk volna saját lakást/házat venni, de a válság miatt nem mertünk belevágni egy hitelbe. Ráadásul a párom "közel dolgozik a tűzhöz", így benne van a pakliban, hogy bármikor elküldik. Most van megtakarításunk, tehát ha el is küldenék, nem kerülnénk teljesen padlóra, van mihez nyúlni, amíg nem talál másik állást. Ugyanez nehéz lenne egy 20 éves hitellel, nulla megtakarítással. Mert lehet, hogy ott a ház a fejem felett, de ha 3-5-6... hónapig nem tudom fizetni a törlesztőt, akkor nem sokáig lesz a fejem felett. És mehetünk a gyerekkel együtt az utcára!

Így inkább élünk anyagi biztonságban albérletben, mint saját lakásban fizetésről fizetésre, súlyos hitellel.

Viszont az albérletünk nagyon jó, a tulajok nagyon megbízhatóak, rendesek, nem áll fenn az a veszély, hogy egyik napról a másikra azt mondják, hogy csomagolhatunk. Ők hosszú távra akarták a lakást kiadni, mi meg hosszú távra kerestünk. Ez szerintem fontos, hogy megbízható legyen az albérlet!

Ha arra vártunk volna, hogy legyen saját lakás, akkor talán nyugdíjas koromra lenne alkalmas a pillanat a gyerekvállalásra...

2011. márc. 19. 09:51
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is mindegy, hogy saját lakás, vagy albérlet, ha van miből fizetni.

Off: nem értem, hogy miért rosszabb a hitel, mint a bérlés... Havi összeg nagyságrendileg hasonló.

Ha hitel van, akkor van esély, hogy egyszer lesz egy lakásod. Ha meg nem tudod fizetni, akkor még mindig mehetsz albérletbe, ha úszik a lakás.

Ha meg azt sem tudod fizetni... szóval értitek.

Akkor meg menni kell vissza a szülőkhöz, rokonokhoz.. ez van.

2011. márc. 19. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!