Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ilyen helyzetben?...

Mit tennétek ilyen helyzetben? (első szülinapos, anyósos, sógornős kérdés)

Figyelt kérdés

Hétfőn lesz kisfiam egy éves (hurrá!! :D). Mondhatni, hónapok óta arra készülök, hogy milyen tortát fogok csinálni neki és a vendégeknek. IMÁDOK sütni, sok új dolgot kipróbálni, finom édességet rakni a család elé. Úgyhogy már alig vártam a lehetőséget.

A férjem miatt itthon sütit kb. havonta egyszer csinálok, mert arra panaszkodik, hogy elhízunk, ha sok édességet eszünk. Tehát nekem mindig "ünnep", ha süthetek valakinek. A férjem családja külföldi, náluk már ünnepeltünk egy hónapja. Kitaláltam már jó ideje, hogy milyen torta lesz, plusz mit csinálok a kisfiamnak, amit megehet.

Múlt héten a sógornőm küldött nekem egy doboz INSTANT TORTÁT! Azt sem tudtam, nevessek vagy sírjak! Komolyan, van benne por a piskótához, a krémhez, a bevonathoz + díszítés is! Csak vizet kell hozzá adni, felverni, kisütni, összeállítani és kész! Mivel a hétvégén eljön az anyósom is, azt mondja a férjem, hogy mindenképpen meg kell csinálni az instant tortát, mert hát mit mond majd a nővére. Én meg tiszta szánalmasnak érzem, hogy ilyet csináljak az első kisfiam első szülinapján! Ráadásul odalesz az az öröm, hogy VÉGRE tortát süthetek a családnak! Mert más szülinapján nem jön össze a család, messze lakunk egymástól, csak hát az első unoka első szülinapja mégiscsak különleges.

Mondtam, hogy jó, megcsinálom az instant tortát is de a másikat is, mire a férjemnek az a baja, hogy akkor itt lesz két köbméter torta, ki fogja megenni? Igaza van, de akkor is igazságtalannak érzem, hogy amit hónapok óta izgalommal várok, arról le kell mondanom, mert a sógornőm úgy gondolta, kisegít egy doboz tortával. Jó, lehet, hogy önzőnek hangzik, hogy ennyire fontos a saját kívánságom. Nyilván nem a torta a legfontosabb, hanem a kisfiam, és hogy együtt ünnepeljünk, de torta akkor is kell, és akkor már miért ne lehetne valami igazán jó, amiben örömöm van? (Az instant összetevői ráadásul nyilván túlnyomó részt E valahanyasok...)

Sógornőm nagyon jóindulatú és biztos csak segíteni akart, dehát amikor itt van nálunk, mindig el van ájulva, hogy mi mindent tudok sütni (semmi extra amúgy, csak náluk édesség mindig csak a boltból van, ők nem találkoznak sütit sütő háziasszonnyal egyáltalán!), akkor nem értem, miért gondolta, hogy szükségem van a portortára.

Arra jutottam, megcsinálom mindkettőt, aztán ami megmarad, azt elküldözgetem a távolmaradottaknak.

Nektek mi a véleményetek?

Amin még gondolkodom, hogy amit a kisfiam is megehet (joghurttorta), abból csinálok egy teljes nagyot, plusz az instant. De joghurttortát máskor is szoktam csinálni, abban semmi különös nincs. Hát, lehet, hogy így lenne a legjobb...

Vélemények?

2011. márc. 17. 07:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én semmiképp nem adnám fel az eredeti terveimet! Pláne egy mű torta miatt nem! Igenis a te napod is, nem csak a kisfiadé! Legalább majd mindenki összehasonlíthatja, hogy mi különbség a házi süti, és a mű vacak között, és többet eszükbe se jut majd a portorta...

Nálunk is voltak próbálkozások szülinap tájékán. Én is kb egy hónappal előtte már lázasan vadásztam a recepteket, melyik lenne a legjobb, melyiket tudnám megcsinálni (én annyira nem vagyok konyhatündér, mint Te..:)) Sikerült kiválasztanom a nyerőt, mutattam a páromnak, mire ő: "Dehát majd csinál Anya tortát neki!" Nyeltem egy nagyon nagyot, és finoman megkérdeztem tőle, hogy ugye nem gondolja komolyan, hogy én nem fogok csinálni a gyerekem első szülinapjára semmit, csak azért, mert az ő anyja szeret tortákat sütni???! Anyósom ugyanis önjelölt cukrász, állandóan süt, és neki az volt az elképzelése, hogy természetesen ő fogja a tortát sütni a fiamnak! A faluban ugyanis tőle szoktak "rendelni" szülinapi tortákat.

A vége az volt, hogy mindenki sütött tortát, én is, anyukám is, anyósom is, és mind a 3 tortának a nagy része a kukában landolt...

2011. márc. 17. 14:12
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a bátorítást! Jól esik olvasni, hogy nem reagálom túl ezt a torta témát. :)

Végül a férjem bocsánatot kért, amiért "megoldandó problémaként" gondolt a tortára, és nem vette figyelembe, hogy ez nekem mennyire fontos és milyen sok örömet okoz. Úgyhogy tényleg itt lesz két köbméter torta - jut majd a szomszédoknak is! :)

2011. márc. 17. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!