Vásárlás ebayről? Segítene valaki?
Én már nagyon sokszor rendeltem. Az angol ebay-t ismerem. Ott, ha regisztrálva vagy, ki is írja az egyes termékeknél, hogy hova postázzák (mármint van, amit nem küldenek el külföldre), és ha szállítanak Magyarországra is, akkor oda is van írva, hogy mennyi a postaköltség. Sok olyan dolog van, ami pl. annyival olcsóbb, hogy még a postával sem drágább, mintha itthon vennéd meg. Illetve a másik lehetőség, hogy azért onnan veszed meg, mert itthon azt vagy olyat nem lehet kapni, de árban még így is megéri sok esetben. Az változó, hogy mennyi idő alatt ér ide. Angliából 1-2 hét alatt még eddig minden megjött, Hongkongból viszont volt, ami csak egy hónap alatt, de mondjuk az olyan is volt, rendeltem onnan egy rúzst, forintban kb. 100 forint volt, plusz ugyan ennyi a posta :)
Az Ebay-re elég egyszerű a regisztráció, viszont a fizetés kicsit bonyolultabb. Ott ugye nem úgy megy, hogy e-mailben megbeszéled az eladóval, hogy bankszámlaszám meg cím csere, hanem az egész teljesen automatikusan történik, online fizetéssel. A bankkártyádat kell regisztrálni a PayPal rendszerében, ami egy virtuális bank (mellesleg teljesen biztonságos, nemzetközi szinten használt és megbízható rendszer). Ha ott regisztráltál, akkor már egyszerű minden, csak nekem az ottani reg volt kicsit bonyolult, de megoldottam. Szóval ha megveszel valamit az ebay-en, akkor van is módod azonnal kifizetni, a megjelenő felületen megadod a PayPal azonosítódat és beírod a jelszavad, és máris megtörténik az utalás (én mindig kapok is sms-t az otp-től, hogy forintban mennyi lett levéve a kártyámról). A címedet pedig már a regisztrációkor megadod, így azt meg elküldi magától a rendszer az eladónak. Azt szeretem az Ebay-en, hogy nyomonkövethető, látod a vásárlásaidnál, hogy mit fizettél már ki, mi az, amit már postára adtak, stb.
Szia!
En rendszeresen vasarolok ebay-rol mar jo regen. Maga az oldal hasznalata egyaltalan nem bonyolultabb, mint mondjuk egy magyar aukcios oldale, sot, nekem sokkal szimpatikusabb, atlathatobb.
Oda is regisztralni kell, ez az elso lepes.
Kovetkezo lepeskent celszeru egy paypal szamlat is kesziteni, ezen regisztralni, majd hitelesiteni tudod a magyar bankkartyadat is. Mondjuk a magyar kartya regelese kicsit tul van bonyolitva, eloszor en a kulfoldi kartyaimat regeltem, egyszeru volt, a magyar kartya regelese meg vagy egy hetig tartott a visszaellenorizgetesek miatt.
A paypal szamlat fizetesre lehet hasznalni. Szinte barkinek tudsz igy fizetni, nem kell a bankon keresztul utalgatnod a penzedet, mintha mondjuk a vaterarol vasarolsz. (plusz olcsobb is, mert a paypal fizetes ingyenes, a magyar belfoldi utalas meg fizetos a legtobb bankszamlahoz, szerintem nagyon gaz, hogy elutalok 1100 forintot egy babaruhaert es a bank ezert leszed tolem 120 forint kezelesi koltseget. Nah, a paypalon ilyen nincs es biztonsagos is. A penzt is atvaltjak.)
Vasarolni ugyanugy tudsz, mint mondjuk a vateran: licittel is, azonnali vasarlassal is. Az osszegekrol nem sok mindent tudok irni. Ha keresel valamit, akkor be kell allitani, hogy Magyarorszagra postaztatnad es a listaban utana kidobja, hogy mennyi a posta igy. Nagyon valtozo. Van, amit mondjuk Kinabol is ingyen idepostaznak, van, amit a nemetektol is jo dragan. Es persze rengeteg elado egyaltalan nem postaz kulfoldre, de ha valamit nagyon szeretnel, akkor erdemes irni neki es rabeszelni, hogy postazzon ide is, sokan megteszik (persze leutes, licit elott kell ezt megbeszelni).
Mi már rendeltünk az ebay-ről, pontosabban egy barátunkon keresztül (mert ő volt regisztrálva). Megéri! Bár mi nem gyerekruhát vettünk, de ez lényegtelen. Mindenből meg kell keresni a neked legolcsóbbat, legmegfelelőbbet, mert sokszor ugyanaz az eladó hirdeti ugyanazt a terméket drágábban is. Külön adó nem igazán szokott lenni, mert drágább dolgot veszel, akkor ajándékként postázzák, és az után meg nem kell adót fizetni. H a posta mennyi, az mindig fel van tüntetve. Nem mindig az a legolcsóbb ahol ingyen posta van.
Viszont volt olyan, amit inkább itthonról rendeltem, mert hiába néztem végig 5-6 ország ebay oldalát, mégse találtam olcsóbbat, csak jóval drágábbat! Sose hagyd ki a vaterát/teszveszt mielőtt bármit is megrendelnél.
Meg ugye van, ami csak úgy éri meg, ha sok (10-50-100) darabot rendelsz belőle. Ha pedig csak magának szeretne vásárolni az ember, akkor csak 1-2 darabot vesz. De ha sokat rendelsz, akkor lehet alkudni!
Ha úgy gondolod neked megérné, akkor rendelj bátran! Csak számolj azzal, h nem a szomszéd városból jön, ezért 3-4 hét általában mire megérkezik!
Én itthonról a vaterán, teszveszen, és a babaszobán szoktam vásárolni.
"Utolsó" vagyok!
Én nem nagyon szoktam külön nézni, h mi a márkája a ruhácskáknak. Ami tetszik megveszem, nevezzék azt akárhogy is. Ezért azt tudom neked mondani a babaszobával kapcsolatban, h a bal oldalon lévő listából válaszd ki az "adok-veszek", majd ebben az "adok-veszek a csevegőben"-t, és ott ha beírod a keresőbe a márkát, ill. amit fontosnak tartasz, akkor kidobja neked a lehetőségeket.
És igen, ott az ebay.hu oldalon alul kitudod választani, h melyik országot szeretnéd. Én az ír, angol, amerikai, német, osztrák oldalakat szeretem. (Attól függ mit keresek.) A magyart elég bénának látom. Amit viszont ott nem látok, az az ebay.com. Azon is rengeteg jó dolog van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!